Моуриньо: Обичам елиминациите в Шампионската лига
Треньорът на Реал (Мадрид) Жозе Моуриньо разкри, че очаква с нетърпение двубоите от елиминационната фаза в Шампионската лига. Той заяви, че не чувства никакво напрежение в тези срещи, защото те са за хора със силна психика като него. "Белият балет" ще играе с неудобния за себе си тим на Лион на 1/8 финала в турнира.
"Детайлите в тези срещи правят разликата, а това ми харесва. Една малка грешка може да реши мача. Не чувствам напрежение в тези мачове, а напротив - очаквам ги с нетърпение. Харесвам напрежението и нямам търпение да започнем", заяви Моуриньо.
Португалецът коментира и предстоящия финал с Барселона за Купата на Испания и за това как тимът се справя толкова добре в турнирните мачове.
"Както казах, нужна е силна психика, когато става дума за елиминации. За мен няма значение дали първият мач е като домакин или като гост, защото ние винаги играем за победа. Понякога не се получава, но затова има втори мач, за да оправим нещата. Знаете, че винаги се старая да давам най-доброто, а когато се стараеш, нещата се получават. Искам да получим резултати, а не просто да бъда треньор на Реал (Мадрид). Искам да си спомням, че докато съм водил този тим съм спечелил всичко възможно", допълни Специалния.