Яйце-менте вече и в салатите у нас

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Яйце-менте вече и в салатите у нас

Мнениеот doktora25 » 25 юли 2015 13:24

Имитация на варено яйце с неясен произход се предлага в търговската мрежа. Може да се открие в салати, продавани от голяма търговска верига у нас. Никъде на етикета обаче не е обявено какви продукти са използвани, съобщи БНТ. След подаден сигнал, от агенцията по безопасност на храните (БАБХ) заявили, че заблуда на потребителя в случая има. Знаете ли, че на нашия пазар вече се предлагат изкуствените заместители на варени яйца? Не е знаела и Анна Тодорова от София, докато един ден не си купила от топлата витрина на голям супермаркет салата. В нея присъствало и т.нар. яйце. Анна Тодорова: ”Пишеше зелена салата с варено яйце. И аз я изядох на обяд и така след около 45 минути, може би един час, започнах да изпитвам много силни болки във стомаха – високо горе, все едно са от някаква твърда маса – подуване. Това беше единственото нещо, което бях консумирала за деня, така че се усъмних в яйцето.” Прави впечатление, че заместителят на яйцето има шуплест вид, а вкусът му е неопределен. На външен вид шайбите са еднакви като диаметър с истинско варено яйце, но жълтъкът не се отделя от белтъка. Интересното е, че след няколко дни това яйце не се развали, нито промени цвета си.

Прочети повече на: http://www.novini.bg/news/295541-%D1%8F ... D1%81.html

Мисля че всеки коментар тук е излишен. Темата може да бъде добавена към политическата по преценка на модераторите.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Re: Яйце-менте вече и в салатите у нас

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 25 юли 2015 13:48

Аз мисля, че бих искал да знам къде го продават това чудо. Не че бих си купил току така друго яйце освен сурово но има хора, които го правят... и може да се подведат.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 25 юли 2015 13:49

Напълно възможно е .Аз съм попадал на салата снежанка в която има майонеза 25% от количеството , а всички знаем че снежанка се прави само и единствено от цедено мляко , краставици , чесън , олио ,сол .

NLO

Мнениеот NLO » 25 юли 2015 13:51

Нормално. Изкуствените заместители на храна идват от американците. Още от край време храни като Макдоналдс се правят от всичко друго, но не и от месо!Проблемът с изкуствените яйца дошли и у нас са на-малкия ни проблем, вече ни пръскат с препарати самолетите им, неща като антракс по кравите не са дошли от нищото!
Изображение

Потребителски аватар
korteneca
Контакти:

Мнениеот korteneca » 25 юли 2015 13:56

Готови салати никога не си купувам. Сам си правя или жената... :) Лятото е повече от задължително да се избягват храни съдържащи яйца, ако не са домашно приготвени с пресни яйца. :)
[center]Николай Митов: Те не са точно ЦСКА, Литекс си ги бием... Няма проблем!

[rimg]https://image.prntscr.com/image/282def5483004b6fbf06a977c146b67b.gif[/rimg][/center]

NLO

Мнениеот NLO » 25 юли 2015 13:58

korteneca написа:Готови салати никога не си купувам. Сам си правя или жената... :) Лятото е повече от задължително да се избягват храни съдържащи яйца, ако не са домашно приготвени с пресни яйца. :)

Викаш салата от боклуци е по-добре от салата - боклук :)
Изображение

Потребителски аватар
korteneca
Контакти:

Мнениеот korteneca » 25 юли 2015 14:09

NLO написа:
korteneca написа:Готови салати никога не си купувам. Сам си правя или жената... :) Лятото е повече от задължително да се избягват храни съдържащи яйца, ако не са домашно приготвени с пресни яйца. :)

Нищо не викам... Аз го пиша. А това, че ти ядеш боклуци и се имаш за такъв мен какво ме интересува? :)

[rimg]https://image.prntscr.com/image/282def5483004b6fbf06a977c146b67b.gif[/rimg][/center]

NLO

Мнениеот NLO » 25 юли 2015 14:11

korteneca написа:
NLO написа:

Нищо не викам... Аз го пиша. А това, че ти ядеш боклуци и се имаш за такъв мен какво ме интересува? :)

A така ли, искаш да кажеш, че не си купуваш от магазина продуктите, ами ги отглеждаш в саксии на балкона си, а кокошките са в някоя от стаите да снасят :) сега остава да ми кажеш, че използваш естествена тор, за да ториш и ще те призная!
Изображение

Потребителски аватар
korteneca
Контакти:

Мнениеот korteneca » 25 юли 2015 14:28

NLO написа:
korteneca написа:
NLO написа:

A така ли, искаш да кажеш, че не си купуваш от магазина продуктите, ами ги отглеждаш в саксии на балкона си, а кокошките са в някоя от стаите да снасят :) сега остава да ми кажеш, че използваш естествена тор, за да ториш и ще те призная!

Ех Саше: Изображение

Потребителски аватар
bobo_13
Контакти:

Мнениеот bobo_13 » 25 юли 2015 14:31

като гледам от репортажите май се продава тази салата във ФФ вкус. По документи тези рула от яйца съдържат 96% яйца + сол и нишесте.
Рулцата от раци замразените, да не би да са рулца я
http://bnt.bg/part-of-show/izkustveni-v ... ata-mrezha

В хранителната промишлениост се използват много заместители на определени продукти. А който е улав да купува готови храни да си има еднио наум. Още повече лятно време да се купуват яйца и меса от щандове за готова храна си е убийство. Аз така преди 10-ина години от един сандвич.....3 дена не излязох от кенефа. Затова минат ли температурите над 30 градуса, само биричка навън купувам и картофки.

Спомням си, че вчера някъде гледах репортаж за метода на правене на рулцата от яйца и метода беше много прост и безопасен. Сварените белтъци се отделят и се правят на тесто, а в друг барабан се слагар сварените жълтъци и се нанасят в/у белтъците и се правят на рула.
Интериорни врати - Врати хармоника

Върни се в “Свободна зона”