Специално за Специалния

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, rhaegar, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Харесвате ли стила на Моуриньо ?

Да
16
55%
Не
12
41%
Не ме интересува
0
Няма гласове
Не мога да преценя
1
3%

Общо гласове: 29

Потребителски аватар
iori
Контакти:

Re: Специално за Специалния

Мнениеот iori » 28 апр 2011 14:04

Има много истина в това което си написал 8-)
[wrapimg=]http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQuXQZcGXjvSnqBZOZRo_xvL7OsSlqmCWs1xvstjpwB7sN32tJn[/wrapimg][wrapimg=]http://sporta.bg/pictures/3988285_160__[/wrapimg]

Потребителски аватар
gin
Контакти:

Мнениеот gin » 28 апр 2011 14:08

доста интерсен поглед за работата на португалеца.според мен той има някакъв комплекс от барселона.дали са се отнесли зле с него, дали е нещо лично, не знам, но само срещу барселона е такъв фанатик. аз съм страстен фен на барселона и много се дразних, че отиде в интер, а нас ни пое гуардиола.мислех се, че няма по-удобен момент от този да поеме барса. сега вече разбирам, че този човек няма да бъде същият, ако каталунците не са му съперник.едва ли не няма стимул за живот, ако не е принуден да се бори с барселона.има нещо изкривено в погледите на всички спрямо него.обожествяват го, а той изгражда цялата си философия на деструкцията на красивата игра.феновете на реал сега са бесни на съдията и сигурно мислят, че са прави, но трябва да са бесни на треньора си.представете си, че ясен петров затвори левски до дъгата на центъра в мача с литекс? ми ще го изнаслият още след мача феновете на левски! снощи барселона с играта си показа, че е респектирана от реал в следствие на първите два мача.нямаше тези арогантни двойни подавания, които на моменти са жива подигравка с противника.имаше много грешни пасове, нещо което за първи път виждам при барса на пеп.снощи реал можеше да убие барселона пред очите на целия свят и никой съд нямаше да ги осъди, понеже това би проследило градацията в представянето на реал в ел класико през сезон '10-'11.това обаче не се случи и виновникът не е германец, а португалеце и това не е пепе.поредната порция досадно затворена игра с най-изнесен роналдо в кръга на центъра.чакащи нещо да се случи, реал сами паднаха в капана си.имало ли е удар или не (аз смятам, че има)такова посягане трябва да се санкционира тежко.специалния или вече може да го наричат сърдития, разправя, че щял да пуска 4 нападатели, но точно тогава му отрязали главата.целта му беше 0-0 и евентуално в реванша да търси гол за класиране.този път не успя.шмекериите този път не свършиха работа.убйството на красивата барселона ще е дело пак на сърдития, но просто няма да е тази година.имаше времена, когато реал мадрид беше символ на футболна романтика , а ел класико нейния апотеоз...
Един отбор е на света, завинаги в нашите сърца...
За нас е Той религия...

Потребителски аватар
crazy_one
Контакти:

Мнениеот crazy_one » 28 апр 2011 14:20

Браво за коментара!!!
Искам да изразя и своето мнение, а то е:
Моуриньо наистина е много голям треньор и не бих си позволил да коментирам стратегиете му и начина на работа, но неговите качества и способности не трябва да се бъркат и отъждествяват с отбора Реал Мадрид!!!
В момента не може да се сравняват Реал и Барселона, Барселона са по-добри, преди всичко като колектив. Това че се получават интересни и успорвани мачове между двата отбора е нормално, но поне за мен това не е още Реал с отпечатъка на Моуриньо. Не трябва да се забравя, че Моуриньо е в Реал от по-малко от една година, и нови играчи дойдоха, трябва им време.
Това не е като оправдание, но в Барса повечето играят заедно от 5-6 години и са работили заедно по стратегии и имат спечелени успехи, всичко това сплотява и изгражда един отбор.
Резултатите на Специалния с Челси (Интер си бяха силни и организирани и преди идването на Моуриньо) дойдоха на втората година. Тук с Реал се очакваше да се постигне нещо със силния състав на Реал още от първата година, но няма как да стане поради 2 причини:
1. Барса са много силни
2. При идването на нов треньор (било то и Моуриньо), трябва време преди да наложи собствена си философия на играчите.
LIVERPOOL RULZZ

