Северна Корея пусна първата си компютърна игра. Поне от гледна точка на достъпност от целия свят, съобщава онлайн изданието BusinessInsider.
Играта се казва със семплото име "Добре дошли в Пхенян" и ще ви позволи да разгледате някои от забележителностите на града. За целта ще ви бъде даден автомобил, който може да управлявате свободно из част от улиците на столицата.
Градът е известен със своите жени регулировчици, като това се смята за една от най-престижните професии за жени в страната. Една от тях ще следи всяко ваше движение и ще ви дава напътствия, когато стигнете до кръстовище.
"Карай направо. Не се взирай така в мен, на служба съм". Това ще е най-честото, което ще чувате от нея. Строгостта на служителката на реда ще се проявява и при излизане от пътя.
Когато наближавате някоя от забележителностите на Пхенян, играта ще ви уведомява и ще ви дава допълнителна информация за нея.
Играта има две основни правила. Първото е да събирате варелите с гориво по пътя, за да може да обикаляте из града.
Второто е да не се удряте в другите участници в движението, колкото и малко да са те. Ако ударите три автомобила (макар че в инструкциите на играта пише 10), ще бъдете арестувани.
Самата игра е разработена от компанията Nosotek, която е базирана в Северна Корея.
Играта е безплатна и може да бъде играна от официалния сайт на туристическата агенция Koryo. Тя е основната, която организира пътешествията на чужденци в страната. Има и една уловка и тя е че сайтът на агенцията често не работи.
Възхитен съм от тази игра, имах честта, да я пробвам и смея да заявя, че подрастващите трябва, да я играят. Защото тази игра е образователна и интересна, учеща ни да бъдем внимателни на пътя. Вижте я и Вие.