[/center]Михаел Шумахер не бе наказан от стюардите на ФИА след днешната квалификация за Гран при на Испания. По време на последната свободна тренировка преди квалификацията пилотът на Мерцедес пропусна 13-и завой и се върна на пистата
"Каталуния" доста опасно точно през бордюрите на 15-и завой. Така седемкратният световен шампион изскочи пред правещия симулация на квалификационна обиколка Люис Хамилтън, но до удар помежду им не се стигна.
За подобно нарушение Шумахер можеше да получи наказание от пет места назад на стартовата решетка, но съдиите решиха само да мъмрят пилота на Мерцедес. Михаел не успя да се представи на ниво в днешната квалификация и утре ще стартира от девето място. Другият участник в лекия инцидент, Хамилтън, ще стартира от първо място.
Формула 1 - Сезон 2012 (Официална Тема)
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Формула 1 - Сезон 2012 (Официална Тема)
[center]Михаел запазва деветата стартова позиция
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/8B/01/339228a163748b01.jpg[/wrapimg][/center]
[center]"Точките обаче се печелят утре, не днес"
[/center]"Благодарение на подобренията по болида направихме огромна крачка в правилната посока в развитието ни. Третото място днес показва прогреса на Ферари в последните състезания. Можехме само да си мечтаем за подобна квалификация в първите състезания", заяви Фернандо. "Точките обаче се печелят утре, не днес. Щастлив съм, че ще стартирам в челото и няма да имам проблеми с много болиди пред мен преди първи завой. Надявам се на добър старт и да продължим в същото темпо и в състезанието", завърши испанецът.
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/8B/01/339228a163748b01.jpg[/wrapimg][/center]
[center]Пилотите на Лотус обнадеждени от темпото си
[/center]"Доволен съм от случилото се днес, особено като вземем предивд, че не карах в третата тренировка заради проблем с горивната система. Използвахме настройките от вчера и се получи добре. Всички работихме много усилено за да подготвим болида за квалификацията. Доволен съм от постигнатото, макари и да се надявах на повече. Можех малко по-добре. Състезанието утре ще е дълго и трябва да внимаваме с гумите, но въпреки това съм оптимист.", сподели той. Неговият съотборник Кими Райконен допълни:
"Обикновено болидът ни е по-добър в неделя, отколкото в събота. Не знам защо става така, но се надявам и този уикенд това да се получи. Някои малки детайли ще решат състезанието утре. По време на дългите преходи давах постоянни резултати и успявах да съхраня гумите си, така че се надявам на един добър старт. Имаме силен болид и това е най-важното нещо.", сподели той.
[center]"Заблудихме се, че сме направили невероятна обиколка"
[/center]"Смятам, че първата обиколка бе страхотна. Тя обаче се оказа и причината да останем извън борбата за първите места. Всички бяхме много доволни от резултата и аз се прибрах за да се подготвя за третата част. Изведнъж се оказа, че пилотите продължават да подобряват времето ми и в крайна сметка ни хванаха по гащи - абсолютно неподготвени. Стартирал съм и друг път тук от средата и не е от най-приятните неща.", сподели той.
[center]Хамилтън дисквалифициран, Малдонадо тръгва първи
[/center]Люис Хамилтън бе дисквалифициран от квалификацията за Гран при на Испания, след като по-рано днес спечели сесията с най-добро време. Британецът обаче трябваше да спре на пистата веднага след като направи летящата си обиколка, която му даде и пол-позишън. Причината тогава не бе известна, но според правилника на ФИА, пилотът трябва да докара болида до бокса, след квалификацията, освен ако форс мажорни обстоятелства, сред които не е непрецененото количество гориво, го оставят на пистата.
От Макларън твърдо отказваха да разкрият каква е причината Люис да спре на пистата, а самият пилот смяташе, че е имало някаква повреда в колата му. Сега обаче се оказа, че всъщност горивото е свършило и колата е спряла. Според правилата, това означава, че утре Люис ще стартира от последна позиция, а първи в утрешния старт ще бъде пилотът на Уилямс Пастор Малдонадо.
Между Алонсо и Райко би трябвало да е победата 

Copa América Top Scorer: 1991
Serie A Top Scorer: 1995
Argentine Player of the Year: 1998
Fiorentina all-time Top Scorer
Argentina all-time Top Scorer
FIFA 100
Serie A Top Scorer: 1995
Argentine Player of the Year: 1998
Fiorentina all-time Top Scorer
Argentina all-time Top Scorer
FIFA 100
Шуми пак отпадна 

Тия Уилямс от къде я вадят тая скорост беее басии,златен шанс беше тва за Алонсо 

Жалко,че нямаше още 1 обиколка,Кими щеше да издуха гнусното испанче 

dunavfc написа:ББ е достатъчно богат за да си позволи да отпраши където си поиска,той обаче,не се е отказал и му се занимава с политика,защото му пука за народа.
Жоржиньо написа:Шуми пак отпадна
Шуми не го знам защо не се откаже,не го бива вече.
dunavfc написа:ББ е достатъчно богат за да си позволи да отпраши където си поиска,той обаче,не се е отказал и му се занимава с политика,защото му пука за народа.