Златна топка 2014 - Кристиано Роналдо
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- vratar4eto
- Контакти:
Re: Златна топка 2014
По принцип най-заслужил от тримата е Нойер. Световен шампион, който играе на повече от един пост едновременно (вратар, централен защитник, а от време на време и по крилото се пуска
). НО... тук идва голямото НО. За съжаление винаги се гледа с пренебрежение към вратарите в такива класации. Щом като Кан, който носеше Германия на гръб до финал на световно, и Буфон - само с един допуснат гол на световно (и то автогол), не я взеха не виждам как ще я дадат на Нойер.

boabbb написа:Гела пък е страшно заслужилВкарва голове като нападател в отбор САМО за 600 милиона
![]()
На Световното беше страхотен Роналдо
Вкара цял ЕДИН гол
Нойер може да получи по една номинация за вратар и за централен защитник
Не че нещо, но и Меси спечели такава топка за титла и много вкарани голове и нищо друго.
Категорично Нойер!
- Unforgiven_M
- Контакти:
Иска ми се да се прекъсне малко тази мания по Меси и Роналдо. И си мисля, че решението за това кой трябва да спечели не е на гласуващите. Миналата година удължиха срока на гласуване, дадоха право на хората да си променят вота, защото някой беше решил, че Роналдо трябва да спечели иии... той спечели... От там насетне си правете сметката, колко е реално "гласуването". Облъчват ни с качествата и рекордите на тези двамата, все едно няма и други заслужили и добри футболисти. Роналдо примерно бил вкарал нам си колко гола и за това трябвало да спечели... Е да де, ама ако приемем че тази награда се печели от този, който вкарва много, това автоматично означава, че дефанзивните постове не ги броят за футболисти, защото няма как да вкарват много голове - нали все пак наградата е за най-добър ФУТБОЛИСТ, за нападателите си има награди специално за тях...
Лошото за Роналдо и Меси е, че до сега и двамата са футболисти само за клубна употреба, на национално ниво така и не са направили нещо сериозно, с което да ги запомнят, а това в исторически план е важно...
Не знам дали давайки топката на Нойер, това няма да обиди по някакъв начин всички големи вратари през годините, защото те не бяха малко, някои са направили повече от Нойер и са се състезавали дълго време на най-високо ниво, но ми се иска да дадат малко почивка на медийните и рекламни продукти Меси и Роналдо... Въпреки че Меси подобри рекордите в Примера и в ШЛ, страхотни постижения, трябва да му се признае...
Лошото за Роналдо и Меси е, че до сега и двамата са футболисти само за клубна употреба, на национално ниво така и не са направили нещо сериозно, с което да ги запомнят, а това в исторически план е важно...
Не знам дали давайки топката на Нойер, това няма да обиди по някакъв начин всички големи вратари през годините, защото те не бяха малко, някои са направили повече от Нойер и са се състезавали дълго време на най-високо ниво, но ми се иска да дадат малко почивка на медийните и рекламни продукти Меси и Роналдо... Въпреки че Меси подобри рекордите в Примера и в ШЛ, страхотни постижения, трябва да му се признае...
А Меси зашо е в таи класация? А Роналдо?
Меси безумно слаб сезон, няма нищо спечелено,мега слабо СП, подобри няколко рекорда.
Роналдо слабо СП, за ШЛ май по-голям принос има Рамос за спечелването и...
Убеден съм, че двамата ако отидат да играят в друго първенство няма да вкарват по 60 гола на сезон. Просто испанското първенство е мн слабо.
Къде е Мюлер? Шампион на ГЕрмания, голмайстор на БАйерн и СП? Един от най-постоянните играчи на немците в последните 5 години?
Къде е Швайни? Най-добрият халф в света за последните 5 години
А Лам? МЕга комплексен играч, сърцето и душата на БАйерн и Германия
Къде е Робен?
Отново победител ще е някой от напудрените и абонирани "звезди" Меси или Роналдо...по-вероятно Роналдо
Меси безумно слаб сезон, няма нищо спечелено,мега слабо СП, подобри няколко рекорда.
Роналдо слабо СП, за ШЛ май по-голям принос има Рамос за спечелването и...
Убеден съм, че двамата ако отидат да играят в друго първенство няма да вкарват по 60 гола на сезон. Просто испанското първенство е мн слабо.
Къде е Мюлер? Шампион на ГЕрмания, голмайстор на БАйерн и СП? Един от най-постоянните играчи на немците в последните 5 години?
Къде е Швайни? Най-добрият халф в света за последните 5 години
А Лам? МЕга комплексен играч, сърцето и душата на БАйерн и Германия
Къде е Робен?
Отново победител ще е някой от напудрените и абонирани "звезди" Меси или Роналдо...по-вероятно Роналдо
Интериорни врати - Врати хармоника
- Captain Stottlemeyer
Напълно съм съгласен с мнението на Мишел Платини (изразено преди да бъдат номинирани тримата финалисти), че "златната топка трябва да бъде спечелена от световен шампион".
Що се отнася до твърдението, че Нойер "нямал много работа", ще цитирам едно друго мнение от немска медия, а именно, че Нойер съвсем спокойно може да играе като централен защитник в някой отбор от Втора бундеслига. Един глас от мен за Нойер! 
П.П. И още едно мнение, с което започва филмът "Отборът", посветен на световната титла на Германия: "Бразилия има Неймар. Португалия има Роналдо. Аржентина има Меси. Германия има един отбор." Стивън Джерард в Туитър след Бразилия - Германия 1:7.
https://www.youtube.com/watch?v=yMOvov1PPgc

