megan fox написа: Може би ще е по-удачно приза да го вземе Дел Боске, че този пердах, който яде Жозе в Каталуня преди по-малко от 2 седмици... определено лепна едно ОГРОМНО петно върху треньорските умения на португалеца!
Вярно тежка загуба на Моуриньо,но му е първа в Реал Мадрид за шест месеца.Тръгна да играе открито и получи пет гола, ако пък беше прибрал състава в по-задни позиции, щеще да има приказки за "защитния и грозен футбол на Моуриньо". И пак щеще да има петна върху него.За мен, Моуриньо е най-добрия и успешен треньор през 21 век(дотук) в този спорт-17 трофея за 7 години с три различни отбора в едни от най-силните първенства в Европа. Моуриньо няма загуба в домакински мач за първенство от ...2002 година,когато всъщност му е и единствената такава в кариерата(Бейра Мар побеждава Порто с 3:2, а Порто завършват мача с двама изгонени). Гуардиола е страшно интелигентен човек,аз лично много го харесвам с този негов стил на държане,обличане и т.н. Но да си кажем истината в очите, успехите на каталунците се дължат главно и основно на качествата на футболистите. Доказателство е,че който и да им сложат за треньор,тези играчи си печелят титлите-и с предшественика му Рийкард, и в националния Арагонес и Дел Боске направиха Испания съответно европейски и световен шампион със състав от едно основно ядро каталунски играчи . Така,че аз лично трудно мога да дам някаква оценка(нито висока,нито ниска) на треньорските качества на Пеп при наличие на толкова класен състав на Барселона .

.Но като се замисли човек,при толкова силен и сработен отбор,трудно могат да изпъкнат някакви тактически умения на който и да е треньор.