Комисията по дискриминация изкара Левски нарушител

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

messi710
Контакти:

Комисията по дискриминация изкара Левски нарушител

Мнениеот messi710 » 15 авг 2012 00:19

[center]Изображение[/center]

Комисията по дискриминация проучва всички учебници до 7 клас. Той търси дискриминационни елементи по шест основни признака, сред които етнически, религиозен, полов. Към него има поддоклади, разработени от около 12 независими експерти, и именно те изобилстват от понякога доста странни примери.

В един от докладите например е посочено, че когато се учи за залавянето на Васил Левски, на децата трябва да бъде обяснено, че османската полиция просто си изпълнява задълженията, а той е нарушител на територията на империята, съобщи "Стандарт".

Относно текст за смъртта на свети Георги Софийски пък експертите заявяват, че е недостатъчно обяснението, че той не е искал да приеме исляма. Трябвало изрично да се обясни на децата, че насилственото помохамеданчване не е характерна черта на мюсюлманската религия, а политика на самата Османска империя.

Много стриктно се следи да не би някъде да е спомената думата "турчин" вместо "османлия". Освен това към повечето учебници по музика има критика, че не са включили песни на различните етноси, нито пък представят празниците на други религии освен християнската.

Много критики отнасят и две картинки. Едната е негърче с халки на ушите и тарамбука, благодарение на което децата по политически некоректен начин научавали буквата Ъ в "негЪр". Другата разкритикувана рисунка е на индианец с томахавка.

Според експертите това внушавало на децата, че афроамериканците и индианците и сега изглеждат по този начин. Остра реакция има и към приказката "Манго и рибарят", защото Манго било разпространена у нас дума за синоним на ром. Децата оставали с впечатление, че всички роми са бедни и бездомни.

ще се въздържа от коментар че най-много да отнеса бан................

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Re: Комисията по дискриминация изкара Левски нарушител

Мнениеот TodorT » 15 авг 2012 01:02

Абе какво става бе ?!?!?!? Първо искат да изкарат Ботев от учебниците, сега борецът за СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ- Васил Левски ще е престъпник и нарушител :evil: :evil: :evil: Боже, Господи.... това истина ли е ?! И после искаме патриотизъм и нац. гордост.... :evil:

Потребителски аватар
Neron
Контакти:

Мнениеот Neron » 15 авг 2012 02:11

Пикаят срещу вятъра образно казано.
1. Наименованието "ПФК Литекс - Ловеч" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - "ПФК Цска София ЕАД".

Нищо общо с Микре!!

Потребителски аватар
Dexter Lord
Контакти:

Мнениеот Dexter Lord » 15 авг 2012 02:23

Някой умишлено си играе с огъня, за да разсее вниманието от други проблеми.
КРАСОТА,ВЯРА,БОРБА!

Потребителски аватар
Hristos
Контакти:

Мнениеот Hristos » 15 авг 2012 03:44

Това е толкова абсурдно, че не мога да го проумея...ще е някаква шега нали? :?
САМО ЛЕВСКИ!!!

Потребителски аватар
krum_kravov
Контакти:

Мнениеот krum_kravov » 15 авг 2012 05:54

Aбе хора, как е възможно да сте толкова първосигнални и елементарни. Винаги съм си мислел, че тук са събрани малко от малко интелигентни хора. Не разбирате ли, че всичко това се прави, за да се отклони вниманието от истинските проблеми в държавата. Утре или вдругиден ще излезе Бойко или Игнатов и ще кажат- "Левски и Ботев остават в учебниците и точка, защото АЗ ТАКА КАЗАХ" и край, а вие тук ще продължавате да си чешете езиците и да ви правят на идиоти...

Потребителски аватар
Blagoy
Контакти:

Мнениеот Blagoy » 15 авг 2012 07:47

Нямам думи... Ще учим децата, че Левски е нарушител. После искаме да са патриоти и да се гордеят с България. Турците не били османци... Ами какви са? Османци преименувани официално на турци в началото на 20в. Пълна пародия- по музика да изучавали танци и песни на народите. Значи вече и в училище ще ги учат на кючек, или какво?
Радвам се, че съм завършл училище, когато образователната система беше все още нормална.
Тия промени ми напомнят за един виц за дискриминацията:
Срещат се двама човека, бял и негър.
Негърът: - Аз съм черен и съм горд с това.
Белият: - Супер! Аз пък съм бял и съм горд с това.
Негърът: - Расист!
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
727150
Контакти:

Мнениеот 727150 » 15 авг 2012 08:04

Blagoy написа:Нямам думи... Ще учим децата, че Левски е нарушител. После искаме да са патриоти и да се гордеят с България. Турците не били османци... Ами какви са? Османци преименувани официално на турци в началото на 20в. Пълна пародия- по музика да изучавали танци и песни на народите. Значи вече и в училище ще ги учат на кючек, или какво?
Радвам се, че съм завършл училище, когато образователната система беше все още нормална.
Тия промени ми напомнят за един виц за дискриминацията:
Срещат се двама човека, бял и негър.
Негърът: - Аз съм черен и съм горд с това.
Белият: - Супер! Аз пък съм бял и съм горд с това.
Негърът: - Расист!

Изображение
Един отбор с история от два месеца , с нула титли и нула купи , неправомерно ползва емблемата и стадиона на друг отбор , чийто фенове с готовност гласуваха за евтаназията му .

urkoto

Мнениеот urkoto » 15 авг 2012 08:09

Кьорфишеци, това никога не може да стане. Айде днеска като отидете на работа или сред приятели няма да говорите за това, че не може да си платите сметките със смешната заплатка, ами как щели да вадят Левски и Ботев от учебниците. Целта на Тиквите е изпълнена. На печелившите - честито!
Краен костовист за сведение на всички герберастки псета.

http://vbox7.com/play:9c1d258e8b - най-великия 3-секунден клип в историята на човечеството

Върни се в “Свободна зона”