На 1.10.2014 брат ми претърпя ПТП (по негова вина).Слава Богу ранени нямаше, а само материални щети по другата кола.Имаше леко сътресение и си мислеше че не е виновен ,поради което не се подписа на акта и не получи копие. На 16.12.2014 пристигна постановление, в което съдът прекратява досъдебното производство поради липса на доказателства.
От началото на януари, ходи всяка седмица в районното да проверява дали му е излязло наказанието ,но всеки път го връщат и му казват да провери пак след няколко дена.Преди 2 седмици даже били изгубили постановлението от съдъ,а миналия Петък го излъгали, че имат "проблеми" със системата от 2месеца .
Въпросът ми е: Може ли нещо да се направи за да си получи наказанието и имат ли някакъв срок ,в който трябва да го връчат или могат да го разиграват така до когато си поискат.
Съвет за ПТП
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, rhaegar, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Съвет за ПТП
Аз нещо не вдявам какъв е проблема? Никой не търси отговорност на брат ти, но той си търси постановлението за наказателна отговорност?
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
fcb_bg написа:Аз нещо не вдявам какъв е проблема? Никой не търси отговорност на брат ти, но той си търси постановлението за наказателна отговорност?
Ами в момента не може да управлява МПС ,защото не е подписал акта(взеха му талона) и не знае каква ще му е глобата за да си задели пари .
Val3ncia написа:fcb_bg написа:Аз нещо не вдявам какъв е проблема? Никой не търси отговорност на брат ти, но той си търси постановлението за наказателна отговорност?
Ами в момента не може да управлява МПС ,защото не е подписал акта(взеха му талона) и не знае каква ще му е глобата за да си задели пари .
Ми да си кара с акта, кво е виновен, че ченгетата са толкова тъпи и са изтървали подписа? Акта замества талона до датата на излизане на нак. постановление. Мисля, че макс. срок беше 1 месец. Ако не е вярно ,някой да ме поправи.
fcb_bg написа:Val3ncia написа:fcb_bg написа:Аз нещо не вдявам какъв е проблема? Никой не търси отговорност на брат ти, но той си търси постановлението за наказателна отговорност?
Ми да си кара с акта, кво е виновен, че ченгетата са толкова тъпи и са изтървали подписа?
Той си мислел ,че е невинен ,не е подписал акта и заради това не са му дали копие от него ,а без акт не може да управлява МПС .Градът е малък и не му е голям проблем да върви пеша ,но има проблеми със здравето и често му се налага да ходи до Варна ,а е на работа и просто му е много трудно да ходи всеки път с автобус.
Първо - за какво въобще са викали КАТ
Двустранен протокол, оня си оправя щетите и мир ... А иначе в момента си кара с акта и го боли оная работа
Да види колко е давността, изтече ли и тя, няма да плаща нищо 

Леевски, оле

Val3ncia написа:fcb_bg написа:Val3ncia написа:fcb_bg написа:Аз нещо не вдявам какъв е проблема? Никой не търси отговорност на брат ти, но той си търси постановлението за наказателна отговорност?
Ми да си кара с акта, кво е виновен, че ченгетата са толкова тъпи и са изтървали подписа?
Той си мислел ,че е невинен ,не е подписал акта и заради това не са му дали копие от него ,а без акт не може да управлява МПС .Градът е малък и не му е голям проблем да върви пеша ,но има проблеми със здравето и често му се налага да ходи до Варна ,а е на работа и просто му е много трудно да ходи всеки път с автобус.
Аха, ясно. Бахти тъпите куки, вземали талона на човека и не му дали протокол от акта. Ми само в КАТ могат да решат проблема, според мен. Нов талон ли да вади, някаква бележка ли да му издадат която да замества талона временно.
-
- Контакти:
Какво значи-мислел,че не е виновен...не е ли прочел акта,как така няма да се разпише и ще му вземат талона?Когато има някакви възражения,тогава може да не го разписва,но трябва да напише на акта възражения,мисля,или в 3-дневен срок...колко време е минало?
Нужно е само да имаш кураж, силата без самочувствие е безполезна.
-
- Контакти:
Може да кара с акта, който трябва да презаверява на всеки 30 дни. Наказателното постановление може да получи в 6 месечен срок. Да се надява ,че наистина са го забутали някъде.
- Заклет Левскар
Val3ncia написа:На 1.10.2014 брат ми претърпя ПТП (по негова вина).Слава Богу ранени нямаше, а само материални щети по другата кола.Имаше леко сътресение и си мислеше че не е виновен ,поради което не се подписа на акта и не получи копие. На 16.12.2014 пристигна постановление, в което съдът прекратява досъдебното производство поради липса на доказателства.
От началото на януари, ходи всяка седмица в районното да проверява дали му е излязло наказанието ,но всеки път го връщат и му казват да провери пак след няколко дена.Преди 2 седмици даже били изгубили постановлението от съдъ,а миналия Петък го излъгали, че имат "проблеми" със системата от 2месеца .
Въпросът ми е: Може ли нещо да се направи за да си получи наказанието и имат ли някакъв срок ,в който трябва да го връчат или могат да го разиграват така до когато си поискат.
Нещо не разбрах:
Първо казваш, че е по негова вина, а след това "мислел, че не е виновен".
Павел Колев:
Литекс са лицензирани за Б група, но имат нови документи, че стават ЦСКА и сега се разглеждат документите. Очакваме това да се случи и този отбор да играе в А група - на Националния стадион Васил Левски.
Мика СТОИЧКОВА РАМАДАН
Литекс са лицензирани за Б група, но имат нови документи, че стават ЦСКА и сега се разглеждат документите. Очакваме това да се случи и този отбор да играе в А група - на Националния стадион Васил Левски.
Мика СТОИЧКОВА РАМАДАН
Върни се в “Кошче за отпадъци”