Има ли такава държава?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Bobby Moore
Контакти:

Има ли такава държава?

Мнениеот Bobby Moore » 18 сеп 2013 13:40

Уважаеми читатели на този сайт и слушатели на Дарик радио,
повдигам темата за музиката по радиото, която звучи от доста време заради някакви авторски права, за които никой не ни информира до кога? Мисля, че шефа на радиото Р. Радев е длъжен да даде разяснение на многобройните слушатели, които от време на време използват директната връзка с радиото по телефона и се оплакват от тази еднородна стара музика и песни повтарящи се многократно едни и същи всеки ден!!! Защо няма поне българска музика и песни??? Има ли такава държава в целия свят /знам че няма , но питам/ в която в собствената държава, по собствено радио да не звучи собствена музика и песни??? А у нас това е вече от доста време !!!
Споделете моля Ви мнението си по въпроса.

Потребителски аватар
PFC Litex

Re: Има ли такава държава?

Мнениеот PFC Litex » 18 сеп 2013 13:49

Дарик радио е политематично, а не чисто музикално, така че в него не се залага на музиката, а на други неща, аз ако слушам поп фолк трябва ли да почна да реагирам, че по радиото не се пуска такава музика?
Изображение

urkoto

Мнениеот urkoto » 18 сеп 2013 13:49

Че старите джаз парчета по дарик, са единственото нещо дето става за слушане по тази медия напоследък!
Краен костовист за сведение на всички герберастки псета.

http://vbox7.com/play:9c1d258e8b - най-великия 3-секунден клип в историята на човечеството

Потребителски аватар
amoros
Контакти:

Мнениеот amoros » 18 сеп 2013 14:01

Аз също пуснах подобна тема.Прекалено е наистина и редовните слушатели на радиото смениха честота на Хоризонт,който се доближава до стила на стария Дарик .Възможно е това да е някаква форма на протест но като си загубиш слушателите ще си загубиш и рейтинга а от там и приходите от реклами ще паднат.А ако не пада рейтинга то това означава само едно рейтингите са фалшиви.

venger
Контакти:

Мнениеот venger » 18 сеп 2013 14:01

И на мен ми е интересно защо смениха репертоара. Ако са изразили позицията си от радиото и не съм разбрал, извинявам се. Но до момента лично аз не съм чул такава позиция. Преди се пускаше доста разнообразна музика, сега само ретро такава.
Не искам по никакъв начин да се бъркам в работата на радиото, но като негов фен ми се иска да знам какво точно се случва. ;)
И да добавя, че ретрото на мен не ми харесва, просто мнение.
"Бела жига, това сега си ти!
И цела книга много ще те измори!"

peh
Контакти:

Мнениеот peh » 18 сеп 2013 14:17

По-просто е. Дарик дължи пари за права. И поради тази причина използва само музика без права - тоест, стара.

Потребителски аватар
McLovin
Контакти:

Мнениеот McLovin » 18 сеп 2013 15:53

Честно казано преди слушах Дарик само заради спортните предавания. От както смениха музиката го слушам постоянно. Ясно ми е, че на повечето хора няма как да им допадне, особено вече след няколко месеца, но аз съм изключително доволен. :geek:
"За какво ми е публика, футбол трябва да се изграе при закрити врати! Футболът е изкуство!"

"Какво висше има в нашето първенство, че да се нарича Висша лига?!"

Потребителски аватар
nicromanser
Контакти:

Мнениеот nicromanser » 18 сеп 2013 16:39

това с авторските права е пълна тъпота
аз пък призовавам всички медии и хора да спрат да пускат музика и да излъчват филми и каквото и да е там с авторско право поне за 1 месец. да видим тогава тия авторчета дали ще искат за една песен 10 лв и за 1 филм 20лв. не стига че имат милиони копия, а искат и такива пари
[center]ЕДИН ГОСПОД БОГ И СИНА МУ ИСУС ХРИСТОС
ЕДНА РЕЛИГИЯ-ПРАВОСЛАВИЕ
ЕДНА МИЛА СТРАНА-БЪЛГАРИЯ
ЕДИН НАРОД-БЪЛГАРСКИ
ЕДИН ОТБОР
ЦСКА НИЩО ДРУГО НЯМА ЗНАЧЕНИЕ
[/center]

Потребителски аватар
McLovin
Контакти:

Мнениеот McLovin » 18 сеп 2013 16:46

nicromanser написа:това с авторските права е пълна тъпота
аз пък призовавам всички медии и хора да спрат да пускат музика и да излъчват филми и каквото и да е там с авторско право поне за 1 месец. да видим тогава тия авторчета дали ще искат за една песен 10 лв и за 1 филм 20лв. не стига че имат милиони копия, а искат и такива пари

Предполагам най-гадно е за заведенията. Не ми се мисли на тях какво им е :|
"За какво ми е публика, футбол трябва да се изграе при закрити врати! Футболът е изкуство!"

"Какво висше има в нашето първенство, че да се нарича Висша лига?!"

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 18 сеп 2013 17:25

nicromanser написа:това с авторските права е пълна тъпота

И аз те призовавам поне 1 (един) ден да спреш да ръсиш тъпотии във форума, но ти имаш това право, колкото и жалко да е това... :lol:
А "това с авторските права" НЕ Е "пълна тъпота", а световна практика в белите държави от дълги години, само че не ми се обяснява откога, защо, как и т.н. - само ще си изгубя времето заради теб и заради такива като теб отворковци, с какъвто (за съжаление) е пълен форумът... 8-)
Последна промяна от Captain Stottlemeyer на 18 сеп 2013 17:29, променено общо 2 пъти.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Върни се в “Свободна зона”