27 май 2009, 07:12
Белград, Сърбия
Официално 1800, но реално близо 5000 българи драха гърла заедно със своите рок идоли AC/DC на стадион “Партизан” в Белград по време на в първия концерт в историята на австралийската група на Балканите. Фенове от всички страни на Балканския полуостров започнаха да се стичат пред постъпите на стадион “Партизан” още от ранни зори на вчерашния ден и с удоволствие дочакаха появата на рок легендите AC/DC начело с братята китаристи Ангъс и Малкълм Йънг и вокалиста Браян Джонсън точно в 22:00 часа българско време. Преди това над 50 000 верни фенове на “тежката” музика бяха добре загрети с изпълненията на групите „Amajlija“ и „The Answer“, а жаждата на по-голяма част от рокаджиите бе утолена с прилични количества бира.
Шоуто на AC/DC започна с прожекция на анимационно филмче, в което освен членовете на групата главна роля играеше и техният рокендрол влак. Веднага след края на анимацията дойде и първият рок трус от голямото земетресение, което предстоеше на стадион “Партизан”. Специалната сцена, от двата края на която стърчаха прочутите “дяволски рога”, бе изградена от северната страна на стадиона и бе разтърсена от китарите на двамата братя Йънг и гласът на Брайън Джонсън.
Рок агитката от България, предвождана от кмета на Каварна Цонко Цонев и наброяваща повече от официално обявените 1900 души, пропътували разстоянието до Белград с влак, заедно с целия стадион едвам дочака да чуе химните "Back in Black", Thunderstruck", "The Jack" и "TNT". Голяма част от българите бяха дошли в Белград и със собствен превоз – коли, мотори. Разбира се като на всяко едно свое турне от AC/DC не пропуснаха да представят голяма част от репертоара на новия си албум “Black Ice", който според феновете на рок музиката е направо “разцепващ”.
“Слушам AC/DC от 25 години насам. Тяхната музика допълва свободата ми”, лаконичен бе българинът Филип от София пред сръбският вестник “Блиц”. “Идвам от Румъния и ще присъствам за трети път на концерт на тази група. Очаквам нещо невероятно”, сподели пък Рац от Северната ни съседка. “Това бе най-голямата ми мечта и ето, че тя се сбъдна”, пък красноречив бе Милан от Кладова.
Около 300 българи с ВИП места на стадиона на ФК “Партизан” получиха шапки, тениски, раници и плакат на AC/DC. Освен незабравимите звуци на своите рок химни австралийците предложиха на балканските фенове и уникален визуален спектакъл. По време на самото шоу на сцената се спусна голяма камбана, предшестваща изпълнението на “Hell*s Bells”, а огромната кукла на жена с голям бюст бе просто “върхът на сладоледа” на уникалното шоу, за което балканските рок фенове ще говорят с години напред.
AC/DC и рок земетресение в Белград!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
AC/DC и рок земетресение в Белград!
Последна промяна от Бижутера на 27 май 2009 09:26, променено общо 1 път.
Причина: оправено заглавие
Причина: оправено заглавие
-
- Контакти:
Re: AC/DC и рок земетресение в Белград!
ne mojah da otida , zaradi rabotata...tragedia
moq nick heatseeker e ot tqxna pesen
moq nick heatseeker e ot tqxna pesen
Последна промяна от Бижутера на 27 май 2009 09:31, променено общо 1 път.
Причина: Пиши на кирилица!
Причина: Пиши на кирилица!
“Това показва колко интелигентни и учени хора са основали футбола в България”, обяснява Милчев. Малко по-късно през 1909 година, във Варна се появява и “Спортист”, който е предшественик на “Тича” и днешния “Черно море”
Великите банди правят велико шоу.Наистина ме е яд,че не можах да отида.Такива неща се виждат много рядко.
- Бижутера
- Контакти:
Е у София нема ли да свират?
В България има не по-малко фенове на бандата,от колкото в Сърбия....аз такъв тип музика не слушам,но това няма значение
В България има не по-малко фенове на бандата,от колкото в Сърбия....аз такъв тип музика не слушам,но това няма значение

Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!
1899 Hoffenheim.
super Hoffe TSG!
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!
Завиждам на зрителите!!! Браво! Не съм фен на АС/ДС, но обичам да слушам такъв стил музика.
Гледайки снимките,си мисля,как е възможно китариста да се облече като абсолютен кретен. То бива липса на вкус,ама да се показваш пред десетки хиляди,облечен по този начин.... И си участник в такава легендарна група - пълна излагация!!!
Гледайки снимките,си мисля,как е възможно китариста да се облече като абсолютен кретен. То бива липса на вкус,ама да се показваш пред десетки хиляди,облечен по този начин.... И си участник в такава легендарна група - пълна излагация!!!

- Nevertheless
- Контакти:
Завиждам на зрителите!!! Браво! Не съм фен на АС/ДС, но обичам да слушам такъв стил музика.
Явно не знаеш нищо за AC/DC и особено за Angus Young.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BD%D0%B3%D1%8A%D1%81_%D0%99%D1%8A%D0%BD%D0%B3
Десетките, даже понякога и стотици, хиляди зрители знаят защо ходят на концертите им.
\m/
Nevertheless написа:Завиждам на зрителите!!! Браво! Не съм фен на АС/ДС, но обичам да слушам такъв стил музика.
Явно не знаеш нищо за AC/DC и особено за Angus Young.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BD%D0%B3%D1%8A%D1%81_%D0%99%D1%8A%D0%BD%D0%B3
Десетките, даже понякога и стотици, хиляди зрители знаят защо ходят на концертите им.
\m/[/qu
Прав си,че не съм запознат защо е облечен така. Просто коментирам как изглежда. Според мен феновете ходят на концерти,заради музиката им,не заради голите обръснати пищялки на Ангъс и костюмчето на средношколник.
Иначе са велики музиканти,спор няма.
Момчета,ако концерта излезе в интрнет,пратете идно линкче от къде да го изтегля.Иначе групата е............ВЕЛИКА!!!
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.
- Бижутера
- Контакти:
Old_death написа:Момчета,ако концерта излезе в интрнет,пратете идно линкче от къде да го изтегля.Иначе групата е............ВЕЛИКА!!!
Ако някоя сръбска телевизия го е давала пряко вефира си,то все из някой торент тракер ще е качен рип

1899 Hoffenheim.
super Hoffe TSG!
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!
1899 Hoffenheim.
super Hoffe TSG!