aleksandrov77 написа:mirodes написа:Ти хубаво бягаш от бежанци,но в Русия имигрантите са в пъти повече.За 2013г Русия беше на второ място в света след САЩ по приток на имигранти.И те основно са мюсюлмани от бившите съветски републики-Киргизстан,Узбекистан и другите станове.Освен това има много чеченци,арменци,азери и всякаква друга паплач от руските републики.Един приятел наскоро се върна от Москва и каза,че е страшно-навсякъде са тези с дръпнатите очи/за Петербург не знам как е/.Освен това престъпността в Русия е много по-висока отколкото тук-опасно е да се замръква извън жилището.Отделно самите руснаци са надъхани срещу чужденците и ако някои скинари те чуят,че говориш руски с акцент може да имаш проблеми.Виж с рускините няма да имаш проблеми-те много налитат на чужденци,защото руснаците много пият и ги бият.
Жилище не знам как ще си купиш,защото цените са много високи ,а пък и банките дават кредити на убийствени лихви.Освен да хванеш някоя рускиня с жилище и да се нанесеш при нея.В Русия животът не е гостоприемен към чужденците-имам познат женен за рускиня и живеят в Москва.Синът им е роден в Москва и е руски гражданин,но въпреки това не му позволяват да работи на държавна служба.
Това е в случай,че наистина смяташ да ходиш в Русия,а не плямпаш само колкото да се намираш на работа.
Руснаците приемат нас българите като свои хора! Дори националистите им не ни закачат! Не съм чувал за случай, в който българин да е пострадал от руски националисти! Тяхната агресия по-скоро е насочена към чернокожите и към мюсюлманите, които идват от Кавказ и бившите съветски републики! С нас те нямат проблем - славяни сме и сме православни като тях!
Аз се определям като православен християнин и българин!
Колкото до Армения, Азербайджан и т.н!
Всичките тези са БИВШИ СЪВЕТСКИ РЕПУБЛИКИ!
Сиреч с руснаците са били в една държава в продължение на 75 години!
Те са свикнали с руснаците и руснаците са свикнали с тях!
Какво общо имаме ние българите със сирийците, с иракчаните, с афганистанците и другите нелегални имигранти?
Какво общо имаме с африканците ????
Колкото до Санкт Петербург съм ходил няколко пъти на екскурзия , но едно е да отидеш там като екскурзиант, друго е да живееш там!
Иначе наистина смятам да живея в Русия, хич не се шегувам!
Имам мои познати, които ще ми помогнат със закупуването на жилище, не случайно продадох всичкото си имущество и всичките си спестявания ги преведох в руска банка! Наясно съм с цените и моят човек ми каза, че дори ще ми останат 800 000 рубли (горе долу 20 000 тукашни лева), което ме устройва!
Имам лек проблем, че руския ми език е в леко побългарен вариант, затова ще си взема българо-руски разговорник, учебен речник по руски и постепенно в Русия ще го доусвоя!
По този повод ако имаш информация от твоя понат може да го попиташ, ако случайно знае, дали в Санкт Петербург има център, където да обучат българи да изучват перфектно руски? Тази информация е важна за мен!
Благодаря предварително !
По-нататък като овладея перфектно руския след 1 година ,максимум две мисля да кандидатствам за руско гражданство!
Ако щеш ми вярвай първият път като отидох в Санкт Петербург през 2008г. да гледам Зенит - Байерн 4:0, се влюбих в Санкт Петербург и си казах следното " Един ден ще осъществя мечтата си да живея в Санкт Петербург и от сега нататък ще спестявам всеки един лев, за да си купя жилище" и за 7 години спестих доста пари!
И в момента, в който разбрах, че ми се уреждат нещата , се зарадвах искрено! Дано успешно си намеря работа и си купя жилище до 1 месец дано!
Разбрал съм се с моя човек, че ще ме приеме в неговото жилище , докато си купя апартамент без да плащам наем, в замяна на това аз ще купувам храна и водка, което е взаимоизгодно хем не плащам наем, хем черпя домакинът!
А пък и първата ми работа е усилено търсене на работа и жилище по най-бързия начин! Дано успея да свърша тези две работи! Докато не ги свърша тези две неща - никакви разходки в Питер, никакви развлечения , освен мач на Зенит в Санкт Петербург!
Така че след 18-ти поне седмица няма да съм във форума минимум! Защото много работа ме чака!