Призовават да спрем личните автомобили
Поне през следващите 2-3 часа гражданите да ограничат движението с личните си автомобил, апелират от Община Русе.
Желанието на администрацията е да може снегопочистващата техника по-ефективно да се справи с последиците от обилния снеговалеж.
Снегорин блъсна автомобил по бул. „България”, ТИР затвори пътя за Варна
Множество инциденти са станали в Русе в условията на започналия снеговалеж, съобщиха от областната дирекция на МВР в Русе.
Разчистващ снега снегорин по бул. „България” блъснал лек автомобил и го затиснал на тротоара. За инцидента съобщил потърпевшия водач. ТИР пък се завъртял и затворил пътя Русе – Варна на възвишението след разклона за с. Щръклево. Екипи на Пътна полиция и ГЗ са се заели да разрешат проблема с премахването му и освобождаването на движението.
Има много сигнали за пътни инциденти в града, допълват от ОДМВР. Заради непочистени пътни артерии и продължаващия снеговалеж е имало инциденти на бул. „Христо Ботев”, на бул. „Тутракан”; в района на „Дунав мост” и др.
Снегът затвори прохода Владая
Надали тази зима ще има сняг, който да не ни изненада!
Днешният затвори временно автомагистрала "Тракия", за да бъде почистена и опесъчена и едва в ранния следобед тя беше отворена за всички видове превозни средства. Отпадна и забраната за ТИР-ове.
Все още обаче е спряно движението през прохода Владая, съобщават от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Причината е аварирал ТИР.
Три тежкотоварни автомобила затрудняват движението и на изхода от София в посока Перник, в района на Черния кос, съобщиха от пресцентъра на МВР. На мястото не е имало пътно-транспортно произшествие, но преди обяд тировете са се "усукали" заради заледяване на пътя, посочват от ведомството.
Трафикът е силно затруднен и са се образували задръствания. Екипи на КАТ регулират движението, но преминаването на автомобилите е бавно.
За почистване на пътя се спират ТИР-овете на автомагистрала "Хемус" в посока Ботевград - София.
Пътищата в цялата страна са проходими при зимни условия. Настилките са заснежени и мокри, почистват се и се опесъчават.
Товарните автомобили трябва да са без ремаркета и полуремаркета по пътищата Белово - Юндола, Батак - Доспат и Велинград - Сърница. Всички автомобили да са с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през проходите Превала, Пампорово, Рожен и в района на Доспат.
Опасност от падащи камъни
има в прохода Троян - Кърнаре, Смолянска област, Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата София - Самоков, Асеновград - Смолян, Югово - Лъки, Кричим - Девин, Мездра - Ботевград, в района на Мечи дол и района на Козница, Белица - Загражден.
Опасните участъци са обозначени с пътни знаци.
Поредният обилен снеговалеж от началото на годината активизира свлачище на Ак Баир в Балчик. Снощи от него се свлекли десетина кубически метра земна маса, а днес по наклона близо до болницата са падали скални късове.
Част от металната ограда, направена за обезопасяване на баира преди десетина дни, е отнесена, информираха от пресцентъра на общината. Ул. "Георги Бенковски", по която се разчистват отломките, е затворена за движение.
До обяд снегът отново създаваше
затруднения в движението на градския транспорт в София.
Заради закъсал ТИР проблеми в движението е имало на тролейбусите по бул."Бъкстон", автобусите по линия 72, при Телевизионната кула, по ул. "Свети Наум" и на изхода на София в посока Владая.
Автобусите, които се движат в жк. "Люлин" и Банкя, също пристигаха по спирките със закъснение. Трудности е имало и в района на моста "Чавдар" и на моста на Захарна фабрика.
От Столичната община (Sofia.bg) съобщиха, че при необходимост движението по отделни пътни участъци ще бъде пренасочвано, за да може да се чистят уличните платна ефективно. Оттам призоваха водачите да не паркират автомобилите си на платната, за да не пречат на работата на почистващите машини.
Започналото тази нощ застудяване ще продължи и утре.
На места ще превалява сняг, но валежите през деня постепенно ще спрат. От северозапад с умерен, а в източните райони и силен вятър в страната ни ще продължи да нахлува студен въздух.
Сутринта температурите ще бъдат между минус 8 и минус 3 градуса, а през деня максималните няма да превишават 2 градуса.
Положението в страната
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- SkArY_9
- Golf Fan
- Контакти:
Положението в страната
Re: Положението в страната
Нали не очакваш през февруари да грее слънце и да се ходи на море? Това, че ние сме идиоти и караме с летни гуми, а фирмите не чистят е друг въпрос.
Христо Стоичков: Ако бях играл в Левски, сега аз щях да бъда върху коня пред Народното събрание
уточни какво искаш да кажеш с тая тема : бойко е пич, станишев е пич,янето е пич,волен е пич .... или бахти зимата ни се случи ???
а и с горния колега съм абсолютно съгласен !!!!

А бе не е точно тъка аз съм със зимни гуми(нови) и въпреки това при всяко тръгване ми се включваше тракшън контрола!!!!!Просто не се научиха че още преди да почне да вали трябва да се опесъчи за да няма после лед (както се прави в белите държави)и след това да се почиства.....
Нали уж зимата няма да ни изненада
В средата на България почна отново да вали,първо бе дъжд,после го обърна на сняг,а сега едни виелици...Отново ще натрупа сняг,май
А в град като нашия като си представя какво става като стане 10-15см. покривка,като се замисля какво е в градове като София и Пловдив 

- SkArY_9
- Golf Fan
- Контакти:
dodo7271 написа:Нали не очакваш през февруари да грее слънце и да се ходи на море? Това, че ние сме идиоти и караме с летни гуми, а фирмите не чистят е друг въпрос.
Виж сега, ние от нащето семейство сме със зимни гуми, но когато има лед и зимни гуми не помагат

уточни какво искаш да кажеш с тая тема : бойко е пич, станишев е пич,янето е пич,волен е пич .... или бахти зимата ни се случи ??? а и с горния колега съм абсолютно съгласен !!!!
Не мога да пусна тема, за да разберат хора за обстановката ли ?
Не за друго форума е Свободна зона.
Според мен темата е много актуална.Не зная какво е дереджето в другите градове и какво е било през изминалите 10-15 дни, но в Бургас беше трагедия.Вече пуснах една тема в друг форум, наш си , местен.Гледах по новините за какво става въпрос в североизточна България и ако се беше случило това 150 км. по-надолу ....УЖАС.Нашият кмет каза, че тук климата не предполага люта зима и затова естествено ние не реагираме адекватно на обстановката??..,нямам думи да опиша това което видях: По една от най-натоварените пътни артерии(посока ЛукОйл Нефтохим) при 20 см.сняг,пред моя автомобил се движи верижна машина на ГЗ. На един лек завой виждам автомобил забит в преспа и верижния пред мен.....подмина!!!!!!! Това се случи в Бургас,България,2010 год, ЕС.??...Много актуална тема
-
- Контакти:
Аз съм с чистак бърсак нови зимни гуми за мега сняг и лед , а колата ми се хлъзга като че ли карам с найлони

- SkArY_9
- Golf Fan
- Контакти:
GoingDownS написа:Аз съм с чистак бърсак нови зимни гуми за мега сняг и лед , а колата ми се хлъзга като че ли карам с найлони![]()
Това обеснявам и аз, но няма кой да ме чуе

Единствено вериги оправят положението

- Ticha
- Контакти:
Веригите няма да помогнат ако е голяма пързалка. По-скоро ако си с джип ще е по-добре, ама аз не съм.