В последните дни се роди този спор. Общо взето двете гледни точки могат да бъдат обобщени така:
1. Мигрантите са нарушители, влезли са неправомерно на българска територия, непроверени са и 90% от тях са с мистериозно загубени документи за самоличност.
Гражданската организация компенсира липсата на държава, която тотално е абдикирала от задълженията си, пред ЕК се изрядни и пазим супер добре границата, но всъщност съпровождаме бежнаците, без да ги регистрираме на хартия и се оказва, че откук са минали вместо няколко хиляди, едва стотици.
2. Мигрантите са човешки същества и е недопостимо да се държим по този начин. Патриотите облечени по анцузи и с кръстове на врата избиват комплексите си, а повечето от тях са и с присъди за побоища, кражби, наркотици и би било добре и те да бъдат изпратени заедно с мигрантите далеч от тук.
Та вие какво ще кажете?
За или против гражданските патрули?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- River Plate
- Контакти:
За или против гражданските патрули?
[center]Не се гаси туй, що не гасне!
ЦСКА ЗАВИНАГИ[/center]
[center]Чавдар (Етрополе) + Литекс (Ловеч) ≠ ЦСКА (София)[/center]
[center]МИКРЕ ВЪН![/center]
[center]
ЦСКА ЗАВИНАГИ[/center]
[center]
[/center]golemia написа:...Там в Софийското полЕ играе тим от ЕтрополЕ.На Ловеч с играчите и на ЦСКА припознавачите...
Re: За или против гражданските патрули?
Когато "държавата" не си върши (или отказва да си върши) работата, какво трябва да направи човек?

При тоталната липса на полиция и армия съм ЗА...
Лошото е, че точно поради тази липса въпросните египтопитеци ще се помислят за вся и всьо!!!
Иначе на много места по белите държави има и животно наречено "граждански арест", та няма лошо тея резаци да си знаят, че тук първо бият и после може и да питат!
Лошото е, че точно поради тази липса въпросните египтопитеци ще се помислят за вся и всьо!!!
Иначе на много места по белите държави има и животно наречено "граждански арест", та няма лошо тея резаци да си знаят, че тук първо бият и после може и да питат!
"...в България има два отбора-"Левски" и юношите на "Левски..." Рихард Езра

- River Plate
- Контакти:
парци написа:Когато "държавата" не си върши (или отказва да си върши) работата, какво трябва да направи човек?
Е да де, ама някой би казал, че държавата не си върши работата на много места. По селата бият и изнасилват баби, циганите изсекоха горите ни, дилъри продават пред училищата ни и т.н., защо тези патриоти са решили да ловят мигранти и да ги снимат на клипчета. Ако не търсеха слава и известност, щяха ли да се снимат с тях?
ЦСКА ЗАВИНАГИ[/center]
[center]
ЦСКА ЗАВИНАГИ[/center]
[center]
[/center]golemia написа:...Там в Софийското полЕ играе тим от ЕтрополЕ.На Ловеч с играчите и на ЦСКА припознавачите...
Категорично за! Като има нарочно липса на репресивен апарат в държавата ни, на хората остава единственото решение сами да станат такива. Трябва държавата ни да бъде опазена от всякаква сган. Политиците може да бъдат купени, но народа - не! Като не си върши работата държавата, поне да не пречи друг да я свърши. Ние, народът на Република България сме суверена и имаме пълното право да правим това и много други неща!
- River Plate
- Контакти:
1palq4o1 написа:При тоталната липса на полиция и армия съм ЗА...
Така е, аз съм твърдо ЗА! Но са ми съмнителни тия патриоти с АТВ-тата и анцузите и присъдите. Трябва да се узакони и държавата да награждава символично тези патрули, които да бъдат и контролирани, в тях да не бъдат селски биячи и бивши клиенти на бургаския затвор.
