Повече от три часа се ровя в нета и разглеждам снимани предмети от 80-те и 90-те години на миналият век. Ох. Колко хубаво ми беше тогава. Колко хубави моменти изживях. Сега, точно сега плачейки над клавишите спомените започнаха да идват все по-ясни и по-ясни и вече всичко е пред очите ми.
Карам синьото Балканче, което нашите ми подариха за 10-тия ми рожден. До тогава нямах колело. Карах когато някой от приятелите ми ми даваше. Много се зарадвах когато баща ми дойде пред блока бутайки колелото. Знаех, че е за мен. Интуиция. Та нали точно този ден имах рожден ден. Колко хубаво колело беше. Тъмно синьо със кръгла рамка. Досега не бях виждал колело с кръгла рамка. Всички стари колела бяха с плоска. А какъв цвят само беше. Металик. Невероятно. Ох,отново заревах, като баба пред "Пътеводна светлина" но отново нахлуха спомени.
По цял ден не слизахме от колелата. Сутрин се събирахме пред блока, врътвахме дружно едно-две кръгчета на улицата и после през пазара, през Халите, през Окръжна болница и Плиска, чак до езерото Ариана. На отиване беше ОК, ама на връщане голям зор, който е карал Балканче с една скорост, знае за какво говоря. А тя каква скорост беше. Двойно крачна с повдигане на изкачването. Това е фитнес уред. Съвършен. А когато се прибирахме, тогава беше време за зареждане на батериите или с други думи беше време за течен шоколад от будката на последната спирка. 36 стинки и чашка с крем и лъжичка стават твоето зарядно. А после. Сметанов сладолед за 38 стотинки или шоколадов за 42, и докато си ядях шоколадовия чакайки да докарат ПИФА на РеПа, с така желаната играчка, все си мислих за това, как да накарам майка ми да ми даде пари, за да и купя Жената днес, която да прочете за 10 мин и после да ми я даде, да я нарежа на стотици листчета за фунийки. Понякога в големите кризи се налагаше да режа от ПИФА и сърцето ми се късаше на малки парченца но уви, трябваше да имам муниции за важните битки. Фунийки, топчета, кър, ластик, колело а после и по малко сварка. През ваканцията от 08:00 до 22:00 на улицата. Всеки божи ден. Дори и да вали пак сме на вън, в беседката отстрани на блока. Всички бяхме кльощави и ребрата ни се брояха. Бяхме рошави и мръсни. Бяхме истински деца.
Искам да затворя очи и да се върна пак там, там назад във времето и да остана, защото това сега не е истинско. Знам, че не мога но с ваша помощ ще се опитам да забравя сега и да си спомня още и още хубави моменти, а те са хиляди.
Кажете вие спомняте ли си ....................................................
Бледите спомени дойдоха и доведоха с тях носталгията
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Бледите спомени дойдоха и доведоха с тях носталгията
... хм .. мисля , че не е лошо да уточниш носталгията ти към какво точно е - към детството и периода на безгрижие , към политическата система и нейните проявления или .... знам ли ... и по двете едновремено .... защото поне при всички пенсионери е точно така - мислят си за младостта , асоциират я с времето и политическата система и безплатните курорти и гласуват под строй за БСП , въпреки , че би трябвало да са наясно , че никъде в програмните документи на БСП няма точка в , която дори да се намеква , че ако дойдат на власт ще върнат онова време .. и всъщност с оглед на факта , че през по голяма част от така наречения преход , сами или под формата на коалиция , точно БСП за били на власт , ОЧЕВАДНО се вижда , че няма връщане към соц. времето , член първи и прочие .. всъщност всички знаем , че най големите капиталисти са пряко или индиректно свързани с БСП върхушката .. всички се бъзикаха с Божков , лека му пръст , че бил мистър 10 процента , само дето никой не попита кой е мистър 90 процента .. бившата номенклатура и ДС приватизираха всичко чрез СДС и после си измиха ръцете с него - явно за това е било създадено от Луканов и сие ..... та именно затова мисля , че е добре да уточниш .... каква точно носталгия те мъчи ...
Баце ли си ,маце ли си,това че не си почувствал и разбвал за какво става на въпрос в темата, ме води на мисъл ,че нищо не си изживял,усетил и видял като дете!Незабележим си бил и незабележим си си и останал!
Пил,пью и буду пить!Ну очень живительное!
За съжаление светът и от там животът не вървят на добре. Разбира се, че ние имахме щастливо детство за разлика от днешните деца ...
И тук въпросът не е в носталгия към комунизма или нещо подобно, защото съм убеден, че и в Америка преди 30 години се е живеело по-добре, отколкото днес.
И тук въпросът не е в носталгия към комунизма или нещо подобно, защото съм убеден, че и в Америка преди 30 години се е живеело по-добре, отколкото днес.
[center]
[/center][center]
...
...
[/center]

