БАТЕ БОЙКО СЕ ....
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, rhaegar, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: БАТЕ БОЙКО СЕ ....
Казваш, че народа не е тъп и е разбрал, че костов е лош. ОК. Същия не тъп народ избира в последните години 3 пъти бсп на власт и трите пъти стига до икономическа катастрофа. И народа не е тъп и не се влияе от медиите?
tprodanov написа:Казваш, че народа не е тъп и е разбрал, че костов е лош. ОК. Същия не тъп народ избира в последните години 3 пъти бсп на власт и трите пъти стига до икономическа катастрофа. И народа не е тъп и не се влияе от медиите?
Сега пак ли има криза,катастрофа създадена от БСП

Последна промяна от orlando на 06 фев 2009 00:23, променено общо 1 път.
Добре , ще ти задам следния въпрос- не е важно какво е направил народа, а защо го е направил?
Лек жокер- защо след 2-те национални катастрофи под управлението на БСП избраха за трети път партията да управлява? Сигурно, щото тези които смениха комунистите се справиха отлично?
Лек жокер- защо след 2-те национални катастрофи под управлението на БСП избраха за трети път партията да управлява? Сигурно, щото тези които смениха комунистите се справиха отлично?
Защото комунистите винаги правят едно и също. Притежават медиите, манипулират до съвършенство. И това им стига. И сега хората са убедени, че трябва да си пуснем реакторите на стария аец, без да ни пука, че ще загубим 1,4 милиарда евро от това.
И като е било толкова лошо управлението, защо все още никой не може да ми каже конкретен минус на това управление? Аз продължавам с плюсовете - валутния резерв на страната 97ма е 200 милиона долара, 2001ва е 3,2 милиарда.
И като е било толкова лошо управлението, защо все още никой не може да ми каже конкретен минус на това управление? Аз продължавам с плюсовете - валутния резерв на страната 97ма е 200 милиона долара, 2001ва е 3,2 милиарда.
orlando написа:tprodanov написа:Казваш, че народа не е тъп и е разбрал, че костов е лош. ОК. Същия не тъп народ избира в последните години 3 пъти бсп на власт и трите пъти стига до икономическа катастрофа. И народа не е тъп и не се влияе от медиите?

а няма ли? Ти имаш ли представа какво ще се случи, ако се откачи еврото от лева? Имаш ли идея за реалната икономическа ситуация в страната или да разказвам?
tprodanov написа:orlando написа:tprodanov написа:Казваш, че народа не е тъп и е разбрал, че костов е лош. ОК. Същия не тъп народ избира в последните години 3 пъти бсп на власт и трите пъти стига до икономическа катастрофа. И народа не е тъп и не се влияе от медиите?
![]()
![]()
![]()
а няма ли? Ти имаш ли представа какво ще се случи, ако се откачи еврото от лева? Имаш ли идея за реалната икономическа ситуация в страната или да разказвам?
.........................................................................................................................................................
А имали

Към мике28.
Жалко за България след като нейния народ се по-
зовава не на факти, а на интриганство! Не на обек-
тивни оценка на икономика и политика, а на лаиш-
ки обещания и химери!
Този народ беше и продължава да бъде лъган от
политици и масмедии! Този народ приема лошата
новина много по-добре от добрата, никога не се
замисля, че той е субект и обект на развитието!
Позволява чалгата и чалгарския манталитет да
доминират над исконните ценности на живота.
Позволявам си да твърдя, че икономическото раз-
витие на България не отговаря на потенциала на
страната ни и основна причина за това са 45-те
години социализъм и последвалите ги 20 години
постсоциализъм. Като активен спортист и след
това като професионален икономист съм посе-
тил над 70 страни и имам перфектна база за
сравнение! Контактувал съм с много висши спорт-
ни, политически, финансови и бизнес среди и
твърдя, че съдбата на България е предопреде-
лена от незаинтересоваността на собствения и
народ и от податливостта му към вношения от
нечистоплътен характер!
Коментирате Костовото правителство и го съпо-
ставяте с Виденовото! Нито на единия, нито на
другия съм фен. Но фактите не могат да се от-
речат. Виденов беше честен, но не можеше и не
знаеше да управлява. Беше марионетка в ръце-
те на висшата бсп номенклатура. Та в неговото
правителство имаше уникални псевдоикономисти
като Гечев и Овчаров, които катастофираха
страната, а сега отново се мъдрят в първите
редици на управлението.
