Проблема ми е следния. Без работа съм от около половин година тъй като бях съкратен. Имах нужния стаж и взимам обезщетение от НОИ, като този месец ще ми бъде изплатено за последно. Днес отидох за подпис в бюрото по труда, и една служителка доста находчиво ме накара да се подпиша на насочващо писмо, с което да кандидатствам за работа във Фантастико. Всъщност можех да избирам между това и някакви младежки програми. Проблема е там, че аз работа така или иначе ще започна, просто чаках да си взема и последните пари по обезщетението. Опитах се да го обясня на въпросната госпожа, но тя ми каза, че или трябва да и кажа точно при кой работодател и от кога ще започна да работя, или трябва да попълваме въпросното насочващо писмо, при което аз избрах втория вариант, защото не знаех какви ще бъдат последствията, ако потвърдя, че съм си намерил работа пък било то и някога в бъдещето.
Въпросът ми е следния. Служителката ми каза, че трябва да се свържа с Фантастико(даде ми някаква брошура). Задължен ли съм да се свързвам с тях, и ако не го направя това ще прекрати ли регистрацията ми в бюрото по труда ?
Информация за бюрото по труда !?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Информация за бюрото по труда !?
Ако не го направиш,ти прекратяват регистрацията.
- Mitko-Levskar
- Контакти:
Свържи се с тях,и намери начин да се разбереш с тях човешки че не искаш тази работа,или не ставаш за нея,за да те върнат на борсата,щото иначе духаш супата 

Собственика на Ф е един ДС дебил , а дъщеря му , още по-голям . Вземи си последните пари от бюрото и с тия хич не се занимавай .
Добре на писмото работодателя трябва да отбележи дали съм приет или не, и аз да върна писмото. Като опция за това да не бъда приет има опция "-поради отказ на кандидата" и празно място. Ако се свържа с "Фантастико" и откажа позицията, последствия за мен ще има ли ?
Проблема колега е, че последните пари ще ми ги преведат на 15-ти, а аз до 13-ти трябва да съм върнал това насочващо писмо в бюрото по труда.
КАН написа:Собственика на Ф е един ДС дебил , а дъщеря му , още по-голям . Вземи си последните пари от бюрото и с тия хич не се занимавай .
Проблема колега е, че последните пари ще ми ги преведат на 15-ти, а аз до 13-ти трябва да съм върнал това насочващо писмо в бюрото по труда.
- suburban
Свързваш се със собствениците или отговорните лица от фирмата, те ти казват техните условия и изисквания, след това ти представяш твоите(съответно по-високи), не стигате до консенсус, стискате си ръцете и отиваш пак на борсата. В крайна сметка ти не си задължен да започнеш точно тази работа, избора си е лично твой. Единствено трябва да избягваш скандалите и разправиите, щото нямаш полза от тях..
suburban написа:Свързваш се със собствениците или отговорните лица от фирмата, те ти казват техните условия и изисквания, след това ти представяш твоите(съответно по-високи), не стигате до консенсус, стискате си ръцете и отиваш пак на борсата. В крайна сметка ти не си задължен да започнеш точно тази работа, избора си е лично твой. Единствено трябва да избягваш скандалите и разправиите, щото нямаш полза от тях..
Точно затова се съгласих с всичко. Явно ще се разкарвам до София другата седмица, да разводня нещата колкото да мине 15-ти.
След като е задвижена процедурата с насочващото писмо,трябва да отидеш на интервю.Въпроса е че не е трябвало да се съгласяваш да получаваш насочващо писмо,след като нямаш желание.Нямат правомощие да те карат насила,могат само да ти предложат и решението си е твое.Не са те предупредили,че всичко зависи от твоята воля а вероятно са те подвели,че е задължително,защото имат личен интерес-получават бонус към заплатата си ако,ти започнеш работа с такова насочващо писмо!
suburban написа:Свързваш се със собствениците или отговорните лица от фирмата, те ти казват техните условия и изисквания, след това ти представяш твоите(съответно по-високи), не стигате до консенсус, стискате си ръцете и отиваш пак на борсата. В крайна сметка ти не си задължен да започнеш точно тази работа, избора си е лично твой. Единствено трябва да избягваш скандалите и разправиите, щото нямаш полза от тях..
+1
Точно така. Бях поставен пред избор или-или. Не ми беше обяснено, че мога да откажа. Лошото е, че не съм запознат с правата си, и не за първи път ме подлъгват в държавните институции.