mirodes написа:и колко години си живял през комунизма,та плещиш колко хубаво е било?Аз съм живял 15 години и не мога да се сетя в нито един аспект да е било по-хубаво,отколкото сега.Напротив-всичко беше мръсно,сиво,мизерно.По магазините нямаше елементарни стоки и не се спазваше никаква хигиена.Баща ми на два пъти намираше в бирата си умрели мишки,а аз веднъж пих боза с червей в нея.В пилешките кренвирши пък съм намирал пера.Един приятел кара стаж в завод за безалкохолни напитки и каза,че е направо потресен-шишетата изобщо не се миели и нямало абсолютно никаква хигиена в завода.Всичко беше толкова скапано,че телевизор "Рубин" струваше 500 лева,а средната заплата беше 180 лева.За кола се правеше вноска и се чакаше по 10 години за Москвич или Лада.Единствените хубави стоки бяха в Кореком,но там можеха да пазаруват само комунистите,които са работели по Либия или Коми,защото само те имаха долари.В болниците беше страшна мизерия-дядо умря,защото не му направиха елементарна операция на сърцето,която сега правят във всяка болница.Баща ми беше от един град на 30 километра от границата и всеки път като ходехме на гости трябваше да си вадим пътен лист.Не можеше да се пътува в чужбина.Кажи едно нещо поне да е било хубаво?
12 години съм живял по времето на социализма и 26 години по времето на НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД!
Да нямаше много хранителни стоки, но за сметка на това бяха много по-качествени и храната беше много по истинска и можехме да си я позволим!
Сега има всякакви стоки , но не можеш да си ги позволиш! Факт!
Сега в болниците е по-голяма мизерия!
Улиците тогава бяха далеч по-чисти!Факт!
Да чакаше се 10 години за кола , моите родители са чакали 10 години за Ладата, която наскоро продадох , но беше чисто нова, а сега със същите пари или си купуваш западен боклук втора ръка , който дори е по скъп! Аз лично мисля след 3-4 години , след 11 дена заминавам да живея за Санкт Петербург, да си купя Лада Гранта или Волга!
Аз лично нито съм намирал мишки в бирата си ,, нито съм бил боза с чеей в нея! Живях в Дългопол!
Да не можеше да се пътува в чужбина, ако нямаш връзки, но за сметка на това можехме да си позвоолим да почиваме по родното Черноморие или в родната планина на добри цени!
Тогава населението ни беше 95% българи от близо 9 милиона души! Факт!
Сега България се дебългаризира, циганизира и ислямизира! Факт!
Сега сме колониа на САЩ и ЕС! Факт!