Костов е силен икономист, финансист и ръково-
дител, но не е добър политик. Изпадна в субек-
тивизъм, започна борба на различни фронтове и
основно в СДС. Започна тотална атака срещу
президента П.Стоянов, срещу кмета на София,
срещу партийната номенклатура. Това щеше да
е много добре, ако не беше фаворизирал други
групи и беше направил промени с честни хора и
специалисти, а самият той не уреждаше своите
интереси. Но и най-големият слепец не трябва
да игнорира фактите, а именно:
1. Той стабилизира икономиката и финансовата
система и постави основите на икономическия
растеж,
2. Той предопредели пътя на европейско разви-
тие на страната
3. Вкара в ъгъла Доган и доганщината
4. Прекара България безпроблемно в Балканска-
та криза и отстоя на натиска за отваряне на
границите за шиптърите
5. Създаде благоприятна почва за чуждестран-
ни инвестиции.
Най-негативни практики в неговата дейност
бяха масовата приватизация, несправянето с
корупцията и 10 %, неотварянето на досиетата
и нетърсенето на виновните за финасовия крах
на България. Не на последно място колаборацио-
низма с някои среди от бсп и влиянието на г-жа
Костова върху цялостната му дейност.
Жалко за България след като нейния народ се по-
зовава не на факти, а на интриганство! Не на обек-
тивни оценка на икономика и политика, а на лаиш-
ки обещания и химери!
Този народ беше и продължава да бъде лъган от
политици и масмедии! Този народ приема лошата
новина много по-добре от добрата, никога не се
замисля, че той е субект и обект на развитието!
Позволява чалгата и чалгарския манталитет да
доминират над исконните ценности на живота.
Позволявам си да твърдя, че икономическото раз-
витие на България не отговаря на потенциала на
страната ни и основна причина за това са 45-те
години социализъм и последвалите ги 20 години
постсоциализъм. Като активен спортист и след
това като професионален икономист съм посе-
тил над 70 страни и имам перфектна база за
сравнение! Контактувал съм с много висши спорт-
ни, политически, финансови и бизнес среди и
твърдя, че съдбата на България е предопреде-
лена от незаинтересоваността на собствения и
народ и от податливостта му към вношения от
нечистоплътен характер!
Коментирате Костовото правителство и го съпо-
ставяте с Виденовото! Нито на единия, нито на
другия съм фен. Но фактите не могат да се от-
речат. Виденов беше честен, но не можеше и не
знаеше да управлява. Беше марионетка в ръце-
те на висшата бсп номенклатура. Та в неговото
правителство имаше уникални псевдоикономисти
като Гечев и Овчаров, които катастофираха
страната, а сега отново се мъдрят в първите
редици на управлението.
Костов е силен икономист, финансист и ръково-
дител, но не е добър политик. Изпадна в субек-
тивизъм, започна борба на различни фронтове и
основно в СДС. Започна тотална атака срещу
президента П.Стоянов, срещу кмета на София,
срещу партийната номенклатура. Това щеше да
е много добре, ако не беше фаворизирал други
групи и беше направил промени с честни хора и
специалисти, а самият той не уреждаше своите
интереси. Но и най-големият слепец не трябва
да игнорира фактите, а именно:
1. Той стабилизира икономиката и финансовата
система и постави основите на икономическия
растеж,
2. Той предопредели пътя на европейско разви-
тие на страната
4. Прекара България безпроблемно в Балканска-
та криза и отстоя на натиска за отваряне на
границите за шиптърите
5. Създаде благоприятна почва за чуждестран-
ни инвестиции.
Най-негативни практики в неговата дейност
бяха масовата приватизация, несправянето с
корупцията и 10 %, неотварянето на досиетата
и нетърсенето на виновните за финасовия крах
на България. Не на последно място колаборацио-
низма с някои среди от бсп и влиянието на г-жа
Костова върху цялостната му дейност.
