Мултилевъл компании

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
obi4am_pirin
Контакти:

Мултилевъл компании

Мнениеот obi4am_pirin » 07 юни 2012 21:27

Някой докосвал ли се е и наясно ли е какъв е принципа на работа на мултилевълкомпаниите!Предложиха ми някаква оферта...сега преглеждам и сайта но нещо не е много ясно!
Това е компанията
[offtopic]sci.sc[/offtopic]
Малко зарибявка ми се вижда но може и да греша! Ако някой може да каже нещо повече ще съм благодарен!
damyanov1963:

Ами според нашата черга си е успех.
Кои сме ние, даже не се и доближаваме до средноевропейските отбори, та да имаме претенции

Потребителски аватар
Mehanika
Контакти:

Re: Мултилевъл компании

Мнениеот Mehanika » 07 юни 2012 22:19

Глупаво е да питаш по форумите, по-добре разпитвай за всичко което те интерисува човека който ти е казал за компанията. Най-добре е да идеш на презентация на компанията и сам да си извадиш изводи, все пак си зрял човек не се доверявай на хорската маса, а мисли с главата си.

Потребителски аватар
Levskar_90

Мнениеот Levskar_90 » 07 юни 2012 22:24

obi4am_cska e доказъл, че не може, да мисли с главата си :)
ЛЕВСКИ - ОТБОРА НА НАРОДА

Trimastiki
Контакти:

Мнениеот Trimastiki » 07 юни 2012 22:31

Мултилевъл компани - субект на мултилевъл маркетинга. На български му се казва "Пирамида"

http://vbox7.com/play:ffe80652

Пирамиди, фараони
и балъци за милиони. 8-)

Потребителски аватар
RIR
Контакти:

Мнениеот RIR » 07 юни 2012 22:53

Trimastiki написа:Мултилевъл компани - субект на мултилевъл маркетинга. На български му се казва "Пирамида"

Пирамиди, фараони
и балъци за милиони. 8-)

Добре е да мислиш преди да пишеш нещо. Мултилевъл било пирамида... AVON пирамида ли е? Или Цептер? Или Рейнбоу? Човека иска съвет, а ти, който видимо не разбираш, му говориш глупости. Всяко ново и различно нещо трябва да е измама някаква... Много регресивно мислене.

Обичащия Пирин, просто отиди на някоя от презентациите и реши сам. Можеш да се съмняваш ако ти искат пари за нещо, но се съмнявам. Подобни фирми оперират с хиляди в САЩ и ако си много мотивиран и имаш късмет, можеш да направиш много пари.

Trimastiki
Контакти:

Мнениеот Trimastiki » 07 юни 2012 23:02

Младежо, и AVON, и Цептер, и Орифлейм, и .... СА пирамиди. Въпросът е колко навреме се включиш.

Вярно е, че в мултилевъл маркетинга, обикновено, като допълнение към чисто пирамидалната структура има включен все пак и някакъв продукт, който дава частична възможност участникът (дори и да е на ниско ниво) да постигне определен доход от дейността си по маркетинга на този продукт.

Което от своя страна, не елиминира факта, че работейки, захранваш Фараоните.

Мултилевъл маркетингът е доста стара бизнес практика. По-нов вариант е мрежовият маркетинг, който е малко по-добре замаскирана пирамида. 8-)

Потребителски аватар
sl321

Мнениеот sl321 » 08 юни 2012 00:13

Аз съм се занимавал в тая сфера ( преди 10-на години).
От мрежов маркетинг може да се печелят много пари.Условието е ти да си оня който създава компанията.
За хората които се захващат чрез препоръка от поредния приятел,няма да загубят ( все пак е условно ),като даже някои компании имат много добри обучения.За хората които искат да се занимават с търговия ,мисля че опита в една такава компания ще им е от полза,но по-скоро в перспектива от колкото в краткосрочен план.
Специално за тези csi,мисля че са си ОК.Друг е въпроса какво можеш да направиш като пари.Когато започваха имаха много малко партньори с отстъпки и не бяха толкова атрактивни като продукт,сега може да са разширили дейността и нещата може да са по-различни.
Аз имам карта на тези,но никога не съм купувал през тази карта.Можеш да си направиш извода че ако ти платиш за да си купиш 10 карти и ги раздадеш,че е възможно никой от тия които си раздал картите да не му се занимава с тия 5 % отстъпка.А може и десетте да купуват с тази карта и не само това те да ти станат ....не знам в csi как го водят,но такъв който да е под теб и да ти носи някакви стотинки,които евентуално може да станат левчета.
Отделно от това , твоя бизнес ще бъде търсенето на такива които искат да си купят картите,и да ти станат част от екипа.Едно от най-неприятните неща на този тип бизнес е че приятелите спират да ти отварят телефона...... :)
Не знам като цяло дали ме разбра какво искам да ти кажа......ама то не е за няколко изречения.....
Ако те кефи,пробвай,няма да се набуташ толкова.Най-много,няколко стотин лева... :)

