Престижно издание ни обяви за най-мързеливата нация

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Мързелив ли е българинът ?

Можете да изберете само 1 отговор

74
62%
39
33%
7
6%

Общо гласове: 120

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Престижно издание ни обяви за най-мързеливата нация

Мнениеот Madridist » 04 май 2011 21:59

България е най-мързеливата страна в света. До този извод достигна престижното издание "Икономист", като изчисли почивните дни през годината.

Страната ни е с най-много официални празници - 13 почивни дни, след Япония, където има 16. Всеки българин има и по най-малко 20 дни годишен отпуск.

"Икономист" изчислява още, че българите ползват средно по 22 дни болнични. Това ни прави абсолютни лидери в Европа и по този показател.

Общата сметка показва, че българите почиват по 55 дни в годината, освен съботите и неделите. Проспериращи държави като Франция и Германия имат съответно 48 и 42 почивни дни годишно.

Изданието прави извода, че след като у нас се работи най-малко, естествено е да сме най-бедната страна в Евросъюза.

Днес пък е последният ден от годината, в който работим за държавата. От утре вече ще го правим за себе си.

За да попълнят държавния бюджет, през тази година българите работят до 4 май, а до 13 май ще попълват и дефицита.

Проучване на Института за пазарна икономика определя 5 май като "Ден на свобода от правителството".

ЛИНК

Вие каквото мислите :?: Днешния, средностатистически българин, дали е мързелив :? Гласувайте и си напишете мнението, по темата 8-)
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Rivaldo10
Контакти:

Re: Престижно издание ни обяви за най-мързеливата нация

Мнениеот Rivaldo10 » 04 май 2011 22:03

По-скоро да.
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/8B/01/339228a163748b01.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 04 май 2011 22:05

Народът откачи и се обезвери дори и с толкова почивни дни... представям си какво ще стане ако трябва да се работи повече и да бъдем изложени на повече стресови ситуации :roll: Иначе всеки един народ е мързелив... няма хора, които да не са мързеливи... не мисля, че пък сме чак такива търтеи... а и тези почивни дни са официално обявени, но колко хора дефакто почиват тогава ?!

Потребителски аватар
ros
Контакти:

Мнениеот ros » 04 май 2011 22:07

Не знам дали е мързелив, но знам със сигурност, че почивните дни не означават почивка за българина, защото ако се изчислят парите получени за тези работни дни и изхарчените ще се получат едни мнооого страни резултати. Обяснено по-просто - българинът използва обявените почивни дни да работи на друго място, стимулирайки сивия сектор, защото официалните работни дни му носят доход толкова, колкото той заработва и за почивните.
Естествено не за всички е така, но "честния" българин е принуден да работи на повече от една работа, за да си изкара пари за живот. Сложих честния в кавички, защото едва ли много хора плащат данъци за тези доходи, но при всички случаи е много по-добре да си ги заработиш, отколкото да откраднеш.
Аз може да съм никой за ЦСКА, но ЦСКА е всичко за мен, аз може да съм един от хилядите фенове, НО ЦСКА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ОТБОР ЗА МЕН

boji_levski
Контакти:

Мнениеот boji_levski » 04 май 2011 22:11

За съжаление е така,но това е вследствие на много причини една от които е ниските заплати(липса на мотивация).

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 04 май 2011 22:14

Мързелът е двигател на световния прогрес!

Не съм съгласен с факторите, които са включени в класацията. Ние сме държава с богата история и голяма част от официалните ни празници отразяват славни моменти от миналото ни. В момента не се сещам за някой официален празник, който е излишен и може да не се чества като такъв. :roll:
Болничните не са само признак за мързеливост. Например може да се приемат като знак за влошено здравословно състояние на българина и много други.
Трудно ми е да преценя дали сме мързеливи, или не, но съм на мнение, че не сме сред най-мързеливите нации.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
magga
Контакти:

Мнениеот magga » 04 май 2011 22:16

аз пък познавам хора,които работят на Коледа,Великден и тн ... те къде са в тая статистика ? На някой му се иска само да ни плюе ама не е така ... Японците като имат повече официални празника това да не ги прави мързеливи ....

Потребителски аватар
ros
Контакти:

Мнениеот ros » 04 май 2011 22:19

magga написа:аз пък познавам хора,които работят на Коледа,Великден и тн ... те къде са в тая статистика ? На някой му се иска само да ни плюе ама не е така ... Японците като имат повече официални празника това да не ги прави мързеливи ....

Точно това щях да кажа и аз... повечето шефове на частни фирми признават много от празниците точно толкова, колкото Батков се призна за главен виновник за Казанската екскурзия ;)
Аз може да съм никой за ЦСКА, но ЦСКА е всичко за мен, аз може да съм един от хилядите фенове, НО ЦСКА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ОТБОР ЗА МЕН

Hellkeeper
Контакти:

Мнениеот Hellkeeper » 04 май 2011 22:19

Ако се сравняваме с гърците - НЕ!
Ако се сравняваме с японците - ДА!

Но това е така, защото доста народ са на принципа "Докато ми плащат колко да не умерем, ще работим колко да не заспим", но това е друга тема.

Потребителски аватар
bekono
Контакти:

Мнениеот bekono » 04 май 2011 22:19

Ако съдя по мен и повечето хора около мен, то българите сме много мързелива нация.
[wrapimg=]http://i45.tinypic.com/2yywn10.gif[/wrapimg] Изображение Изображение Изображение

Върни се в “Свободна зона”