Преди две седмици министър орешарски твърдеше, че кризата ще подмине страната. Преди два дни същия поиска и получи 2 милиарда лева за наливане в икономиката. Нещо, което въпросните страни свършиха много по-навреме и в много по-големи мащаби, за да намалят последиците от въпросната криза. Ти може би мислиш, че ситуацията е такава - всички страни са засегнати от кризата, но благодарение на великото комунистическо управление ние не сме??? Верно ли? Просто ние още сме с главата в пясъка, което пък ще ни доведе до внезапен фалит. До лятото поне една - според мен 4 или 5 банки ще е изгърмяла. Да си забелязал, че лихвите по депозити вече са 10%? А да си забелязал, че банките вече не отпускат кредити? Това значи само едно - нямат пари, а им трябват. И тъй като голяма част оперират с парите на големите банки, стоящи зад тях, сега се налага да връщат всичките тези пари. А след като банките не дават кредити икономиката спира. Вече строителството в София е чувствително по-малко, значи голяма част от хората работещи там нямат заплати - не си обслужват кредитите, които се раздадоха в последните две години. Съответо - голям процент лоши кредити - който към тоя момент вече се е вдигнал двойно в сравнение с преди 3 месеца. Което пък за някои банки ще се окаже фатално. Икономиката на страната харчеше твърде много през последните две години - кредити, усвояване на бюджетни пари, безумни строежи и уникално завишени цени на имоти - е, сега някой ще трябва да плати сметката. Познай кой.
ПП И понеже говориш за криза - 97ма също имаше криза- На тогавашното дясно правителство му се наложи да работи при много по-тежки условия - страхотна инфлация, огромна безработица, война и затворени граници в съседство, ембарго, шенгенски ограничения и никакви чуждестранни инвестиции. Сегашната ситуация би могла да бъде по-лека, но уви - ще бъде същата- с тая разлика, че нема да мине за две години, ами за десет, щото тоя път няма как ЕС да ни измъкне, щото ще спасява себе си.
ПП И понеже говориш за криза - 97ма също имаше криза- На тогавашното дясно правителство му се наложи да работи при много по-тежки условия - страхотна инфлация, огромна безработица, война и затворени граници в съседство, ембарго, шенгенски ограничения и никакви чуждестранни инвестиции. Сегашната ситуация би могла да бъде по-лека, но уви - ще бъде същата- с тая разлика, че нема да мине за две години, ами за десет, щото тоя път няма как ЕС да ни измъкне, щото ще спасява себе си.
@tprodanov- със същия успех мога да споря със стена.
Вярно, медиите са огромна сила и манипулират, но вземи се поразходи малко из провинцията (която съставлява по-голямата част от избирателите) и виж колко хора четат вестници и гледат новини, особено в селата.
Аз видях с очите си , как Петър Стоянов сам се закопа и загуби спечелени президентски избори.
Видях как същото стори и Костов- след това се разсърди, върна се и досасипа СДС.
Проспускаш няколко заема взети от Костовото правителство- некадърната приватизация, вследстиве на която се продадоха за жълти стотинки всички предприятия които бяха апетитни хапки за чужди хора Къде е БГА Балкан, къде е Булгартабак, къде е Кремиковци, къде са една камара други предприятия?
Тези които не успяха да продадат , Костов и сие подготвиха за тези след тях. Умишлено съсипаха работещи предприятия за да бъдат купени за 1 левче. Съсипаха селското стопанство. За същия този период 97- 2001 София дръпна доста пред всички останали градове- изведнъж всичките пари взеха да се стичат към столицата, без да се връщат след това обратно в провинцията, откъдето са дошли.
Мога да изброявам още много неща, като например какво им пречеше мавзолея, толкова са некадърни ,че дори него не можаха да бутнат като хората,но истината е,че няма смисъл- ти живееш в някакъв твой свят и нищо и никой не може да те разубеди в нещата които приемаш за даденост.
Накрая един приятелски съвет от мен- вземи прочети някоя от книжките на този наш писател- уникални са, мисля, че филма Цайтгайст e краден много здраво от тях.
Никола М. Николов
@elit- вярно е това което казваш ,с малки уточнение- всъшност Софиянски за времето в което бе служебен премиер изкара България от кризата. Костов получи после всичко наготово. Факт е, че Иван Костов също стабилизира държавата - но само в началото
Тук вече страшно бъркаш- от 94-та година и правителството на Любен Беров, Доган е неизменна част от всяко правителство! Винаги е играел необходимия балансьор, а и политиците го ухажваха за да имат на своя страна силния коз- етническа толерантност.
Мислиш ли, че някога е имало добри условия за чуждестранни инвестиции? Особено при корупцията ширеща се при Костов и известния тогава мутренски период?
