Благотворителност или лицемерие?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
child in time
Контакти:

Благотворителност или лицемерие?

Мнениеот child in time » 05 дек 2012 11:54

Два пъти в годината т.е при двата най- големи празници в България се емват безброй акции за благотворителност . Да помогнем , най - благородното нещо на този свят ! Да много хора имат нужда да им се помогне било то деца , пострадали от бедствия и тн и тн.
Но защо само сега защо не през цялата година? Не е ли лицемерно , да не би тези хора да се нуждаят само сега от нашата помощ? ? Защо трябва да ме карат да се чувствам виновен , да ми е гадно , защо трябва да ми развалят празниците с драматични реклами ( кой ги плаща , те не са без пари) и безкрайни смс събирачници ( 1.20 лв не е много ако се събира само за едно нещо но те са 10ки) ? Защо всичко трябва да е толкова лицемерно ? СМС Благотворителност = най - голямата измама !
Къде е държавата която взима всички тия данъци защо тя не се погрижи? Как се разпределят събраните средства от смс и подобни ? Има ли и кой извършва контрол върху събраните средства?
Всичко е толкова лицемерно , толкова грозно! Стига събиране на пари чрез хорското нещастие!
Омръзна ми!
А на вас?
Смятате ли колеги форумници ,че всичкото това кожодерство , върху и без друго изтерзания човек, върху нас , е в полза на нуждаещите се или просто мобилните операторчета си вдигат оборота? ;)
Весели празници! :evil:
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! :-)

Потребителски аватар
Cesc Fabregas
Контакти:

Re: Благотворителност или лицемерие?

Мнениеот Cesc Fabregas » 05 дек 2012 12:01

Айде пак старата песен на нов глас! :lol: На мен пък ми писна лицемерни хора лицемерно да се възмущават как "нищо не се прави" през цялата година, а в същия момент 90% от тях да са баш тия, от които уж се разграничават. :lol:
Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !

Потребителски аватар
child in time
Контакти:

Мнениеот child in time » 05 дек 2012 12:07

Cesc Fabregas написа:Айде пак старата песен на нов глас! :lol: На мен пък ми писна лицемерни хора лицемерно да се възмущават как "нищо не се прави" през цялата година, а в същия момент 90% от тях да са баш тия, от които уж се разграничават. :lol:

Ясно за теб има яснота при разпределянето на смс парите , имаш 100 -120 лв излишни за смс ! И предполагам че след поредния работен ден нямаш търпение да пуснеш ТВ и да те залеят с тези невероятно "весели" и "празнични" реклами! Прав си само 2ти в годината трябва да се прави благотворителност! Радвам се за теб!
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! :-)

Потребителски аватар
hajitsu

Мнениеот hajitsu » 05 дек 2012 12:19

Преди години пусках СМС-и и знаех, че наистина помагам на някого. А сега къде отиват... само Дянков знае. :?
[center]

Код: Избери всички

01001000 01100001 01101100 01100001
01001101 01100001 01100100 01110010 01101001 01100100
[/center]

Потребителски аватар
gilento93
Контакти:

Мнениеот gilento93 » 05 дек 2012 12:30

Тия SMS кампании за мен са пълни бул шитове(ако мога да се изразя така). Ако наистина искаш да помогнеш ще го направиш лично.Ще намериш някакъв начин за връзка с нуждаещите се и ще им дадеш парите лично.Както и тези картички където ги раздават в центъра на София(не знам дали и в другите градове е така). Кой знае къде отиват тези пари,в чий джоб потъват.Направете си един експеримент и им кажете да ви дадат банковия код за да преведете повече пари,да видите какво ще ви отговорят.

venger
Контакти:

Мнениеот venger » 05 дек 2012 12:38

Лицемерно е да парадираш с това, че даваш пари за благотворителност.
А такива кампании трябва да са целогодишни, не само на празници. Друг е въпросът къде е държавата. Според мен лично нея я няма, когато става въпрос за обществото ни, присъства само в медийните скандали и разпределението на власт.
"Бела жига, това сега си ти!
И цела книга много ще те измори!"

Потребителски аватар
Foreigner
Контакти:

Мнениеот Foreigner » 05 дек 2012 12:48

hajitsu написа:Преди години пусках СМС-и и знаех, че наистина помагам на някого. А сега къде отиват... само Дянков знае. :?

На кого помагаше? Къде отиваха преди???
...

Потребителски аватар
Muscarin

Мнениеот Muscarin » 05 дек 2012 13:05

След случая Ставийски и бащата на Мануела, съм резервиран към подобен тип набиране на средства. А и доколкото си спомням, имаше някакви скандали около кампанията "Детски селища" на босфор ТВ.

FeeL
Контакти:

Мнениеот FeeL » 05 дек 2012 14:10

еми то не пречи цяла година бе имаш някой друга стотинка за даване китаристи музиканти по улиците има я някой клошар дето рови по цял ден в кофите и на него може да се даде както и някоя дреха дето е умаляла или искаш да я махнеш събираш ги в 1 чанта и я оставяш до варела видиш как ще ги вземат е за мен това е благотворителност и малко да е но от сърце и на теб ще ти е кеф и на другия и така и пример се дава за какво на тея тото милионери нищо не им върви като спечелят парите ми дай малко за някое благородно дело единия тръгнал веднага заведение направил другия къща заведението фалирало на другия къщата изгоряла всеки иска да има много пари ама може ли да се справи с тая отговорност трябва да сме човечни и като видиш че някой има нужда не да го подминаваш а после да пращаш СМС на знайни и незнайни кампании :P преди в даскало идват някакви събират пари даваме дано наистина са стигнали по предназначението си :)

Xamy
Контакти:

Мнениеот Xamy » 05 дек 2012 15:28

Какво пък го нападнахте? Не е казал, че няма на кого да даде пари. Нито, че не го е правил или няма пак да го направи.
Наистина е гадно това с рекламите за дарения. Нека го правят по друго време, а не по време на празниците. И без това всеки се оплаква как се е охарчил. Значи през останалото време ще има повече пари да се отдели.

Ама защо трябва да ми искат пари само защото се чувствам щастлив? Същите като просяците които стоят до църква и чакат да излязат празнуващите сватба или кръщенета. Или всякакви подобни "професионалист".

Върни се в “Свободна зона”