Специално за Специалния

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, rhaegar, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Харесвате ли стила на Моуриньо ?

Да
16
55%
Не
12
41%
Не ме интересува
0
Няма гласове
Не мога да преценя
1
3%

Общо гласове: 29

Zaash
Контакти:

Re: Специално за Специалния

Мнениеот Zaash » 28 апр 2011 16:26

За мен повече би трябвало да се коментира втория гол на Меси отколкото Мауриньо Щарк Пепе Алвеш или лелята на коментатора. Аз гледах футбол и това заради което висях пред телевизора до късно беше изпълнението на Меси. Другото са странични неща заради които не бих гледал мача. В това число ще кажа че гола на омразния от мен Роналдо на финала беше нещото заради, което също не съжалих, че съм гледал въпреки че съм фен на Барса.
За Мауриньо си мисля че е толкова самовлюбен че е на път да откачи когато се провали, визирам онези мигове в които намига на страничния арбитър преди да бъде изгонен, а на пресконференцията след мача твърди че УНИЦЕФ са замесени в някаква конспирация с УЕФА в полза на Барса, което просто няма нужда от коментар. Трябва да се прегледа на лекар.

Потребителски аватар
edmon_dantes
Контакти:

Мнениеот edmon_dantes » 28 апр 2011 16:29

Аз като неутрален фен (повече симпатизирам на Реал, отколкото на Барса) мога да кажа, че Барса си спечели заслужено и ще бъде смешно да се твърди, че съдията е подарил победата им. Реал играха страхливо и то на Бернабеу, твърде нетипично за тях. А този Пепе е пълен идиот и боклук. Един от най-противните ми футболисти, заедно с Дани Алвеш. Единия е убиец на терена, другия - симулант. Барса бяха по-стойностния отбор, но тези симулации дойдоха малко в повече и съдията можеше да вдигне някой картон, защото това си бяха циркаджийски номера и не им отиваше. И накрая пак стигаме до Меси - гениален е. Има двама гении във футбола - Марадона и Меси, и двамата аржентинци.
ЛЕВСКАР ДО ГРОБ
ИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
crazy_one
Контакти:

Мнениеот crazy_one » 28 апр 2011 16:32

1913 написа:Да се гледа от третата миунта нататък и да не се говорят глупости кой кого харесва, кой кого не харесва и прочие...:
http://www.youtube.com/watch?v=11MQnQ8QjJs

Toчно така :)

+1
LIVERPOOL RULZZ

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 28 апр 2011 16:33

iohan.law написа:Защо критикувате Жозе - нима забравихте, че в първия полуфинал с Барса им вкараха 3 /три гола/ колкото те не успяха в три поредни мача..... При 11 на 11 или 10 на 10 /можеше да се избира между втори картон на лигльото на левия бек или двата спестени картона на Меси - бутане без топка при мъжката игра на Марсело и хващането на топката с ръце, когато съдията свири само фаул/.... Тези мишоци няма ли хей така поне веднъж да ги оставят да играят с Реал с равен брой играчи докрая.... Без съдията снощи мача беше 0:0....

Ех какви пичаги, ей. Пишеш 3 гола за Интер, така ли? Да бяха вкарали още 3 от засада, сигурно щеше да ти е оргазъм да повтаряш как са вкарали 6 на Барса, а?
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

biserz
Контакти:

Мнениеот biserz » 28 апр 2011 16:35

Красиво написан коментар.
Наистина - как да харесваш треньори, които са в играта заради егото си, а не заради някакъв сантимент към футбола.
Моуриньо подохожда "научно" във футбола и подчинява красотата от играта на симетричните тактически шаблони, в които личи таланта на треньора, но къде е таланта на футболиста. Все едно да ти представят изпълнението на виртуозен пианист чрез нотната тетрадка на неговия "треньор". Може би това ще върши работа за "глухонемите" ... Красотата във футбола не е симетрия (справка вж. рейда на Меси).
В случая обаче провокацията "Моуриньо" е провокация към понятието футбол - какво е футболът - победата или красивата игра...и колко от феновете ще предпочетат грозна победа пред красива загуба. Рискът при залагането за грозна победа е грозна загуба и от нея боли най-много, но Моуриньо би трябвало да я е изчислил.

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

Мнениеот marmi52 » 28 апр 2011 16:39

GreenLight написа:
... защото всеки играе за да се развива и съответно да побеждава и да вдига трофеи. Отбор който не се стреми към тези неща е безпреспективен и безмислен.