Вярно, медиите са огромна сила и манипулират, но вземи се поразходи малко из провинцията (която съставлява по-голямата част от избирателите) и виж колко хора четат вестници и гледат новини, особено в селата.
Аз видях с очите си , как Петър Стоянов сам се закопа и загуби спечелени президентски избори.
Видях как същото стори и Костов- след това се разсърди, върна се и досасипа СДС.
Проспускаш няколко заема взети от Костовото правителство- некадърната приватизация, вследстиве на която се продадоха за жълти стотинки всички предприятия които бяха апетитни хапки за чужди хора Къде е БГА Балкан, къде е Булгартабак, къде е Кремиковци, къде са една камара други предприятия?
Тези които не успяха да продадат , Костов и сие подготвиха за тези след тях. Умишлено съсипаха работещи предприятия за да бъдат купени за 1 левче. Съсипаха селското стопанство. За същия този период 97- 2001 София дръпна доста пред всички останали градове- изведнъж всичките пари взеха да се стичат към столицата, без да се връщат след това обратно в провинцията, откъдето са дошли.
Мога да изброявам още много неща, като например какво им пречеше мавзолея, толкова са некадърни ,че дори него не можаха да бутнат като хората,но истината е,че няма смисъл- ти живееш в някакъв твой свят и нищо и никой не може да те разубеди в нещата които приемаш за даденост.
Накрая един приятелски съвет от мен- вземи прочети някоя от книжките на този наш писател- уникални са, мисля, че филма Цайтгайст e краден много здраво от тях.
Никола М. Николов
@elit- вярно е това което казваш ,с малки уточнение- всъшност Софиянски за времето в което бе служебен премиер изкара България от кризата. Костов получи после всичко наготово. Факт е, че Иван Костов също стабилизира държавата - но само в началото
Тук вече страшно бъркаш- от 94-та година и правителството на Любен Беров, Доган е неизменна част от всяко правителство! Винаги е играел необходимия балансьор, а и политиците го ухажваха за да имат на своя страна силния коз- етническа толерантност.
Мислиш ли, че някога е имало добри условия за чуждестранни инвестиции? Особено при корупцията ширеща се при Костов и известния тогава мутренски период?
Към Орландо и мике28
Виждам, че имате интерес към политиката и си
имате своя логика. Но моля не пренебрегвайте
фактите.
А бе Орландо, аз съм ръководил този бранш и
смятам че мога да напиша трактат за мото и елек-
трокарите и че още през 80 години Секретариатът
на БКП отчете като грешка развитието на българ-
ското каростроене и специализацията му по СИВ.
Баща ти, който е работил в тази система казвал ли
ти е какво преставляват електрокарите и мотока-
рите, произвеждани от Кларк и Тойота и сравнявал
ли ги е с българските и нашата кокнкурентноспособ-
ност спрямо тях!
А бе Мике28, като говориш за кмета на Русе, бог да
го прости Калчев, защо забравяш да добавиш, че
той беше форлайтер на Мултигруп и обслужваше
техните интереси. По тази причина и лобито на
Луканов го ненавиждаше и му поставяше много
спирачки. Може би забравяш, че същият кмет се
отказа от БСП и стана първи царедворец. А и си-
гурно си наясно кои групировки финасираха идва-
нето на Сакскуборготски и връзките му с убития
Илия Павлов и с банките на небезизвестните Кюлев,
също покойник, и с Тилев, собственик на фалира-
лата БЗК!
Виждам, че имате интерес към политиката и си
имате своя логика. Но моля не пренебрегвайте
фактите.
А бе Орландо, аз съм ръководил този бранш и
смятам че мога да напиша трактат за мото и елек-
трокарите и че още през 80 години Секретариатът
на БКП отчете като грешка развитието на българ-
ското каростроене и специализацията му по СИВ.
Баща ти, който е работил в тази система казвал ли
ти е какво преставляват електрокарите и мотока-
рите, произвеждани от Кларк и Тойота и сравнявал
ли ги е с българските и нашата кокнкурентноспособ-
ност спрямо тях!
А бе Мике28, като говориш за кмета на Русе, бог да
го прости Калчев, защо забравяш да добавиш, че
той беше форлайтер на Мултигруп и обслужваше
техните интереси. По тази причина и лобито на
Луканов го ненавиждаше и му поставяше много
спирачки. Може би забравяш, че същият кмет се
отказа от БСП и стана първи царедворец. А и си-