Имитация на варено яйце с неясен произход се предлага в търговската мрежа. Може да се открие в салати, продавани от голяма търговска верига у нас. Никъде на етикета обаче не е обявено какви продукти са използвани, съобщи БНТ. След подаден сигнал, от агенцията по безопасност на храните (БАБХ) заявили, че заблуда на потребителя в случая има. Знаете ли, че на нашия пазар вече се предлагат изкуствените заместители на варени яйца? Не е знаела и Анна Тодорова от София, докато един ден не си купила от топлата витрина на голям супермаркет салата. В нея присъствало и т.нар. яйце. Анна Тодорова: ”Пишеше зелена салата с варено яйце. И аз я изядох на обяд и така след около 45 минути, може би един час, започнах да изпитвам много силни болки във стомаха – високо горе, все едно са от някаква твърда маса – подуване. Това беше единственото нещо, което бях консумирала за деня, така че се усъмних в яйцето.” Прави впечатление, че заместителят на яйцето има шуплест вид, а вкусът му е неопределен. На външен вид шайбите са еднакви като диаметър с истинско варено яйце, но жълтъкът не се отделя от белтъка. Интересното е, че след няколко дни това яйце не се развали, нито промени цвета си.
Прочети повече на: http://www.novini.bg/news/295541-%D1%8F ... D1%81.html
Мисля че всеки коментар тук е излишен. Темата може да бъде добавена към политическата по преценка на модераторите.