:lol:
Чудесно си го написал ! За треньорите това важи в пълна сила ! Тук темата е за треньор, а не за отбори ! Точно затова не съм съгласен с автора, че Моуриньо е обикновен треньор ...
Що се отнася до мен, ако влизаш по-често в Гонг ще знаеш на кой отбор съм фен ... ;)
И в България, и в чужбина НЕ съм фен на отбор, чиито фенове са на стадния принцип - където другите овце, там и аз ! :lol: ;)
Последна промяна от marmi52 на 28 апр 2011 16:41, променено общо 2 пъти.
[center]Изображение[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
[/center]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 28 апр 2011 16:41

JackPackage написа:
maldin1 написа:Феновете на Барселона с тези банални вече приказки за "харесването" на стила на игра да си припомнят мача в Лондон, където за 93 мин. игра и 80%-20% притежание на топката, имаха точно 0 удара във вратата на Чех. Тогава тяхната игра хареса ли им ?Не тогава Челси бяха дърводелците, престъпниците, убийците и т.н. Това показва колко безмислен фактор е "притежанието на топката" в мачовете на Барселона. Снощи, ако приемем, че футболистите на Барселона са направили 500 паса то 400 бяха между защитниците.

+100000
Те могат да си цъкат и цял мач на квадратчета, триъгълници и всякакви други фигурки, това далеч не означава че си надиграл противника, Шави имал 107 точни паса, от тия колко паса са били напред и на повече от 10м ?!
А за мача в Лондон с красивата им игра, владеенето на топката и Томи Йоребро колко пъти уцелиха вратата на Чех, колко положения имаха, колко имаха Челси (дори без всичките дузпи) :?:

Цъкаха си, защото Реал не исках да играят. Гуардиола най-после осъзна, че срещу бетоните на Моу, трябва да играеш с неговите прийоми. Реал не искаше да играе, Барса също не тръгна както си знае и си цъкаха в центъра; белите играеха грубо, другите симулираха, кое не ви е ясно, че не разбрахте от Гуардиола? Тоя път Жозе беше прекаран в неговата игра по неговите правила и затова беше толкова озлобен като го изгониха. Та този човек се изсмя на дузпата на Арбелоа миналата събота, алоооо!!!! И как шмекерджийската драскаше и пращаше някакъв да носи бележките, смешна история. какъв е смисъла от гоненето му?
Да Барса направиха 20 млн. паса, но не видях Щарк да пречи на играчите в бяло да се опитват да вземат топката и да направят нещо смислено с нея. Барса с милион паса, Реал с бетона отзад. Кой е прав и кой е крив? Кой може да каже?

Ca7alano
Контакти:

Мнениеот Ca7alano » 28 апр 2011 16:45

Madridist написа:
Ca7alano написа:Може да е постигнал много във футбола. Няма значение по какъв начин. Не може да му се отрече, че е опортюнист и използва всичко за да измъкне крайният резултат положителен. Както казва колегата, всякакви характери има във фубтола и това го прави това което е. Но след всяка загуба все нещо друго да му е виновно. Веднъж не си е признал, че е сгрешил. Мен лично ме дразни, че има много по-заслужили от него, но медиите винаги обръщат внимание на арогантността и подобно поведение.

Спортинг Хихон сложиха край на уникалния му рекорд от 9 години без загуба в домакински шампионатен мач. След въпросния двубой, той не каза нищо за отменения гол на Кравлаьо, а напротив, отиде в съблекалнята и поздрави лично всеки един от футболистите на гостите + техния треньор Пресиадо,който му е сигурно най-големия враг в Испания. Но почти никой не написа нищо за това.

Може и да си прав, но в първата половина на първенството Моуриньо се изказа по адрес на Хихон, че са отбор който ляга на Барселона а се хвърля срещу Реал Мадрид. След равния срещу Барса и загубата от Хихон така му натриха носа, че щеше да стане твърде смешно според мен да тръгне да се оправдава. Но нямаше и с какво в случая. Но все пак чест му направи, че ги поздрави, особено след подобно изказване.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 28 апр 2011 16:52

blue avalanche написа:
Thsmith написа:
blue avalanche написа:Загряват,загряват и накрая влиза...Адебайор(нищо лично)! :o И какъв беше плана?Може би някакви безумни центрирания?Или Адебайор е много бърз и техничен с топка в краката?Аз съм дилетант.Някой да ми обясни какво точно трябваше да се постигне с влизането на Адебайор?В този ред на мисли,кога беше последният добър(даже не казвам силен) мач на Йозил?Някой да ми припомни...

Ако забеляза Адебайор както в мача за първенство спечели 90% от високите топки... сваляше изританите топки и започваше атака за Реал... Да не говорим, че само идиот не би използваш средния ръст на барса... трябваха им още няколко статични и току виж щеше да се разпечата валдес... това беше плана. Да не говорим, че Адебайор изобщо не е бавен или дървен нападател както някой се опитват да го изкарат... Това, че подава по най-бързия начин топката и се позиционира не значи, че не може да играе с нея

Реал разби Валенсия и без Адебайор!Не си спомням кои атаки започна Адебайор.Сигурно защото нямаше такива...

Еееее, той Моу вкара Адебата за да си използва дългите ръце, не видя ли как се боксираше?

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 28 апр 2011 17:02

Гледам дискусията се "движи" по схемата:
-помниш ли какво стана преди пет мача
-помниш ли какво направи еди кой си преди 2г.
-помниш ли как ви "бутна" съдията еди кога си
Никой не говори са "страхотното дерби" от вчера. :shock: Защо ли?Сигурно,защото е било много интересно. :o

Върни се в “Кошче за отпадъци”