Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот dunavfc » 12 дек 2014 23:31

@fcb_bg
Ти, четеш ли, какво пиша аз, или обичаш да си пишеш някакви твои интерпретации ?
Написал съм, че идеята на Путин, да пренася газ през Турция към Гърция, няма как да се случи, щом ЕС е против проекта.
А, каква разлика има, дали ще купуваме газ директно от Турция или Русия ? Да не правим Турция енергиен играч, да направим Русия такъв, това ли е замисълът ?
Отношенията между ЕС и Турция са съвсем различни от отношенията между ЕС и Русия. Дано съм бил ясен, ако ли не, ще ти го обясня по детайлно.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 12 дек 2014 23:34

fcb_bg написа:
dunavfc написа:
Ние , като държава. Това, което казваш са хубави, пожелателни приказки, реалността обаче е малко по-различна. За да покриеш гарантираният фонд, ти трябва да се "снабдиш" с някой и друг милиард, а ако го вземеш от бюджета ще ощетиш даден сектор, затова заема е най-добрият вариант.
И пак повтарям, това е в краткосрочен вариант.

Това, което казвам е нормалното нещо, което трябва да се случи. Или ти ще ме убедиш, че Борисов не знае кой е виновен за КТБ? В тая точка на картата с 5 часа път от граница до граница?
Но няма да се случи това да се намерят парите и държавата да си ги вземе. Пари в държавата има, но не ги прибира държавата. Там в играта е и твоят любимец, дето се пише радател на Народа.

Вместо да си говорим празни приказки, аз попитах ли те, конкретно, как ще се справиш със проблема ? Ти, как ми отговори ? Някакви практични решения, идеи ?
Ебати отговора - "Има ли желание, има как". И аз имам желанието да вдигна пенсиите с поне 50 %, даже си мечтая за това, ама мога ли да обещая, че ще се случи до 1 юли 2015 ?

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 12 дек 2014 23:35

Neo M написа:
FLANKER написа:То хубаво, едвам са намерили за пенсионерите,ама как едвам намериха пари за коледни бонуси в Съдебната система...?
И защо изобщо ни занимават с една частна фалирала банка? Аз и ти ли Дунаве трябва да оправяме бакиите на частната банка?

Всички търговски банки в България са частни. Сега ти е през оная работа за хората, които имат пари там, защото най-вероятно ти нямаш. Но утре гръм може да удари и твоята обслужваща банка, и тогава да глътнеш въздух. Та едва ли в такъв момент ще махнеш с ръка и ще речеш :" Да се оправя сама частната фалирала банка и да не ме занимава!".
Съдебната система е държава в държавата. Там трудно се бара с мерки от типа "спрени бонуси". Колкото и да е нелепо, то Дянков го пробва тоя ход и тогава съда се отказа от основната си функция- правораздаването. Съответно им бяха върнати всички благинки на горките. Не всичко е толкова простичко и не е само въпрос някой да тропне и да им каже да п*****т, пък те да вземат да се н*****т от усърдие да изпълнят заповедта.

Като го глътна тоя въздух го гълтам,това е истината.Не може заради-300-400 човека,на които искрено съчувствам,да патят шест милиона.Друг е въпросът защо се допусна това и защо всички тези банки в момента не са в български ръце.
Да, за съдебната система си прав,за съжаление.
Последна промяна от FLANKER на 12 дек 2014 23:39, променено общо 2 пъти.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 12 дек 2014 23:36

Пак обръщате нещата, както ви е изгодно на вас. :roll: Заемът се отпуска на Фонда за гарантиране на влоговете, не знам какво ще плащате вие. :roll:
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 12 дек 2014 23:38

dunavfc написа:@fcb_bg
Ти, четеш ли, какво пиша аз, или обичаш да си пишеш някакви твои интерпретации ?
Написал съм, че идеята на Путин, да пренася газ през Турция към Гърция, няма как да се случи, щом ЕС е против проекта.
А, каква разлика има, дали ще купуваме газ директно от Турция или Русия ? Да не правим Турция енергиен играч, да направим Русия такъв, това ли е замисълът ?
Отношенията между ЕС и Турция са съвсем различни от отношенията между ЕС и Русия. Дано съм бил ясен, ако ли не, ще ти го обясня по детайлно.

