Мнениеот Fester » 24 ное 2015 12:21
И още едно включване по темата, този път за спонсорите. Тук твърдят, че тези спонсори на Левски били "спуснати отгоре" и "нямали обосновка" да рекламират в Левски. А, също така, новият акционер изскочил от нищото, както и Спас Русев като собственик на Виваком. Да започнем отзад-напред. Спас Русев е сред големите бизнесмени в България още от 1991 г. и това, че червенушковците не го знаят, само говори колко са простоватички и не се интересуват от обществено-политическия живот в страната. Другари комунистически мили, някои от нас се информират от качествени медии у нас и по света, а не от Телеграф, Пик, Блиц, Фрогнюз, ПловдивУтре, ВарнаВчера, РусеВдругиден и т.н. Та за нас е ясно кой е Спас Русев. Факт е, че като всеки утвърдил се като бизнесмен в ранните 90-те години на миналия век, има съмнителен произход на първоначалния му капитал. Но нима не е такъв на Гриша Ганчев? Как изведнъж, на 27 години (все пак е роден декември '62), този мил човечец става милионер и започва да работи с многостранно развит бизнес? Защо аз като бях на 27 години, вече не бях милионер? Може би защото баба Нора Ананиева не ми е рода и не ми е дала червено партийно куфарче и да ме назначи за милионер? Някога питали ли сте се как въпросният Гриша Ганчев стана лидер в производството на захар, сокове, започна да придобива бензиностанции, рафинерии, да навлиза в бизнеса с автомобилопроизводството? Дали това не стана с партийните протекции на една червена партия? И другият ви основен акционер - Юлиян Инджов... Как фирмите му построиха сараите на Доган, как се кандидатира за кмет на Смолян от ДПС през 2007 г.? Как, как, как?
Колкото до новия акционер, в случая Виваком чрез човека на Русев - Ботев. Мили мои червенушковци, за влизане на голям акционер, на когото ще се дадат 30% от акциите, говореше още Батков, още октомври миналата година. За да го казва, значи са се водили преговори. Нали не мислите, че ако ще влагаш 13 млн. лв. в една компания, сульо и пульо ще знаят за това година по-рано? Тези преговори са се водили много месеци, преди да стане факт влизането на Виваком в Левски! А и нямаше как да се каже по-рано за това, тъй като имахме действащ договор с МТел до 30 юни. Ама вие нали обичате да изкривявате истината през собствената ви комунистическа призма и казвате на черното - бяло...
Колкото до това дали Виваком имат икономическа обосновка да рекламират при нас - вие наистина сте луди да твърдите, че нямат такава. Както показа изследването на УЕФА, над 2 млн. българи са фенове на Левски. Какъв друг отрасъл от обществото може да се похвали с такава хомогенност и численост? Никой! Затова е повече от нормално да търсиш да привлечеш 2 млн. души като потенциални потребители. Това правеше и Мтел за 18 години сътрудничество с Левски. Съдя по себе си. Аз заради Левски подписах с Мтел преди вече близо две десетилетия, пак заради Левски минах на Виваком юли месец. Като ме питаха Мтел защо го правя, след като 18 години съм бил на договор при тях, само им казах: "Защото не сте спонсори на Левски, затова минавам на Виваком." Ама имали промоции за лоялни клиенти, ама щял съм да не плащам такса, ама ала-бала. Фак оф им казах и минах на Виваком. По същата логика се отказах от втория си договор преди време с Глобул, защото станаха спонсори на цска. Това е толкоз просто и логично. И ако мислите, че само аз разсъждавам така, жестоко се лъжете.
Същата е логиката и с Щрабаг. Ама те нямали основание... Как да нямат, бе, комундели?! Нали като си спонсор на най-обичаното нещо в държавата и ставаш обществено-разпознаваем. От това логично следва да те търсят повече за поръчки, да ставаш по-известен. Значи Aon, дето никой не ги познаваше в Англия, нямаха основание да стават спонсори на Манчестър Юнайтед, защото тях така или иначе никой не ги знае, така ли? Само дето като станаха спонсори, бизнесът им на Острова се вдигна в пъти, а не в проценти. Та дори после си преместиха главното седалище в Англия... Та такива ми ти работи. Но петолъчките си знаят едно - Защо има за вас, а няма за нас!!!
Ами замисляли ли сте се, че вашият имидж беше срутен от лъжите на ръководителите ви в последните, айде, 15-16 години? Коя нормална фирма би искала да ви е спонсор? Батков може да е всякакъв, но работеше така, че имиджът на Левски да не бъде пипнат! И затова ние от 10 ноември нататък винаги сме били със спонсори на фланелките! Винаги! Ви-на-ги! Докато вие последните 5 години нямахте никакъв! Ето това е разликата и затова спонсорите се избиват да дойдат при нас, а вас ви отбягват като чумави. А пък и като гледат какви са ви феновете...