Дискусия : Защо Юнайтед играе толкова слабо ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
MQplaya
Контакти:

Re: Дискусия : Защо Юнайтед играе толкова слабо ?

Мнениеот MQplaya » 07 мар 2011 11:28

Не мога да повярвам,че слагаш играчи Фърдинанд и Евра като слаби звена.Виждаш,че без Фърдинанд отбора рухна.Двамата с Видич са идеална двойка централни защитници,а когато единия от двамата го няма на терена се допускат елементарни грешки от защитата.Не съм съгласен и за Гигс.Той е на достатъчно добро ниво за да играе по левия фланг поне веднъж седмично.След контузията на Нани вариянтите за негов заместник станаха два:Парк и Валенсия,но в момента и двамата са контузени :( Може би Сър Алекс ще даде един последен шанс на Обертан и ако отново се провали определено си заминава през лятото.Напълно осъм съгласен за Бебе и Обертан - те нямат нужните качества за да бъдат в отбора.Флетчър и Карик играят добре.Флетчър е добър играч и има дълго бъдеще в Юнайтед.Може би Карик не се представя на нужното ниво,но трябва да му се даде време.Помним колко добре се справяше преди години - и сега го може.Проблемът с Рууни е високата му заплата и ако Сър Алекс го остави на пейката веднага ще се разсърди.Но бавно и сигурно той завръща формата си от миналата година и какъв по-добър момент да го направи ако не в края на сезона когато е най-нужно.Чичарито - всяко пени си струваше за него.Роден голмайстор и една от бъдещите звезди на футбола.Едвин играе страхотно,но всички знаем,че се пенсионира в края на сезона а все още нямаме сигурен негов заместник.Нима следващия сезон Сър Алекс ще рискува пускайки вратар,който е необигран със сътава?Странно.Линдергаард направи два добри мача,но срещу съперници от по-долна девизия.Двамата да Силва играят добре за възрастта си и Сър Алекс трябва да им дава повече шансове.Да понякога Рафаел е твърде буен и прави грешки(Байерн и Тотнъм миналата година),но за тези неща е нужен психолог,който да го научи да здържа нервите си.
И за финал да те успокоя - Юнайтед има най-лесната програма до края на сезона,що се отнася до Висшата Лига,а виждаш какъв състав има Арсенал-играят по-слабо и от нас.За ФА къп имаме директен сблъсък с Арсенал и то на Олд Трафорд,като ако ги елиминираме след това нямаме никаква конкуренция.А за Шампионската Лига всичко зависи от жребия-ако е благоприятен и минем Марсилия,кой знае може и до 1/2 финал и финал да стигнем. :)
Последна промяна от MQplaya на 07 мар 2011 11:33, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
lale00
Контакти:

Мнениеот lale00 » 07 мар 2011 11:31

Едно е сигурно ! Много правописни грешки от автора на темата и коментарите след това. Научете се поне как се пишат имената на футболистите от любимия ви отбор. Пише се Йорк, а не Иорк, Фърдинанд, а не Фърдинант, Коул, а не Кол, Бекъм, а не Бекам, Скоулс, а не Скоус, Фъргюсън , а не Фергюсън. Нищо лично ;)

Потребителски аватар
venomcho
Контакти:

Мнениеот venomcho » 07 мар 2011 11:37

lale00 написа:Едно е сигурно ! Много правописни грешки от автора на темата и коментарите след това. Научете се поне как се пишат имената на футболистите от любимия ви отбор. Пише се Йорк, а не Иорк, Фърдинанд, а не Фърдинант, Коул, а не Кол, Бекъм, а не Бекам, Фъргюсън , а не Фергюсън. Нищо лично ;)

абе той пише уШ, а не уЖ ти за имена си тръгнал :mrgreen:
през ваканцията е трябвало да наблегне на домашните, а не на мачовете :geek:

Xamy
Контакти:

Мнениеот Xamy » 07 мар 2011 11:40

Не съм съгласен за Гигс и за Флетчър.
Гигс върши достатъчно много работа. Колко мача успя да обърне с пасовете си. Вярно е, че не може вече да пробива на скорост както преди 15 години. Но играе доста разумно и все още много се раздава.
Флетчър, че го ползват някой мач и като десен полузащитник си е проблем на Съра. Но си е дефанзивен халф и върши много черна работа, а често помага много и на нападението.

Нани е толкова полезен, колкото и вреден. Много асистенции, но и много атаки проваля със своя егоизъм. Да не говорим, че в защитен план помага с някоя асистенция като вчера. Но точно той и Руни могат да провалят Манчестър.

Сред тези, които си пропуснал са О'Шей и Браун. Но те са май за черната зона, малко играят с контузиите им. Но пък са си стабилни, когато ги пуснат, но са далеч от класата, която трябва да са играчите този отбор.

Потребителски аватар
JohnnieWalker
Контакти:

Мнениеот JohnnieWalker » 07 мар 2011 11:41

Много просто - МЮ има слаба резервна скамейка

despereaux
Контакти:

Мнениеот despereaux » 07 мар 2011 11:46

В средата и в защита сте силни когато трябва отбора да се отбранява (ако Видич и Рио са на линия, понеже заместниците им нямат опит/самочувствие и не са готови още), но в атакуващ план липсват всякакви идеи когато отсъстват или не са във форма Бербатов и Нани. Трябва ви един силен плеймейкър който да организира играта и да има погледа върху играта и пасовете на Бербатов.