Путин ще продава газ на Турция, нататък няма работа или ако има някаква договорка. Оттам турците си препродават с надценка както си преценят. Турция ще продава на ЕС, не Русия. По-просто няма как да ти обясна, че Русия и Ес нямат нищо общо освен това. А че купувачи ще се намерят, това ти го гарантирам. Все пак ненапразно се извадиха нови идеи за енергопроводи, както ифорсиране на старите.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 12 дек 2014 23:39

Tommi написа:Пак обръщате нещата, както ви е изгодно на вас. :roll: Заемът се отпуска на Фонда за гарантиране на влоговете, не знам какво ще плащате вие. :roll:

Излагат се е по-точната дума, излагат се за очевидни неща.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 12 дек 2014 23:43

fcb_bg написа:
dunavfc написа:@fcb_bg

Путин ще продава газ на Турция, нататък няма работа или ако има някаква договорка. Оттам турците си препродават с надценка както си преценят. Турция ще продава на ЕС, не Русия. По-просто няма как да ти обясна, че Русия и Ес нямат нищо общо освен това. А че купувачи ще се намерят, това ти го гарантирам. Все пак ненапразно се извадиха нови идеи за енергопроводи, както ифорсиране на старите.

И кой гарантира на Турция, че ЕС ще има желанието да се снабдява с газ от тях и то в такива количества, каквито бяха и при ЮП ? И , ако реши ЕС да купува газ от Турция не може ли да го прави от техните директни източници, а не този газ, който идва от Русия ? И последното нещо, което ме интересува, защо е лошо да купуваш газ директно от Турция, вместо от Русия ?
Последна промяна от dunavfc на 12 дек 2014 23:45, променено общо 1 път.

Neo M
Контакти:

Мнениеот Neo M » 12 дек 2014 23:45

FLANKER написа:

...Като го глътна тоя въздух го гълтам,това е истината.Не може заради-300-400 човека,на които искрено съчувствам,да патят шест милиона....
[/quote]

Първо, не са 300-400 човека, щото най-малкото са 100 пъти по толкова работниците, чийто трудови възнаграждения са били изплащани чрез КТБ. И мога да ти кажа, че това не е направено според избора на същите, а на работодателя им. И поне в половината от случаите, този работодател е представител на държавната или общинската власт.
Второ, за да изкажеш подобно мнение, то явно не осъзнаваш дори и на елементарно ниво / без да влагам някакви обидни нотки в това / как функционира една държава в подобни отношения.
Трето, недей с тия "силни" изявления, че като глътнеш въздух ще го преживееш за твоя сметка. Лесно е да се правят подобни заявки, когато проблема не те касае пряко.

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 12 дек 2014 23:51

Neo M написа:
FLANKER написа:

...Като го глътна тоя въздух го гълтам,това е истината.Не може заради-300-400 човека,на които искрено съчувствам,да патят шест милиона....

Първо, не са 300-400 човека, щото най-малкото са 100 пъти по толкова работниците, чийто трудови възнаграждения са били изплащани чрез КТБ. И мога да ти кажа, че това не е направено според избора на същите, а на работодателя им. И поне в половината от случаите, този работодател е представител на държавната или общинската власт.
Второ, за да изкажеш подобно мнение, то явно не осъзнаваш дори и на елементарно ниво / без да влагам някакви обидни нотки в това / как функционира една държава в подобни отношения.
Трето, недей с тия "силни" изявления, че като глътнеш въздух ще го преживееш за твоя сметка. Лесно е да се правят подобни заявки, когато проблема не те касае пряко.[/quote]
Ами колега, едва ли всичко това се прави заради работниците(знам ,че има много изгорели)Щеше да е добре ,ако се правеше специално заради тях.Умишлено съм споменал 300-400 човека, защото именно заради тези 300-400 се прави цялата работа.
П.П.Този въздух вече съм го гълтал и знам какво е. ;)
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Neo M
Контакти:

Мнениеот Neo M » 13 дек 2014 00:01

FLANKER написа:...П.П.Този въздух вече съм го гълтал и знам какво е. ;)

Съчувствам ти искрено за това. Явно обаче случката не ти е послужила да си направиш изводите кое как функционира или трябва да функционира в тази система и какви са правата и задълженията на държавата в същата тази система.

Върни се в “Свободна зона”