Потребителски аватар
shotgun blues
Контакти:

Мнениеот shotgun blues » 28 апр 2011 14:22

Thsmith написа:
shotgun blues написа:а за феновете на РЕАЛ които само за съдията говорят,ДА той повлия нямаше никакъв картон НО погледнете играта и тактиката на Моуриньо ПРОВАЛ от всякъде ,сами сме си виновни и по специално Моуриньо не възползвайки се от психологическото предимство което спечели и нареждайки този дефанзивен състав и не позволявайки на отбора да играе футбол

КАКВО? Сами си били виновни... ми ОК що съдията не изгони алвеш или масчерано па тогава барас сами ли щяха да са си виновни? Тия триъгълници между валдес, пике и пуйол носеха ли нещо? Нищо... Всичко си вървеше както искаше Жозе... накрая като нищо щеше да ги удари на една контра и точка на мача... Но неее оня завършен престъпник вместо да декорира 2/3 ти от отбора на тия да не казвам какво със жълти картони за симулации и разправяне взе, че изгони Пепе който даже не докосна оня циганин... а циганина беше повече за гонене от него... за какво говорим изобщо? Ще доживем ли някоя година барса да не отнесе няколко чудовищни съдийски бутания в елиминацийте?

това за съдията е така,но на теб харесаха ли ти тези 60 минути игра като "домакин" на БЕРНАБЕУ след спечелената купа и очакванията че РЕАЛ вече е загърбил комплекса си от БАРСЕЛОНА последните няколко мача,ако това ти е харесало ЕВАЛА страхотен футбол,без положение и без 1 атака,не че гостите играха нещо ТОЧНО в това е проблема че БАРСА нищо не игра и можеше да бъде победена ако отбора атакуваше и беше излязъл с различна нагласа а не с тази да играе КАТЕНАЧО на Бернабеу срещу играчи като Педро,Кейта,Бускетс,Пике,Маск,Вия,контузеният Пуйол ,като изключим МЕСИ И ШАВИ другите не са нищо повече от играчите на РЕАЛ но Моуриньо реши да играе друг спорт и бе наказан ДА със съдията ,но не съдията е виновен че РЕАЛ нямаше една атака :evil:
[wrapimg=choose left or right to float]http://prikachi.com/images/169/6607169H.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
AN71
Контакти:

Мнениеот AN71 » 28 апр 2011 14:40

Thsmith написа:
shotgun blues написа:а за феновете на РЕАЛ които само за съдията говорят,ДА той повлия нямаше никакъв картон НО погледнете играта и тактиката на Моуриньо ПРОВАЛ от всякъде ,сами сме си виновни и по специално Моуриньо не възползвайки се от психологическото предимство което спечели и нареждайки този дефанзивен състав и не позволявайки на отбора да играе футбол

КАКВО? Сами си били виновни... ми ОК що съдията не изгони алвеш или масчерано па тогава барас сами ли щяха да са си виновни? Тия триъгълници между валдес, пике и пуйол носеха ли нещо? Нищо... Всичко си вървеше както искаше Жозе... накрая като нищо щеше да ги удари на една контра и точка на мача... Но неее оня завършен престъпник вместо да декорира 2/3 ти от отбора на тия да не казвам какво със жълти картони за симулации и разправяне взе, че изгони Пепе който даже не докосна оня циганин... а циганина беше повече за гонене от него... за какво говорим изобщо? Ще доживем ли някоя година барса да не отнесе няколко чудовищни съдийски бутания в елиминацийте?

