В блока на Брежнев в Москва възстановиха неговата възпоминателна плоча, свалена миналата година - оказа се че в исторически план той имал най-висок рейтинг измежду съветските ръководители.
Възпоменателната плоча за Леонид Брежнев на фасадата на блока в Москва, където покойният съветски лидер е живял, бе възстановена, предаде Ройтерс.
Агенцията отбелязва, че това е
признак за носталгията по Съветския съюз в Русия,
която е в тон с призивите на президента Владимир Путин за уважаване на всички аспекти от националната история.
Путин използва съветски символи, за да увеличи своята популярност и да насърчава патриотизма, като в същото време представя периода между колапса на Съветския съюз и своето идване на власт през 2000 г. като време на хаос, когато Русия е била поставена на колене и едва не се е разпаднала.
Попитан на годишната си пресконференция вчера за призивите за възстановяване на паметниците на Сталин, руският президент сравни съветския лидер с Оливър Кромуел.
Неколцина възприемат водача на Английската революция от XVII в. като "същия тип кървав диктатор", отбеляза Путин.
"Какво прави Кромуел различен от Сталин?",
попита руският президент.
"Той е изиграл много двусмислена роля в британската история. Неговите паметници си стоят, никой не ги събаря", коментира Путин за Кромуел.
Говорителят на руския президент Дмитрий Песков
определи ерата Брежнев като огромен плюс за страната.
Според критиците Брежнев е управлявал СССР в период на политически репресии и икономическа стагнация. Мнозина руснаци обаче си спомнят за тези години като време на стабилност за Съветския съюз, който се разпадна през 1991 г.
Възпоменателната плоча за Брежнев бе махната миналата година. Проучване на общественото мнение в Русия, проведено през април от независимия социологически институт "Левада", обаче показа, че повече от половината граждани на страната имат положително мнение за него.
Според сондажа Брежнев има по-висок рейтинг от който и да било друг съветски лидер, както и от последния руски цар, Николай Втори.
Плочата бе възстановена на внушителния блок в сталинистки стил по гражданска инициатива, която бе подкрепена от депутат от управляващата партия "Единна Русия".
Брежнев е бил начело на СССР между 1964 и 1982 г., повече от който и да било съветски лидер освен Сталин.
Владимир Путин сравни Сталин с Оливър Кромуел.
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Владимир Путин сравни Сталин с Оливър Кромуел.
Россия – священная наша держава,
Россия – любимая наша страна.
Могучая воля, великая слава –
Твоё достоянье на все времена!
Россия – любимая наша страна.
Могучая воля, великая слава –
Твоё достоянье на все времена!
Re: Владимир Путин сравни Сталин с Оливър Кромуел.
Един ден неизбежно Путин ще си плати за злините 

Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !
stefani написа:Един ден неизбежно Путин ще си плати за злините
Викаш една нова ВОСР няма да е зле

stefani написа:Един ден неизбежно Путин ще си плати за злините
Моля те да изброиш "злините" на Путин и "добрините" на американските президенти Обама, Буш и Клитън.

"Бившият руски олигарх Михаил Ходорковски, който прекара над 10 години в затвора по обвинения, за които твърди, че са били политически и който беше помилван днес от президента Владимир Путин, е отпътувал за Германия, където се лекува неговата майка."
[center]
[/center][center]
...
...
[/center]

viali69 написа:stefani написа:Един ден неизбежно Путин ще си плати за злините
Моля те да изброиш "злините" на Путин и "добрините" на американските президенти Обама, Буш и Клитън.
Извини ме , но те са 3 цифрено число ...По добре ти ни обясни, защо никът ти е виали, а не ленин, сталин или путин

Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !
stefani написа:viali69 написа:stefani написа:Един ден неизбежно Путин ще си плати за злините
Извини ме , но те са 3 цифрено число ...По добре ти ни обясни, защо никът ти е виали, а не ленин, сталин или путин
Добре де, кажи поне една ! Защото така излиза, че плюеш един човек без да даваш нито едно доказателство.
Ето, аз ти дадох пример от днес за добрина на Путин - помилвал е политическия си враг и национален предател Ходорковски. Скоро ще пусне и онези пикли от "Пуси райът". Макар че, ако питаш мен те заслужават да гният в затвора още доста време заради това, че поругаха православието.
[center]
[/center][center]
...
...
[/center]

viali69 написа:...поругаха православието.
Сакън! Даже направо смъртна присъда да им сложим заради това невероятно тежко престъпление.
Иначе нещо да кажеш за хомофоба Путин?
viali69 написа:stefani написа:viali69 написа:stefani написа:Един ден неизбежно Путин ще си плати за злините
Добре де, кажи поне една ! Защото така излиза, че плюеш един човек без да даваш нито едно доказателство.
Ето, аз ти дадох пример от днес за добрина на Путин - помилвал е политическия си враг и национален предател Ходорковски. Скоро ще пусне и онези пикли от "Пуси райът". Макар че, ако питаш мен те заслужават да гният в затвора още доста време заради това, че поругаха православието.
Мога само честно да ти кажа, че с теб не можем да намерим съгласие и общ език, защото аз гледам през европейска, ти през азиатска призма, а и планина с планина не се среща

Атеист написа:viali69 написа:...поругаха православието.
Сакън! Даже направо смъртна присъда да им сложим заради това невероятно тежко престъпление.
Иначе нещо да кажеш за хомофоба Путин?
Престъплението въобще не е леко, но за него ще бъдат съдени от друг съд.
Колкото до хомофоба Путин, не мисля, че това трябва да се определя като някаква злина или нещо лошо.
Всеки има право да се гнуси или не от хомосексуалистите и не би трябва да ни бъде налагано да ги уважаваме и приемаме за нещо нормално, както се случва в много страни.