Из хрониките на българския футбол
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Из хрониките на българския футбол
Един въпрос към всички бг фенове.Моля за сериозен отговор..Защо на ЦСКА-София като наследник на ЦСКА(становище на УЕФА) се признават всичките 31 титли,а на Черно море като наследник на Тича и Владислав не се признават 4 титли.Уточнявам ..Черно море произлиза от ТВП-45 т.е. обединението на Тича Владислав и Приморец.В емблемата на Ч.море има 4 звезди които символизират 4-те титли.Благодаря предварително
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България
Re: Из хрониките на българския футбол
Винаги ми е било интересно как едновременно ставате шампион и вицешампион. Това как се брои, като титла и вице? :mrgreen:
Друго интересно, защо приемате годината на основаване на Тича, а не на Владислав?
А реално сте Черно Море от 1959.
Друго интересно, защо приемате годината на основаване на Тича, а не на Владислав?
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан
това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...
накратко казано - има 2 отбора, на които всичко им е позволено и са над правилата ;)
аз не виждам проблем да сме едновременно 2ри и 3-ти в шампионата, като наследници на 2 отбора наследяваме и едното и другото :)
ако някой човек има 2 родители и примерно бащата има 3 апартамента и майката има 3 апартамента - логичния въпрос на някои хора явно е тоя - защо не наследят само бащата или само майката? пък другите 3 апартамента да се вземат от държавата явно или да отидат в небитието все едно не съществуват :) ама доколкото ми е известно децата ще си вземат 6-те апартамента от двамата родители :) все пак са наследници и на двамата....
така че нормално Черно море да вземе по-добрите постижения и от единия отбор чиито наследник е, така и на другия :) друг въпрос е как фалирали и новосформирани отбори припознават история, титли и всичко.... все едно тия същите деца от горния пример да пропилеят всичките апартаменти на хазарт.... по някое време преодолеят зависимостта и с парите за 1 апартамент да имат претенции да вземат всички 6 апартамента ;) но в България може да се случи все пак с правилните затваряния на очите :)))
аз не виждам проблем да сме едновременно 2ри и 3-ти в шампионата, като наследници на 2 отбора наследяваме и едното и другото :)
ако някой човек има 2 родители и примерно бащата има 3 апартамента и майката има 3 апартамента - логичния въпрос на някои хора явно е тоя - защо не наследят само бащата или само майката? пък другите 3 апартамента да се вземат от държавата явно или да отидат в небитието все едно не съществуват :) ама доколкото ми е известно децата ще си вземат 6-те апартамента от двамата родители :) все пак са наследници и на двамата....
така че нормално Черно море да вземе по-добрите постижения и от единия отбор чиито наследник е, така и на другия :) друг въпрос е как фалирали и новосформирани отбори припознават история, титли и всичко.... все едно тия същите деца от горния пример да пропилеят всичките апартаменти на хазарт.... по някое време преодолеят зависимостта и с парите за 1 апартамент да имат претенции да вземат всички 6 апартамента ;) но в България може да се случи все пак с правилните затваряния на очите :)))

ivan56 написа:Винаги ми е било интересно как едновременно ставате шампион и вицешампион. Това как се брои, като титла и вице? :mrgreen:
Не ние..Тича и Владислав стават и ние наследяваме успехите им.Другото което и колегата е намекнал..Ние никога не сме фалирали след като клубовете станаха ТД..И името си ни е същото от 1959 както казваш.Други клубове слагаха цифри по няколко пъти сменяха се имена и пак успехите в историята им вървят.Е ..вчера имаме ФК Ловеч няма вече Литекс.Но титлите им остават. П.П. Реално сме 4ерно море от 1959 но имаме признат бронзов медал от 1953
icko65 написа:ivan56 написа:Винаги ми е било интересно как едновременно ставате шампион и вицешампион. Това как се брои, като титла и вице? :mrgreen:
Не ние..Тича и Владислав стават и ние наследяваме успехите им.Другото което и колегата е намекнал..Ние никога не сме фалирали след като клубовете станаха ТД..И името си ни е същото от 1959 както казваш.Други клубове слагаха цифри по няколко пъти сменяха се имена и пак успехите в историята им вървят.Е ..вчера имаме ФК Ловеч няма вече Литекс.Но титлите им остават. П.П. Реално сме 4ерно море от 1959 но имаме признат бронзов медал от 1953
За мен е важно болшинството от феновете на отбора какво приемат.
45 години бутане на два отбора доведоха до много уродливи неща в родния футбол.
И съвременните им последователи(ГГ и КД) обаче не им отстъпват.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан
това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...
ivan56 написа:icko65 написа:ivan56 написа:Винаги ми е било интересно как едновременно ставате шампион и вицешампион. Това как се брои, като титла и вице? :mrgreen:
За мен е важно болшинството от феновете на отбора какво приемат.