пич знам че истината боли ама ако ти харесва анти футбула и убиеца на всичко футболно мърлиньо си изтегли мачовете и на интер и тия на реал сега и им се радвай ако има на какво но се съмнявам или има нещо сбъркано в такива като теб и сте садо мазохисти и обичате грозното и гротескното айде със здраве ;)

daniel875
Контакти:

Мнениеот daniel875 » 28 апр 2011 14:42

Отборите на Моуриньо не играят футбол, а нещо друго, различно от този спорт. То не, че футбол има. От двайсет - трийсет години комерсът е завладял играта, но Моуриньо е убиецът й. Има много истини в това, което казва автора. Преди време написах същото, че и повече, но малко бяха хората, които го приеха на сериозно. Хора като Моуриньо, които имат нахалството да кажат след мач, че ако кажели еди какво си, щяло да им коства кариерата, моля веднага да се махат от футбола. Лицемерно или не, всеки треньор ако е треньор на място, трябва да се държи като такъв. А не като наставник на изпадащ отбор.
Заради хора като Жозе, Сър Алекс, светът е такъв. Те са образ символ на заобикалящото ни. Нахалство, арогантност, агресия. Баста!
Не са те хората, които ще въздават справедливост, нито щяха да имат толкова много успехи ако бяха играли честно тази игра. Единственият начин да победиш такива нахалници, е да се държиш като тях. Може и с интелект, което е много важно и хубаво да се случи, но принизяването на човека явно е необходимо, за да им се докаже колко са жалки.
Привържениците на Реал трябва да са доволни от доста неща този сезон, но не е Моуриньо човекът, който ще ги въздигне.
"Реал", "Милан", "Ливърпул", "Байерн", "Аякс" - НАЙ - ВЕЛИКИТЕ!

Ca7alano
Контакти:

Мнениеот Ca7alano » 28 апр 2011 14:49

Може да е постигнал много във футбола. Няма значение по какъв начин. Не може да му се отрече, че е опортюнист и използва всичко за да измъкне крайният резултат положителен. Както казва колегата, всякакви характери има във фубтола и това го прави това което е. Но след всяка загуба все нещо друго да му е виновно. Веднъж не си е признал, че е сгрешил. Мен лично ме дразни, че има много по-заслужили от него, но медиите винаги обръщат внимание на арогантността и подобно поведение.

emo_75
Контакти:

Мнениеот emo_75 » 28 апр 2011 14:52

Thsmith написа:

здравйте!
искам и аз да кажа своето мнение за моу и мача.първо да уточния,че съм болен фен на юнайтед,а в испания съм за барса.обаче в този мач исках реал да отстрани барса,защото смятам,че юнайтед има много по-големи шансове срещу реал от колкото срещу барса,сега ще е много трудно на финала,да не кажа невъзможно,само късмета можеда ни помогне срещу този отбор на барселона.
та мнението ми за моу е че този човек и УБИЕЦ НА ФУТБОЛА в буквалния смисъл на тази дума.неможе така....има футболисти за над 340 000 000 евро и ги нарежда пред пенала и това в почти всеки отбор в който работи.до колкото знам:) целта на играта футбол е единия отбор да вкара топката във вратата на другия:Д и как ще стане по този начин бе жозе?щом и реал накара да играе по този начин при пложение,че винаги философията на този отбор е била атакуващия футбол,значи този е неспасяем случай.той уби не само елкласико,той бавно но сигурно убива футбола в европа.много трень0ри на отбори със по-малки вузможности ще започнат да го копират тъй като се тиражира колко голям е мауриньо и така ще страда футбола който практикуващите атакуващ и красив футбол,като барса,арсенал,юнайтед и т.н.УБИЕЦ с друго немога да го определя,да голям треньор,футбола му е много ясен и успява,но УБИЕЦ.и сега какво хем си играл грозно,развали елкласико и хем отпадна.кой има нужда от това.барса показва,че може да се побеждава и с красив футбол и им се възхищавам заради това.от 26-27 години гледам футбол,но такав футбол като този на барселона не съм гледал,доближава се може би до съваршенството на футболната игра и то без хвърляне на луди пари за селекции като реал и някои други отбори,хората са заложили на школата си.заслужават прзнание и възхищение за това.не съжалявайте УБИЕЦА НА ФУТБОЛА той просто си намери майстора.
в мача барса ги надигра до колкото е възможно един техничен и атакуващ отбор да надиграе 10 футболиста стоящи в своята половина през цялото време и рушащи това което се опитваш да градиш.и нека не се оправдават с червения картон,защото е класически и нарисуван в това за мен спор няма,а да погледнат причините другаде и причината се казва мауриньо.
снощи се случи все пак логичното въпреки УБИЕЦА. просто правдата и справедливоста тържествуваха и по-добрия и можещ отбор ще продължи на финала и двата най-добри отбора в европа ще решат кой заслужава да спечели шампионската лига.
ЧЕСТИТО НА БАРСА И ЮНАЙТЕД И ДАНО БОГ ЗАКРИЛЯ МАН.ЮН. НА ФИНАЛА
а на мауриньо му пожелавам да му е сладка бирата гледайки финала в лондон ;)

