По време на свободните тренировки пилотите на Ред Бул тотално доменираха над останалите конкуренти и дадоха ясна заявка, че смятат с 1 двойна победа да спечелят титлата при конструкторите, както и да вземат важна преднина преди последният старт за сезона. Веднага след тях се нареждаше Луйс Хамилтън, докато пилотите на Ферари имаха проблеми и се лашкаха напред-наад в класирането, но така и не успяха да се доближат до лидерите от Ред Бул на по-малко от 6 десети от секундата!
Изненадващо обаче квалификацията не беше спечелена от пилот на Ред Бул, а от младият пилот на Уилямс Нико Хилкенберг! Интересен факт е, че отбора на Уилямс не бе печелил полпозишън от 2005-а година насам!
Ето и стартовата решетка:
1. Нико Хилкенберг - Уилямс
2. Себастиян Фетел - Ред Бул
3. Марк Уебър - Ред Бул
4. Луйс Хамилтън - Макларън МЕРЦЕДЕС
5. Фернандо Алонсо - Ферари
6. Рубенс Барикело - Уилямс
7. Робърт Кубица - Рено
8. Михаел Шумахер - Мерцедес GP
9. Фелипе Маса - Ферари
10. Витали Петров - Рено
С оглед на стартовата позиция и предвид, че Хамилтън е пред Алонсо на испанеца ще му бъде дяволски трудно да си пробие път напред и да се бори за победата и респективно за титлата! Единственият шанс за пилота на Ферари ще бъде да успее да изпревари британеца още на старта... Не успее ли... Алонсо може да се прости с титлата!

Гран При на Бразилия винаги е било сапътствано с доста неприятни инциденти, масови катастрофи, така че това също ще окаже влияние над изхода на състезанието. Аз лично очаквам да има поне една поява на сейфти кар!
Прогнозата ми е за победа на Уебър. Струва ми се, че Алонсо и Фетел ще отпаднат, а Хамилтън ще завърши втори.