Едно време каква кал имаше, това сегашното кал ли е?!
ми че то за всеки е така за някой преди 30 години за други сега и аз като се сетя преди 10 години как по цял ден ритахме обикаляхме взимахме си ледено сокче вафли боровец и тн 

viali69 написа:За съжаление светът и от там животът не вървят на добре. Разбира се, че ние имахме щастливо детство за разлика от днешните деца ...
И детството ми не е щастливо, защото?
Народ без настояще няма бъдеще!!!
Най-накрая пловдивските локомотиви си признаха:
[rimg]http://napoletani.org/wp-content/uploads/2015/03/muslims1.png[/rimg]
Най-накрая пловдивските локомотиви си признаха:
[rimg]http://napoletani.org/wp-content/uploads/2015/03/muslims1.png[/rimg]
Еееееееех....
На мен не ми се брояха ребрата,но си беше "...детство мое,първо и последно,детство мое..."
Сега изпитвам ужас,че и моите деца след година две ще почнат училище и ще седят сами по цял ден лятото...Страхувам се в сегашния свят какви ужасии могат да им се случат ( да не дава Господ )-мутри,наркотици,педофили,психопати всякакви...
На мен не ми се брояха ребрата,но си беше "...детство мое,първо и последно,детство мое..."
Сега изпитвам ужас,че и моите деца след година две ще почнат училище и ще седят сами по цял ден лятото...Страхувам се в сегашния свят какви ужасии могат да им се случат ( да не дава Господ )-мутри,наркотици,педофили,психопати всякакви...
"...в България има два отбора-"Левски" и юношите на "Левски..." Рихард Езра

- shumkar_44
- Контакти:
Крайно разочарован съм, че не участвувахте в дискусията, която бях започнал наскоро за детските игри. Въпреки това сте писали добре обосновани и верни неща. Бъдете здрави!
Толстолоб, на теб съм роб.
- barca4ever
- Контакти:
cska-632 написа:viali69 написа:За съжаление светът и от там животът не вървят на добре. Разбира се, че ние имахме щастливо детство за разлика от днешните деца ...
И детството ми не е щастливо, защото?
ми ще ти дам един прост пример аз съм набор 1995 и мога да кажа че имах хубаво детство, играехме по цял ден навън, всеки ден се знаехме къде и колко да се чакаме, нямаше телефони и тем подобни боклуци, но това беше до преди 2-3 години. Сега като излизам площадките са празни. Мога да ти направя сравнение с брат ми той е набор 2003 и по цял ден си седи в нас и това не е че няма деца, а всичко е пред компютри. Онзи ден когато се разхождах гледам некви къде немат и 10 и с таблет е кажи ми това хубаво детство ли е?
[wrapimg=]http://www.fcbarcelona.cat/web/Imatges/banners/_promocions/actius_especials/wembley/bc-campions_champions.jpg[/wrapimg]
BARCAFOREVER[wrapimg=]http://imgon.net/di-MAQN.gif[/wrapimg]
1992,2006,2009,2011
BARCAFOREVER[wrapimg=]http://imgon.net/di-MAQN.gif[/wrapimg]
1992,2006,2009,2011