Мине се не мине време и хоп - дошло време за избори!
Какви са вашите нагласи, ще гласувате ли изобщо? Смятате ли, че вашият глас може да спомогне за добуването на България или просто чувствате, че от едно листче с надраскан хикс нищо не зависи? За какво и кого ще гласувате - личностните качества на определен кандидат или имате определени политически разбирания, които партията му изповядва и следва? Какво смятате за избора на общински съветници и има ли смисъл от преференциалния вот за тях?
Предлагам да обсъждаме всички тези, а и други сходни въпроси тук, понеже в темата за родна политика от много време вее вятър.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=7J815-OhEps[/youtube]
Местни избори 2019
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Местни избори 2019
[offtopic]
[/offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс

Re: Местни избори 2019
Цццц, само такава тема не очаквах тук.
Особено някви "сериозни" въпроси и после тоя глупав клип.
Кавичките са защото всичко свързано в политиката е .......
Особено някви "сериозни" въпроси и после тоя глупав клип.
Кавичките са защото всичко свързано в политиката е .......
- Странджата
- Контакти:
Изборите не са местни, а месни - някои ще заговеят рано-рано, други ще замезват още един мандат. Другото е ер/лекторално удоволствие пред портретите на кандидатите 

-
- Контакти:
Вечна смърт за всички политици в България ! Без изключение !!!
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!
По моето скромно и нищожно мнение на тази тема не й е мястото в спортен сайт. Политиката е едно от най-мръсните неща и нормални хора не се занимават с нея. Така, че да гледаме спорта 

За Пловдив ще се подкрепя по-малкото зло, в случая Герб, за пръв път ще гласувам за тях. Познавам лично и Зико и Славчо, последния е пълен идиот и за нищо не става.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
Винаги съм гласувал и ще гласувам. Съжалявам единствено, че отбелязах не-та на референдума на Слави и за малко да стане белята. Избирателната система в момента е почти съвършена - пропорционалната с преференции. Ако има нещо в гнилата ни политика, което не трябва да се пипа, това е тя. Единствено могат да се прецизират някои цифри и прагове. Това е най-демократичната възможна система, позволяваща едновременно да подкрепиш както личност на база неговите качества, така и определени идеи и платформа, с минимално изкривяване на гласа ти и по-малка възможност да останеш без представителство. Преференциалният вот на изборите за общински съветници е не по-малко значим от този на парламентарните и европейските, както защото обратната връзка често е по-улеснена, така и защото в листите за общински съветници много хора намират свои познати и имат възможност да ги подкрепят, независимо на кое място в листата се намират.
Аз ще гласувам за кмет и общински съветник от партията, чиято платформа е най-близка до моите възгледи. Нямах предварително намерение да се ръководя от това при мажоритарния избор, но в хода на кампанията се уверих, че това е най-достойният кандидат за кмет.
Искам да обърна внимание и на нещо друго. Съдете дадени кандидати и партии на първо място по действията, а след това по всичко останало. Дългогодишните ми наблюдения върху 2 града показват, че има една партия, която не харесвам, но ще вземе немалко кметски места, която много проекти започва, много приключва успешно, но и много се облагодетелства от властта и злоупотребява с нея. Има и друга, която също не харесвам, градяща имиджа си върху почтеността, честността и диалога с гражданите, но при която вероятността броят на закритите или стопирани обекти да е по-голям от броя на новооткритите е доста сериозна. Ясно е спрямо написаното, кое считам за по-голямо зло. Бих пожелал в нито една община да няма балотаж между тези 2 партии или на който да се избира по-малкото зло. Гласувайте с разум, по убеждения и с трезва оценка на действията.
Аз ще гласувам за кмет и общински съветник от партията, чиято платформа е най-близка до моите възгледи. Нямах предварително намерение да се ръководя от това при мажоритарния избор, но в хода на кампанията се уверих, че това е най-достойният кандидат за кмет.
Искам да обърна внимание и на нещо друго. Съдете дадени кандидати и партии на първо място по действията, а след това по всичко останало. Дългогодишните ми наблюдения върху 2 града показват, че има една партия, която не харесвам, но ще вземе немалко кметски места, която много проекти започва, много приключва успешно, но и много се облагодетелства от властта и злоупотребява с нея. Има и друга, която също не харесвам, градяща имиджа си върху почтеността, честността и диалога с гражданите, но при която вероятността броят на закритите или стопирани обекти да е по-голям от броя на новооткритите е доста сериозна. Ясно е спрямо написаното, кое считам за по-голямо зло. Бих пожелал в нито една община да няма балотаж между тези 2 партии или на който да се избира по-малкото зло. Гласувайте с разум, по убеждения и с трезва оценка на действията.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
Упамекано вън от Байерн!
Не на здравния фашизъм!
Аз лично ще гласувам на изборите, няма да казвам партия и кандидат.
Преференциалния вот: полезен е и този за когото си глсувал не върши нищо не гласувам за него втори път.
София че НЕ трябваше нито една партия да издига кандидатура докато не си оправят кашата по места забъркана с Желев. После София НЕ била България
Преференциалния вот: полезен е и този за когото си глсувал не върши нищо не гласувам за него втори път.
София че НЕ трябваше нито една партия да издига кандидатура докато не си оправят кашата по места забъркана с Желев. После София НЕ била България

Много съм разочарован от тези избори. Нито имаше сериозна кампания, нито поети ангажименти по време на нея, а само спорове кой е по-негоден. Резултатите са ужасяващи, а и ликвидаторите от ДБ стъпиха здраво в местната власт и се легитимираха, вместо да бъдат изпратени където им е мястото извън всички видове национални и местни парламенти. Премиерът наговори куп глупости в изборната вечер, допълвайки картинката, и вместо да призове към работа и единство, искаше да гори всякакви мостове.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на здравния фашизъм!
Упамекано вън от Байерн!
Не на здравния фашизъм!
-
Че то битката не беше за това, как да направим селата, градовете и общините си удобни и хубави, а за това, кой ще разпределя едни 5 млрд. евро, които ни се полагат от Брюксел до 2027-ма г. по различни програми за регионите.doktora25 написа:Много съм разочарован от тези избори. Нито имаше сериозна кампания, нито поети ангажименти по време на нея, а само спорове кой е по-негоден.