И Клиши уведоми Арсенал, че иска да напуснеСлед като вчера стана ясно, че Никлас Бендтнер желае да напусне Арсенал, днес и левият бек на тима Гаел Клиши е уведомил шефовете на клуба, че иска да смени отбора, съобщава "Goal.com".Медиите на Острова педполагат, че "топчиите" ще искат около 5,5 милиона паунда за французина, като Интер се явява като фаворит за подписа на Клиши. "Нерадзурите" търсят подсилване в тази зона, тъй като в последния сезон Кристиан Киву по-често беше в лазарета на тима, отколкото на терена, а Нагамото все още не притежава нужния опит да се състезава на толкова високо ниво.
Абрамович води Кака и Тевез в ЧелсиКапитанът на Сити Карлос Тевес и полузащитника на Реал Мадрид Кака са приоритетни цели за покупка на собственика на Челси Роман Абрамович."The Telegraph" пише, че Абрамович работи усърдно, за да изпълни желанията си за попълнение на отбора, като се не губи надежда да привлече Кака от Реал Мадрид. Руският олигарх се опитва да създаде отбор от млади таланти, но и опитни футболисти, които да помагат на Фернандо Торес. Абрамович ще се опита да направи оферта и за Карлос Тевес, макар, че е по-вероятно аржентинецът да отиде в Италия или Испания, ако напусне Сити.
Балотели отрече слуховете, че се връща в Италия"Лошото момче" Марио Балотели отрече слуховете за завръщане в Италия, въпреки спекулациите, че не се разбира с наставника на Сити Роберто Манчини.20-годишният нападател имаше доста смесен първи сезон в Англия, белязан от контузии и дисциплинарни проблеми, като от време на време влизаше и в разправии със съотборниците си на тренировка. В момента Балотели е в Милан, след като беше повикан за евроквалификацията срещу Естония. Журналистите в Италия, разбира се го попитаха дали има намерение да се върне в Интер или Милан, но Балотели сподели, че се чувства добре в Манчестър. "Кой знае, Интер е страхотен отбор, който аз уважавам. Липсват ми старите съотборници, но не и Интер. Аз обаче съм щастлив в Англия и ако някога се върна в Италия, то ще е за да си бъда у дома. Не мечтая за Милан, щастлив съм в Манчестър. В Англия е малко сложно, там предпочитам да не говоря много, защото пресата изопачава думите ми, за да си пише клюки", заяви Балотели. Освен това футболистът отрече да има проблеми с Манчини. "Разбирам се с Манчини. Няма да разкривам причините си, но ще се радвам да ме възприемат като нормално 20-годишно хлапе, добър футболист, но не и като "Най-лошото момче". Аз съм много контролируем, който си мисли обратното, значи не разбира нищо. Аз съм си нормален", каза още Балотели.
Де Хеа в Юнайтед от следващата седмицаТрансферът на Давид де Хеа в Манчестър Юнайтед практически е на 99,9 процента сигурен."Скай Спортс" твърди, че "Червените дяволи" ще анонсират официално привличането на испанския страж на Атлетико Мадрид още през следващата седмица.Сър Алекс Фъргюсън си е харесал младока за заместник на ветерана Едвин ван дер Сар, който реши да сложи край на кариерата си след този сезон.Холандецът препоръча на своя наставник да привлече неговия сънародник Мартен Щекеленбург от Аякс, но очевидно Фърги има други виждания по въпроса.Според източници, близки до Атлетико Мадрид, сделката с трансфера на Де Хеа ще бъде на обща стойност 21 милиона евро.20-годишният страж преди време обяви, че ще вземе решение за бъдещето си след края на сезона. Сега обаче става ясно, че той няма намерение да остава на "Висенте Калдерон" и ще приеме да премине на "Олд Трафорд".Освен Де Хеа, Юнайтед може да привлече и други футболисти. С трансфер в клуба са свързвани доста играчи, сред които Рафаел Варане от Ланс и Ашли Йънг от Астън Вила.
Манчестър Сити взима японциПървите две нови попълнения на Манчестър Сити през летния трансферен прозорец ще бъдат японците Кейсуке Хонда и Юки Абе. Новината съобщи американският спортен канал "И Ес Пи Ен", цитирайки свои вътрешни източници от английския клуб.Според информацията, полузащитникът на ЦСКА Москва и сънародникът му от Лестър, където играе и Александър Тунчев, вече били спазарени за "гражданите".Въпреки че в Англия все още няма информации за предстоящи сделки за Хонда и Абе, "И Ес Пи Ен" твърдят, че преговорите са във финална фаза и двамата японци съвсем скоро ще станат част от Манчестър Сити.Халфът на ЦСКА Москва ще направи 25 години на 13 юни, но вече е смятан за един от най-добрите японски футболисти на всички времена, докато 29-годишният Абе премина в Лестър от Урава Ред Даймъндс, с който спечели азиатската Шампионска лига през 2007 година.Според източници от "Ийстлендс" пък двамата японци ще бъдат привлечени не само заради чисто футболните си качества, но и заради подсилване на клубната марка на Манчестър Сити в Страната на изгряващото слънце и цяла Азия.
Ливърпул подава ръка на ДиегоАнглийският гранд Ливърпул планира да привлече в редиците си през летния трансферен прозорец бразилския национал Диего, твърди таблоидът "Мирър".26-годишният плеймейкър има доста сериозни търкания с треньора на Волфсбург Феликс Магат и специалистът вече го изрита от първия отбор.Ако не се намери клуб, който да привлече кариоката, той ще играе в дублиращия отбор на "Вълците" през следващия сезон.Това на практика означава, че има сериозна опасност кариерата му да попадне в застой.Според последни информации обаче "Мърсисайдци" са готови да подадат ръка на бившия футболист на Ювентус в настоящия момент, който определено е тежък за него.От Волфсбург са склонни да се разделят с футболиста срещу сума от рода на 9 милиона паунда.Подобна цифра не би била никакъв проблем за Ливърпул и се очаква, че "Червените" ще я извадят през летния трансферен прозорец.Мениджърът на Пул Кени Далглиш много харесва бразилеца като футболист и би желал да го има в редиците си.