П.П. И още едно мнение, с което започва филмът "Отборът", посветен на световната титла на Германия: "Бразилия има Неймар. Португалия има Роналдо. Аржентина има Меси. Германия има един отбор." Стивън Джерард в Туитър след Бразилия - Германия 1:7.

https://www.youtube.com/watch?v=yMOvov1PPgc
Последна промяна от Captain Stottlemeyer на 04 дек 2014 10:23, променено общо 1 път.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
Аз съм много раздвоен. Месито и Роналдо са ми доста неприятни и винаги ще се се сещам за 2010-та, когато Снайдер, Иниеста и Шаби бяха нагло ограбени. За мен не може да спечелиш отличие, макар и индивидуално, в годината, когато е имало Световно, а ти даже да не излезеш от групите. Иначе според мен е ясно, че Роналдо > Меси тази година.И все пак според мен Нойер я заслужава най-много.
Captain Stottlemeyer написа:Напълно съм съгласен с мнението на Мишел Платини (изразено преди да бъдат номинирани тримата финалисти), че "златната топка трябва да бъде спечелена от световен шампион".Що се отнася до твърдението, че Нойер "нямал много работа", ще цитирам едно друго мнение от немска медия, а именно, че Нойер съвсем спокойно може да играе като централен защитник в някой отбор от Втора бундеслига. Един глас от мен за Нойер!
П.П. И още едно мнение, с което започва филмът "Отборът", посветен на световната титла на Германия: "Бразилия има Неймар. Португалия има Роналдо. Аржентина има Меси. Германия има един отбор." Стивън Джерард в Туитър след Бразилия - Германия 1:7.![]()
А не би ли трябвало тази награда да се печели от най-добрият футболист през изминалия сезон? Как едно световно първенство прави един играч по-добър (това са 6-7 мача) от някой, който е изиграл цяла година в топ-форма? През 2006-а година Златната топка бе връчена на Фабио Канаваро, само защото е капитан на световния шампион Италия.. Заслужена ли бе? (за мен най-добър играч на това световно бе приключващия с кариерата си Зидан) Има повод за размисъл...

Поздравления за обоснованите мнения над мен! Рядко читава тема се получава засега!
Според мен ако Байерн беше отстранил Реал за ШЛ, Нойер щеше да е абсолютен фаворит. Обаче точно Роналдо и компания му напълниха кошницата, което е големият плюс за португалеца. На мондиала обаче срещата между отборитe на двамата имаше коренно противоположни последствия.
Нойер има и титла на Германия, която Байерн обаче спечелиха толкова лесно, че в един момент обезцениха трофея и постижението от спечелването му. А и Роналдо обекновено много избухва с игра преди обявяването на победителя.
Който и да спечели, няма да е незаслужено. Аз съм за Нойер. Ще бъде голям сеир да я дадат на Меси.
Въпрос: Сега нашите лъвове страховити като си нямат селекционер, кой ще гласува от името на България?

Според мен ако Байерн беше отстранил Реал за ШЛ, Нойер щеше да е абсолютен фаворит. Обаче точно Роналдо и компания му напълниха кошницата, което е големият плюс за португалеца. На мондиала обаче срещата между отборитe на двамата имаше коренно противоположни последствия.

Нойер има и титла на Германия, която Байерн обаче спечелиха толкова лесно, че в един момент обезцениха трофея и постижението от спечелването му. А и Роналдо обекновено много избухва с игра преди обявяването на победителя.

Въпрос: Сега нашите лъвове страховити като си нямат селекционер, кой ще гласува от името на България?

Глас за Роналдо.