45 години бутане на два отбора доведоха до много уродливи неща в родния футбол.
И съвременните им последователи(ГГ и КД) обаче не им отстъпват.
+++++
Нещо нестандартно ми се върти в главата...Когато Черно море печели титлите си няма още УЕФА..Създадена е 1954..Правилата за онаследяване на успехи т.е. приемственост са много след постигнатото от предшествениците ни.Плюс това при нас случая е сложен защото сме приемник на 2 клуба.Не знам друг отбор с такава приемственост дали има и как стои при тях въпроса.
В Уикипедията има много добри статийки за Тича и Владислав, футболисти, мачове, турнири... Ако продължите да четете, ще видите, че и в близкия Шумен отборите никнат като гъби и си сменят имената. А какво да кажем пък за Добруджа, за неговия румънски период и спечелена купа на Румъния. И в Добрич много отбори, много нещо. Нормално е тогава в България грубо казано стихийният "махленски" футбол да бъде и признат юридически. Предполагам подобни са нещата и на Острова половин век по-рано. Отборите се създават отдолу, от масите както се казва. След 9.9. знаем какво се случва. Отгоре, по подобие на Москва, се създава един единствен отбор и се почва реорганизация повсеместно. Май само Славия и Левски не са преименувани от партията или това е ставало за много кратко. И тогава властта се е страхувала от феновете.
Щом няма оспорване от другия варненски отбор, Черно море може да си брои 4 титли. И аз отначало като студент се чудех защо на Гагарин публиката си скандира Тича-Тича. Скандира го и сега.
Относно четирите звезди. Уругвай също си имат 4 звезди на емблемата, макар че имат 2 световни титли. Броят си и двете олимпийски титли, които са спечелили преди да има световни финали.
Никой отбор, никой град не трябва да се срамува от футболната си история и от младежите, които са поставили началото на футбола у нас. Има само един отбор, който си е изкуствено създаден по подобие на московския и са му сменяли имената, когато и в Москва ги сменят. В Уикипедията си ги има - какви гимнастики са правени през годините, какви ремрандирания, какви обединения и ЗАЛИЧАВАНИЯ на отбори, за да го има този отбор. А има ли го?
Темата за медалите на Черно море го повдигнах тук във форума, когато шопските олигофрени по Дрисема бърбореха, че това са третите медали за варненци. Явно форума ни се чете и второто полувреме казаха, че се отнасяло за новата ни история. Нека запомнят червено-оранжевите боклуци, че футболът в България не започва от 1948 година.
Футболът в България идва от морето....Хемингуей.
Щом няма оспорване от другия варненски отбор, Черно море може да си брои 4 титли. И аз отначало като студент се чудех защо на Гагарин публиката си скандира Тича-Тича. Скандира го и сега.
Относно четирите звезди. Уругвай също си имат 4 звезди на емблемата, макар че имат 2 световни титли. Броят си и двете олимпийски титли, които са спечелили преди да има световни финали.
Никой отбор, никой град не трябва да се срамува от футболната си история и от младежите, които са поставили началото на футбола у нас. Има само един отбор, който си е изкуствено създаден по подобие на московския и са му сменяли имената, когато и в Москва ги сменят. В Уикипедията си ги има - какви гимнастики са правени през годините, какви ремрандирания, какви обединения и ЗАЛИЧАВАНИЯ на отбори, за да го има този отбор. А има ли го?
Темата за медалите на Черно море го повдигнах тук във форума, когато шопските олигофрени по Дрисема бърбореха, че това са третите медали за варненци. Явно форума ни се чете и второто полувреме казаха, че се отнасяло за новата ни история. Нека запомнят червено-оранжевите боклуци, че футболът в България не започва от 1948 година.
Футболът в България идва от морето....Хемингуей.
- vratar4eto
- Контакти:
icko65 написа:Един въпрос към всички бг фенове.Моля за сериозен отговор..Защо на ЦСКА-София като наследник на ЦСКА(становище на УЕФА) се признават всичките 31 титли,а на Черно море като наследник на Тича и Владислав не се признават 4 титли.Уточнявам ..Черно море произлиза от ТВП-45 т.е. обединението на Тича Владислав и Приморец.В емблемата на Ч.море има 4 звезди които символизират 4-те титли.Благодаря предварително
В сайта на УЕФА ЦСКА-София и ЦСКА са 2 различни отбора. Единият е с 31 титли, другият с 0
Един интересен про4ит на историята от Топспорт от 2007г.https://topsport.bg/a-group/vsichki-sha ... ariya.html