Знам, че не и е тук мястото на тази тема. Но незнам каде да я пусна.
Искам само да ви попитам:
Нормално ли е да кръстят летище София Кирил и Методй?
Какво общо имат те с летенето и това ли е най-подходящото име за летището.?
Летище София
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Летище София
Темата е за раздел "Свободна Зона". А иначе не е нормално.Този който го е измислил това ,не е наред с главата.
Летище 'Шарл де Гол'
НСА 'Васил Левски' и още n на брой неща, кръстени на Левски, Ботев, Вазов...
Аз не виждам проблем в това летището да се казва така, въпреки че лично аз смятам, че името звучи смешно.
НСА 'Васил Левски' и още n на брой неща, кръстени на Левски, Ботев, Вазов...
Аз не виждам проблем в това летището да се казва така, въпреки че лично аз смятам, че името звучи смешно.
Предлагам да се казва Димитър Списаревски.
Скопското летище се казва Александър Велики - дали има нещо общо с авиацията? (и с Македония)
По- добре Кирил и Методи .

Батков: Без промени в Левски, връщаме се в кочината
БАТЭ написа:Скопското летище се казва Александър Велики - дали има нещо общо с авиацията? (и с Македония)![]()
И ти си прав до някъде.Летището в Охрид се казва Свети Павле....Айде той поне е светия и е по близо до небето......

Макар че Враждебна си е за летище та дрънка ...
Който иска да е добре дошъл, да си плаща.

Който иска да е добре дошъл, да си плаща.
Батков: Без промени в Левски, връщаме се в кочината
БАТЭ написа:Скопското летище се казва Александър Велики - дали има нещо общо с авиацията? (и с Македония)![]()
Те и Кирил и Методий нямат почти нищо общо с България( това, което имат, е чиста спекулация), но ние си кръщаваме всяко второ даскало или читалище на тях...
А защо според теб Кирил и Методий нямат нищо общо с България?Какви са според теб?
ЕМИЛ написа:А защо според теб Кирил и Методий нямат нищо общо с България?Какви са според теб?
Византийци... По времето, по което живеят, българите още са езичници. А Кирил и Методий са били християни цял живот(замисли се, дори не знаем светското име на Методий...). Дори и да са имали славянски корени, те са били византийски поданници и като такива са изпълнявали(особено Константин) голям брой чисто политически поръчения от Константинопол.