35 години от смъртта на великия Висоцки

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
DANS
Контакти:

35 години от смъртта на великия Висоцки

Мнениеот DANS » 25 юли 2015 18:08

35 години смъртта не победи песните на Висоцки

Преди 35 години на днешния ден смъртта покоси един от най-известните бардове на бившия Съветски Съюз - Владимир Висоцки.

Певец, актьор, поет и писател, той си отива без време от този живот - само на 42 години. Новината стига до всички краища на необятната руска страна и до чужбина. Пред театър „Таганка“, където бардът е работил, се стича огромна тълпа от хора. В деня на погребението му хиляди се сбогуват с Висоцки, много от тях от покривите на близки до гробищата сгради. Западните станции, като „Гласът на Америка“, говорят за него, свирят негови песни. Единствено медиите в СССР гузно мълчат.

Истината едва ли някога ще излезе наяве, но за хората, които са го познавали и обичали, Висоцки ще остане завинаги “войн”, а песните му - "безсмъртни".

В едно свое интервю синът на барда Никита Висоцки казва: "Татко е имал късмета да живее в забележително време, около него винаги е имало много необикновено талантливи хора. Не мисля, че е бил по-добър от тях, но в него е имало нещо, което го е отличавало от всички. Мисля, че решаващото е, че той е бил воин. Отнасял се е към живота като към предизвикателство и е побеждавал. А народът обича героите, които са готови за саможертва".

faktor.bg

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ohkmQfiwpZY&list=RDohkmQfiwpZY[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=4n8WdYMBUnw[/youtube]

Ето и едно свидетелство за погребенито на Висоцки, на известният руски режисьор Юри Любимов, който си спомня:

„ И така, ние го погребахме, като аз имах при това известна доминираща роля. Те [властите] искаха да го погребат тихо и бързо. Москва беше закрит град през 1980 г. по време на Олимпийските игри, и картината стана доста неприятна за тях. Всъщност те излъгаха, като казаха, че ще изнесат ковчега, за да се сбогува множеството с него, а опашката започваше чак от Кремъл. Очевидно, те това си мислеха – как този тип да го измъкнем покрай Кремъл до Ваганковското гробище? Затова и го бутнаха в тунела. Започнаха да трошат портрета му, който поставихме на прозореца на втория етаж на театъра. Камиони с вода помитаха цветята, които хората носеха дни наред и пазеха от невероятното слънце с чадъри, защото беше ужасна жега. И тази огромна тълпа, която се държеше просто перфектно, започна да вика по целия площад: „Фашисти! Фашисти“. Тази картина обиколи света..
Наско Сираков: "Ще бъде огромен успех за българския футбол ако ЦСКА вземе точка от Динамо!" ха ха ха :mrgreen:
Link: САМО ЗА ЛЕвСКАРИ!!!!!! ;-)

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Re: 35 години от смъртта на великия Висоцки

Мнениеот Синьо сърце » 25 юли 2015 19:28

Висоцки е наистина велик, спор по това няма...
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 25 юли 2015 19:36

Висоцки си беше галеник на компартията, не се опитвайте да го изкарате некъв мъченик... щото не беше. Иначе, наистина велик!
... и после внезапно си направих секуро.

Потребителски аватар
dhk222
Контакти:

Мнениеот dhk222 » 25 юли 2015 19:37

:idea: Авторе,Владимир Семьонович никога няма да умре :idea:

Потребителски аватар
caci

Мнениеот caci » 25 юли 2015 20:50

Да,добър беше-по крещене с напъване.Изобщо не ми харесваше тогава/бях на 10-тина години/ нито сега.
Интервю на ген. Джуров:
-Армейският спортен клуб беше и остава носител на социалистическия морал и един от символите на успеха на Народната власт. Затова създадохме нашия ЦСКА.Това не беше грешка!
А аз мразя тази грешка цска!

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 25 юли 2015 21:22

caci написа:Да,добър беше-по крещене с напъване.Изобщо не ми харесваше тогава/бях на 10-тина години/ нито сега.

Ти в музикално отношение и сега май си на десетина годинки... 8-) А за Висоцки каквото и да се напише, ще бъде малко....просто той е много, много голям... :)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

КРАСОТА ВЯРА БОРБА
Контакти:

Мнениеот КРАСОТА ВЯРА БОРБА » 25 юли 2015 21:39

язе написа:Висоцки си беше галеник на компартията, не се опитвайте да го изкарате некъв мъченик... щото не беше. Иначе, наистина велик!

Висоцки-галеник на компартията.Беше велик именно защото не беше галеник на КПСС.Пишеш все едно си му бил съвременник.Ако наистина беше ,нямаше да измислиш това което си написал.

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 26 юли 2015 12:39

КРАСОТА ВЯРА БОРБА написа:
язе написа:Висоцки си беше галеник на компартията, не се опитвайте да го изкарате некъв мъченик... щото не беше. Иначе, наистина велик!

Висоцки-галеник на компартията.Беше велик именно защото не беше галеник на КПСС.Пишеш все едно си му бил съвременник.Ако наистина беше ,нямаше да измислиш това което си написал.

Колко руснаци можеха свободно да пътуват в чужбина по онова време? Дори на Алла Пугачова не и позволяваха чак такава свободия. ;)
... и после внезапно си направих секуро.

Върни се в “Свободна зона”