Потребителски аватар
AntrAcsA
Контакти:

Мнениеот AntrAcsA » 07 мар 2011 11:49

lale00 написа:Едно е сигурно ! Много правописни грешки от автора на темата и коментарите след това. Научете се поне как се пишат имената на футболистите от любимия ви отбор. Пише се Йорк, а не Иорк, Фърдинанд, а не Фърдинант, Коул, а не Кол, Бекъм, а не Бекам, Скоулс, а не Скоус, Фъргюсън , а не Фергюсън. Нищо лично ;)

Пиша ги както ги чувам и както си искам а не какво е прието :) А и не смятам че това точно са правописни грешки.
@ MQplaya Фърдинант (така го пиша защото така искам) го слагам в червена зона защото.. е контузен и .. не играе добре и редовно. Евра играе редовно но... не ми харесва .. включва се в атака но точно завършващия пас или удар липсва, което обезсмисля всичко, в защита допуска много грешки, особено в последно време .

@Xamy за Гигс и Флетчър бях точен и ясен :) за мен те имат много брак в действията си, особено когато трябва да бъдат малко по прецизни . Но за разлика от Флетчър , Гигс е малко по полезен, така че да, тук приемам критиката ти .

@despereaux съгласен съм !!
Изображение

Потребителски аватар
charlitobg
Контакти:

Мнениеот charlitobg » 07 мар 2011 12:12

Много интересна тема. Авантите и ощетяванията на Ман Ю. Алооо феновете на Мана не се напъвайте да се нервите. Шампиони тази година няма да СТАНЕТЕЕЕ. Пише ви един неутрален Фен. Причината е една и се казва СЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪРРРРР ФЕРГЮСАН. Имате право да го уважавате спор няма но за мен от 2-3 години насам ако не го покриваше късмета и съдиите в Англия просто много неща нямаше да спечелите. Това което той прави е срам за треньорската професия. Казвам ви не искам да се обиждате но аз обичам истинския футбол и честната мъжка игра. А защо няма да сте шампиони тази година-??? Пак заради него. Не може 10 кръга преди края на първенството да скочиш срещу съдийската комисия на ФА..????? Недопостима грешка от този дъртак. Затова шапки долу за Мао. И той говори глупости но знае кога и срещу кого. Затова се сърдете не на другите а на вас самите. Шрек не трябваше да играе поне 2мача след този удар с лакът ама нали е богопомазан в (Големия) отбор му се размина. И ако го нямаше в тези два мача мисля че щяхте да вземете някоя и друга точка ама не ..Ние сме Ман Ю и на нас ни е позволено. Абе да не сте измислили вие тази игра в Англия ????? много сте СМЕШНИ понякога ))))

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 07 мар 2011 12:31

Не съм фен на Юнайтед но гледам доста техни мачове и винаги съм им следял отбора .
По темата, според мен :
1. Липса на качествена селекция в няколко поредни трансферни периода .
- Много пари за Бербатов , който се справя добре въпреки нереалната цена .
- Много пари за Андерсон , Валенсия , Нани , Карик , Харгривс ,Обертан: бразилеца пълен провал
Валенсия и Нани имат влияние в/у отбора и не са лоши играчи , Карик е слаб футболист
Харгрийвс е провал . Обертан едва ли ще се наложи . И всички които ги изброих са полузащитници !!!
Остава въпроса защо Скоулс и Гигс са без алтернатива , макар и на по 36 г. .
2. Много голям проблем според мен е промяната в цялостната стратегия на отбора която
САФ направи заради Кр. Роналдо , т.е. един супер играч като него и останалите 10 които играят за
него и да не получат гол , т.е. защитават се . Преди години Юнайтед доминараха с разиграване
Бекъм - Скоулс - Гигс - Коул - Йорк, сега се опитват да рушат и напред някой гениален футболист
да реши мача с 1/2 отигравания, веднага след напускането на португалеца Рууни горе долу успяваше
да се справи но той няма класата , техниката и удара на Роналдо . Юнайтед не може да наложи превес в разиграване на топката с/у нито един от по-силните отбори .
Според мен това е , отбора беше с променена стратегия наблягаща основно на защитната игра с В.Дер Саар
Фърдинант , Видич , Евра и няколко халфа , това е основната стратегия на Ман. Ю последните 5 г. с/у силните отбори , един нападател (Роналдо или Рууни или Бербатов) и много полузащитници , преса борба
и в нападение се чака .
Юнайтед имат нужда от нов отбор и нова стратегия .

Потребителски аватар
windy26
Контакти:

Мнениеот windy26 » 07 мар 2011 12:40

Ето и моето мнение:аз от години не помня по-слаб мач на отбора,просто нищо не вървеше в "играта",отговорът е прост- за мен вината е на САФ,защото не подреди отбора по наи-боеспособния начин;когато ти предстои такова дерби на чужд терен според мен трябва да имаш на терена "биткаджии",които в средата да "спечелят центъра",както се казва.И така Карик и Скоус сами срещу трима разбивачи на противника не можаха да се справят,а и подкрепата на Гигс и Нани в средата...Просто изгубихме центъра и оттам губиш ритъма(които не е играл организиран футбол,тои не знае това),тежестта падна за поредно гостуване изцяло на защитата(няма как цял мач да не сгрешиш),а пък нападателите са откъснати и затова бяха МНОГО слаби.United НЕ БЯХА готови за този мач нито тактически,нито физически.Вместо сполучливото 4-5-1,гледахме 4-4-2,което не беше достатъчно дори за хикс.СПОРЕД МЕН просто Кени излъга САФ тактически...казвате нямали увереност на терена,ами като не си си на мястото и нямаш числена подкрепа,губиш ритъм и увереност.Изумен съм защо боецът Флетчър не игра,а наи-хубавото нещо тоя сезон идва от Мексико,обаче тия странни ротации...По голямо значение има не какви футболисти имаш,а как ще ги подредиш.

Върни се в “Архив”