Потребителски аватар
hue
Контакти:

Мнениеот hue » 28 апр 2011 14:53

Честито на феновете на Барселона. Отборът спечели, макар и заради пресиления червен картон. Единственото застрашаващо здравето нещо в ситуацията бяха опънатите ми нерви. Това е друг въпрос. Аз лично се наслаждавах на мача. Колко отбора могат с минимално притежание на топката да държат Барса и Меси в тяхната половина.

Тук ще си признаете - Меси го нямаше на терена преди да изгонят Пепе. Не казвам, че нямахте шансове да спечелите, но...всъщност казвам го.

Понеже нямам ясновидски способности, се надявах Реал да намерят цаката и да спечелят и то с разлика. Е, не стана. Този път. Надявам се Моуриньо и Гуардиола да останат треньори на тези 2 отбора и догодина.

Не разбирам защо се оплаквате от "агресията" - 2 или 3 ма футболисти винаги да преследват противника, когато владее топката. Това си е спортна злоба и я намирам за привлекателна (докато съм пред телевизора) и мисля, че прави мачовете интересни. Не е задължително да играеш агресивно и грубо в същото време.

А ако трябва да кажем кой отбор е по-грубият, и тук Барса фенове отново ще се съгласите с мен - невъзможно е да се определи.

Ето я официалната статистика от мача (цифрата от ляво е за отбора на Реал, а от дясно - за Барселона)

Fouls committed 21 - 25
Yellow cards 3 - 2
Red cards 1 - 1

За какво съжалявам? При пробива на Меси за втория гол, Албиол трябваше да му вкара секира, ако ще и отзад, преди да влезе в наказателното. Пъзльо! Дано да Реал да се отърват от него.
Последна промяна от hue на 28 апр 2011 14:54, променено общо 2 пъти.
НЕ ГЛЕДАМ НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 28 апр 2011 14:54

Ca7alano написа:Може да е постигнал много във футбола. Няма значение по какъв начин. Не може да му се отрече, че е опортюнист и използва всичко за да измъкне крайният резултат положителен. Както казва колегата, всякакви характери има във фубтола и това го прави това което е. Но след всяка загуба все нещо друго да му е виновно. Веднъж не си е признал, че е сгрешил. Мен лично ме дразни, че има много по-заслужили от него, но медиите винаги обръщат внимание на арогантността и подобно поведение.

Спортинг Хихон сложиха край на уникалния му рекорд от 9 години без загуба в домакински шампионатен мач. След въпросния двубой, той не каза нищо за отменения гол на Кравлаьо, а напротив, отиде в съблекалнята и поздрави лично всеки един от футболистите на гостите + техния треньор Пресиадо,който му е сигурно най-големия враг в Испания. Но почти никой не написа нищо за това.
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Върни се в “Кошче за отпадъци”