Кой предпочитате да спечели Купата - ЦСКА или Славия ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Кой предпочитате да спечели Купата - ЦСКА или Славия ?

ЦСКА
104
49%
Славия
109
51%

Общо гласове: 213

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Re: Кой предпочитате да спечели Купата - ЦСКА или Славия ?

Мнениеот Udoji90 » 24 май 2011 19:43

TSHABALALA написа:Славия. Нека и те да спечелят нещо и да се видят в Европа (заради феновете им). Скучно е едни и същи да печелят винаги. Пък и В.Стефанов толкова време се занимава с тях - нека и той да се порадва човекът.

За Славия, феновете им и Венци Стефанов съм принципно съгласен, само че когато казваш, че едни и същи печелят винаги, имай предвид, че и ние имаме само 1 Купа в последните 11 сезона!!! При това положение думите ти не са съвсем на място. Не го казвам, за да се заяждам - просто намеквам, че и ние имаме нужда от симпатия и съчувствие. :lol:
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 25 май 2011 00:16

MORSKI написа:За мача предпочитам ЦСКА да бие, за да се запазят и теоритични шансове за моя отбор да играе в ЕКТ.

Понеже явно има какво много, какво да учиш, много пъти съм ти го казвал, независимо че мислиш, че си компетентен по повечето въпроси и обичаш да поставяш точка на всеки един спор. Ще ти цитирам примерни мнения, които са урок по толерантност, чиито автори осъзнават, какво означава поредната титла/купа за някой от "грандовете" и какво би означавала за отбори, които осъзнават в годините, че двуполюсният модел не е донесъл нищо добро на останалите отбори в България:

Привърженик на Черно море:
zeleniq написа:Айде слависти, мачкайте ! Боли ме фара вече и за Европи и тн...Просто не мога да си представя как бих подкрепял ЦСКА в подобен мач. Вие заслужавате тази купа ! Успех ! ;)

Привърженици на Локомотив Пд:
Марти Камбуров написа:Успех на Славия!

Пловдив1926 написа:Успех на Славия, дано вземете купата!

Някои от тези, са все изявени фенове. Единият от тях държи мегафона на мачовете на Локо Пд. Но въпреки това, той пожелава успех на Славия, колкото и да жадува отборът му да е в Европа, при реален шанс (по-голям от този на Черно море) след като и ако бият Черноморец в последния кръг, ако Славия загуби финала. Такива хора, подобни фенове обикновено успехът ги застига рано или късно.
Давам си сметка, че ЦСКА е фаворит. Но в тези дискусии обаче се видя ясно, кой-как разсъждава и доколко вижда перспективите за футбола в бъдеще, извън оградата на собствената си градинка.
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 25 май 2011 09:47

slavia_forever написа:
MORSKI написа:За мача предпочитам ЦСКА да бие, за да се запазят и теоритични шансове за моя отбор да играе в ЕКТ.

Понеже явно има какво много, какво да учиш, много пъти съм ти го казвал, независимо че мислиш, че си компетентен по повечето въпроси и обичаш да поставяш точка на всеки един спор. Ще ти цитирам примерни мнения, които са урок по толерантност, чиито автори осъзнават, какво означава поредната титла/купа за някой от "грандовете" и какво би означавала за отбори, които осъзнават в годините, че двуполюсният модел не е донесъл нищо добро на останалите отбори в България:

Привърженик на Черно море:
zeleniq написа:Айде слависти, мачкайте ! Боли ме фара вече и за Европи и тн...Просто не мога да си представя как бих подкрепял ЦСКА в подобен мач. Вие заслужавате тази купа ! Успех ! ;)

Привърженици на Локомотив Пд:
Марти Камбуров написа:Успех на Славия!

Пловдив1926 написа:Успех на Славия, дано вземете купата!

Някои от тези, са все изявени фенове. Единият от тях държи мегафона на мачовете на Локо Пд. Но въпреки това, той пожелава успех на Славия, колкото и да жадува отборът му да е в Европа, при реален шанс (по-голям от този на Черно море) след като и ако бият Черноморец в последния кръг, ако Славия загуби финала. Такива хора, подобни фенове обикновено успехът ги застига рано или късно.
Давам си сметка, че ЦСКА е фаворит. Но в тези дискусии обаче се видя ясно, кой-как разсъждава и доколко вижда перспективите за футбола в бъдеще, извън оградата на собствената си градинка.

Извинявам се, че се намесвам, но въпросните изказвания, които си цитирал, само потвърждават вредната максима: "Не е важно на мен да ми е добре - важно е на Вуте да му е зле." Струва ми се, че за тези фенове омразата към ЦСКА (може би и към двата столични гранда) е по-силна, отколкото любовта към собствените отбори, и то до такава степен, че вместо да искат своите отбори в ЕКТ, подкрепят Славия, за да загуби ЦСКА. С други думи, те не са ЗА Славия - те са ПРОТИВ ЦСКА. За един фен на някой от тези отбори би било много по-добре и неговият отбор, и ЦСКА да извлекат полза от този финал. Безумно е да ПРЕДПОЧИТАШ и твоят отбор, и ЦСКА да бъдат прецакани след финала - поне за мен е необяснимо такова желание.

Да си фен на един отбор не значи да мразиш другите - казвал съм го много пъти и ще продължавам да го твърдя. И аз бях по-негативно настроен към съперниците ни, когато бях по-малък, но след това свикнах да приемам нещата по-философски. И накрая, но не на последно място, бих се обзаложил, че МНОГО ПОВЕЧЕ фенове на Локо Сф, Локо Пд и Черно море (така щеше да е и с тези на Берое, ако не се бяха издънили с Видима) стискат палци на ЦСКА да бие Славия, защото искат любимият им отбор да играе в ЕКТ - много повече от тези, които желаят победа на Славия заради зле прикритата си неприязън към ЦСКА.

Като казвам всички тези думи, не означава, че имам нещо против Славия - предпочитам ги пред голяма част от останалите отбори у нас. Просто в конкретния случай няма как да съм за тях. ;)
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

Потребителски аватар
siniq_fen
Контакти:

Мнениеот siniq_fen » 25 май 2011 13:08

Абсолютно съм съгласен с горното мнение.
Само Левски!

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 26 май 2011 00:25

Архив.
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

Върни се в “Архив”