ЦСКА ЗАВИНАГИ[/center]
[center]
ЦСКА ЗАВИНАГИ[/center]
[center]
Мога да кажа, че след като Държавата в лицето на гранична полиция не може да предотврати нелегалното преминаване на границата, хората трябва да се организират да го правят сами. Тук става въпрос за националната ни сигурност, която касае всички нас, а не един или друг политик, прокурор и т.н.
Аз съм за създаване на граждански патрули, които да помагат при опазването на границата и да бъде узаконено. Мен не ме интересува този или онзи какво криминално минало има, а как постъпва в дадена ситуация. Приветствам задържането на нарушителите на границата ни от всеки един, криминално проявен, осъждан, неосъждан и т.н., но не приемам да се снимат и пускат подобни клипове в интернет, тъй като това повече ми прилича на някаква пиар акция, дори не съм сигурен дали не е направено съзнателно, за да бъдат компроментирани тези патрули, за да бъдат забранени, тъй като пречат на трафикантите. Задържането от мъжа от Ямбол го приемам и приветствам, но това, което стана повод за разисквания не, защото тези граждани какво направиха, вързаха ги, говорят им да се връщат в Турция и всичко това го снимат и след това ги пускат и си тръгват. Това според мен не е задържане, такова щеше да е ако бяха направили, като момчетата показани в Ничия земя.
Но отново казвам, след като ГП не се справя със ситуацията, дълг на всеки гражданин на Република България е да защитава границата, без значение дали е криминално проявен или не.
Според мен също така Борисов трябва да смени шефа на ГП, който при всички негови изявления ми изглежда абсолютно неадекватен, както и Бъчварова, която определено не е за този пост.
Аз съм за създаване на граждански патрули, които да помагат при опазването на границата и да бъде узаконено. Мен не ме интересува този или онзи какво криминално минало има, а как постъпва в дадена ситуация. Приветствам задържането на нарушителите на границата ни от всеки един, криминално проявен, осъждан, неосъждан и т.н., но не приемам да се снимат и пускат подобни клипове в интернет, тъй като това повече ми прилича на някаква пиар акция, дори не съм сигурен дали не е направено съзнателно, за да бъдат компроментирани тези патрули, за да бъдат забранени, тъй като пречат на трафикантите. Задържането от мъжа от Ямбол го приемам и приветствам, но това, което стана повод за разисквания не, защото тези граждани какво направиха, вързаха ги, говорят им да се връщат в Турция и всичко това го снимат и след това ги пускат и си тръгват. Това според мен не е задържане, такова щеше да е ако бяха направили, като момчетата показани в Ничия земя.
Но отново казвам, след като ГП не се справя със ситуацията, дълг на всеки гражданин на Република България е да защитава границата, без значение дали е криминално проявен или не.
Според мен също така Борисов трябва да смени шефа на ГП, който при всички негови изявления ми изглежда абсолютно неадекватен, както и Бъчварова, която определено не е за този пост.
ЕС пищи, че имало беззаконие у нас, нарушавали човешките права на бежанците.
Значи човешките им права са да поискат официално убежище у нас.
Преминат ли границата на друго място освен някое КПП и то без разрешение, са нарушители.
Ако държавните институции нямат възможност да ни защитят границата, народът трябва да вземе нещата в свои ръце.
От ЕС да ходят да се самовзривят. Това си е нашата държава.
Значи човешките им права са да поискат официално убежище у нас.
Преминат ли границата на друго място освен някое КПП и то без разрешение, са нарушители.
Ако държавните институции нямат възможност да ни защитят границата, народът трябва да вземе нещата в свои ръце.
От ЕС да ходят да се самовзривят. Това си е нашата държава.
От точка 1 и 2 само последните части от изреченията
Непринуден:
Нямам време за странични неща. В момента най-важното е това на снимката. Гледам го, любувам се и бия чикии.
Против,имаме достатъчно полицаи,които трябва да си вършат работата.