В началото се съмнявах че тия ще направят нещо,но напоследък гледам че много здраво напъват....ами евала!

Относно това дали е пирамида,ДА пирамида е.Не само това,а и всяка една компания е пирамида.
Тук въпроса е че има компании за мрежов маркетинг които предлагат някакъв продукт,а има и такива които просто търсят някакви пари ,и ти ако намериш още еди колко си с такива пари ,ще вземеш няколко пъти повече,което е пълна измама.Ето заради такива ,пирамида стана нарицателно за измама.Ако трябва да бъдем точни,всяка една фирма за работниците си е измама....но това са много дълбоки теми... :)
http://www.eridubet.com
Доста блогове с типстъри на едно място.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 08 юни 2012 00:35

RIR написа:
Trimastiki написа:Мултилевъл компани - субект на мултилевъл маркетинга. На български му се казва "Пирамида"

Пирамиди, фараони
и балъци за милиони. 8-)

Добре е да мислиш преди да пишеш нещо. Мултилевъл било пирамида... AVON пирамида ли е? Или Цептер? Или Рейнбоу? Човека иска съвет, а ти, който видимо не разбираш, му говориш глупости. Всяко ново и различно нещо трябва да е измама някаква... Много регресивно мислене.

Обичащия Пирин, просто отиди на някоя от презентациите и реши сам. Можеш да се съмняваш ако ти искат пари за нещо, но се съмнявам. Подобни фирми оперират с хиляди в САЩ и ако си много мотивиран и имаш късмет, можеш да направиш много пари.

Естествено, че са пирамиди.Ти как мислиш че става заплащането в тези мултилевъл компании?Защо сеньорът взема процент от продажбата на всеки, когото е прикоткал да влезе в схемата?
Мисли ти, ще ти е от полза, освен, ако не си сеньор в някоя от тези компании 8-) :mrgreen:

Пирин, личното ми мнение, че не ти трябва такава "работа".Пробвал съм, но не е за всеки, а и българите са прекалено бедни, за да заплатят около 3-4 хиляди евро за почистваща система Рейнбоу... която струваше 2000 долара преди 10 години.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
obi4am_pirin
Контакти:

Мнениеот obi4am_pirin » 08 юни 2012 08:15

Станчо и Светльо показват сериозен стандарт!Карат коли за по 150- 200 хил!Имам някой притеснения но пък нямам причина да се съмнявам в тях!Споменаха че могат да се правят 5 цифрени суми!Направи ми впечатление че е било добре сега да се включи човек защото нещата били в начален етап!
damyanov1963:

Ами според нашата черга си е успех.
Кои сме ние, даже не се и доближаваме до средноевропейските отбори, та да имаме претенции

Потребителски аватар
RIR
Контакти:

Мнениеот RIR » 08 юни 2012 09:44

Trimastiki и Кашчей,

То във всяка фирма по-висшестоящият взима повече от подчинените си (с изключения понякога). И това, че структурата на управление и заплащане е пирамидална, не означава, че фирмите са пирамиди.

Мога да се съглася с вас за това, че в много от тези фирми 80% от "служителите" им не правят почти никакъв доход. И едва около 5% взимат наистина добри пари. Просто това е работа, в която никой не може да ти гарантира, че взимаш 1000 лв. всеки месец.

Но, реално погледнато, няма измама в повечето случаи. Или поне риска не е по-голям отколкото в друга фирма.

Иначе, аз работя в банка, която има канал за дистрибуция с подобен на мултиевъл подход. И често моите хора взимат повече пари от мен, както и от ръководителите на екипите си. Но по цял ден са на улиците и си копат за бизнеса.

Върни се в “Свободна зона”