Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот fcb_bg » 12 дек 2014 22:09

Ок, айде за 1-то криво ляво се разбрахме.
Ама хайде обясни как така един газов разпределител ще може да се изгради на територията на ЕС без да наруши 3-ия енергиен пакет, ако руснаците се навият да доставят (което е тотален абсурд) И откъде ще идва толкоз много газ за да пълни тръбите? От варненското летище с кофи ли ще се носи?
Из "Бойкови вълнения по газови хъбове" ot fcb_bg.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 12 дек 2014 22:12

Tommi написа:Това пък какво общо има? :roll:

Абе, общо с вашето лафче нема, аз да си кажа за кадърния ни премиер просто. И как сега Народа (както обичаше да се изказва Борисов) ще плаща за неговите грешки, а това не се говори в медийното пространство.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 12 дек 2014 22:12

fcb_bg написа:
dunavfc написа:
fcb_bg написа:Ей сега Дунава, като верен и разцъфнал гербер, ще ти разясни Бойковата стратегия за светлото бъдеще на България. :lol:

Какво те интересува по-точно ?

Защо няма "Няма да платим"? Къде изчезнаха умните и красивите и не питат защо не се търсят крадците катебейски и защо става кредитирано гарантиране на влоговете?

Банкирането е сложна материя, както за теб и мен, така и за протестиращите, без значение дали са умни и красиви или са Нина Гергова. Не знам, точно какви претенции имаш и към кого. Да се протестира срещу какво, свързано с банката ?

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 12 дек 2014 22:18

fcb_bg написа:Ок, айде за 1-то криво ляво се разбрахме.
Ама хайде обясни как така един газов разпределител ще може да се изгради на територията на ЕС без да наруши 3-ия енергиен пакет, ако руснаците се навият да доставят (което е тотален абсурд) И откъде ще идва толкоз много газ за да пълни тръбите? От варненското летище с кофи ли ще се носи?
Из "Бойкови вълнения по газови хъбове" ot fcb_bg.

Значи аз не съм специалист и нямам претенции да съм наясно с тази материя, но в предложението е посочено от къде ще може да се захранва с газ и то не само руска:

„Ние отстояваме разпоредбите на Третия енергиен пакет и считаме, че подобно предложение отговаря на всички изисквания за либерализиране на пазара“, се казва в писмото.
Предложеният хъб би могъл да разчита на руски газ от Южен поток, както и на български природен газ от потенциалните находища в Черно море – блокове Хан Аспарух, Силистар, Терес и др.
Също така хъбът би могъл да се захранва и от интерконекторите със Гърция и Турция с обеми от Каспийския и Източно Средиземноморския регион, както и от гръцкия и турските LNG терминали.
„В допълнение бихме могли да доставяме газ и през интерконектора с Румъния от очаквания значителен добив на природен газ от румънския черноморски шелф. За разширяването и изграждането на необходимата газова инфраструктура на този хъб ще разчитаме на подкрепата и финансовата помощ от Европейския съюз.“
Идеята за изграждането на газов център е подкрепена със стратегическото географското разположение на България, което може да се използва като актив и за всички партньори в ЕС и в региона. Посочва се също, че с изграждането на такъв хъб могат да бъдат подсигурени необходимите количества газ на конкурентни пазарни цени.
България изразява готовност да съдейства на Русия за изграждане на тръбата до българското крайбрежие,
както и да работи в посока изграждането на газовия хъб, от който да бъдат снабдявани съседните и партньорски държави. България подчертава, че подобен проект може да бъде реализиран приоритетно заедно с интерконекторните връзки и да бъде в унисон с плана „Юнкер“ и формирането на Европейски енергиен съюз, като допринася за подобряване сигурността на доставките и диверсификацията на източниците и маршрутите.
С писмото е отправена и официална покана за среща-разговор в София с министър-председателя Бойко Борисов, на която да бъдат обсъдени параметрите на проекта, както и всички други актуални въпроси на енергетиката, преди предстоящото посещение на комисар Шефчович в Русия.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 12 дек 2014 22:19

dunavfc написа:
fcb_bg написа:
dunavfc написа:
fcb_bg написа:Ей сега Дунава, като верен и разцъфнал гербер, ще ти разясни Бойковата стратегия за светлото бъдеще на България. :lol:

Защо няма "Няма да платим"? Къде изчезнаха умните и красивите и не питат защо не се търсят крадците катебейски и защо става кредитирано гарантиране на влоговете?

Банкирането е сложна материя, както за теб и мен, така и за протестиращите, без значение дали са умни и красиви или са Нина Гергова. Не знам, точно какви претенции имаш и към кого. Да се протестира срещу какво, свързано с банката ?

Е, това не попречи да има протести срещу всяко решение на предното управление, както и срещу техния заем. Сега нема. Немаше и срещу планирания догодина. Сега и кредитния рейтинг е намален заради КТБ, което май значи по-висока лихва и неизгодни условия по заема от 8 млрд.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Re: Можем да съдим Русия за 200 млн. лв. заради "Южен поток"

Мнениеот dunavfc » 12 дек 2014 22:20

meteorit написа:Трябва да си адски тъп да не разбереш, че спирането на Южен поток е поредният крах за колониалната ни "държава". По-долбре ли ще е да купуваме газ от Турция бе умници?

Умник, как ще стане купуването от Турция, като пак, трябва да минава през ЕС и, ако ЕС каже "НЕ", какво точно ще ми продават турците ?
Освен това, може да се пробва варианта с Азербайджан , може да излезе нещо и от Черно море, знае ли човек...

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 12 дек 2014 22:25

fcb_bg написа:
dunavfc написа:
fcb_bg написа:
dunavfc написа:

Е, това не попречи да има протести срещу всяко решение на предното управление, както и срещу техния заем. Сега нема. Немаше и срещу планирания догодина. Сега и кредитния рейтинг е намален заради КТБ, което май значи по-висока лихва и неизгодни условия по заема от 8 млрд.

Не знам, дали в последният един месец си бил в България, но за този период аз видях поне 3 протеста срещу правителството.
Заемите на Орешарски и заемите на сегашното правителство имат съществени разлики. Можеш ли да ми кажеш, какво точно те притеснява от сегашните искания за кредити ? Единият отиде за погасяване на плащаният от КТБ, там имаш ли някакви претенции ? Друг кредити ще отидат за отпушване на еврофондове, там някакви претенции ? Други кредити ще погасяват стари задължения, там някакви претенции ?

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 12 дек 2014 22:30

v.r.s. написа:Предложеният хъб би могъл да разчита на руски газ от Южен поток, както и на български природен газ от потенциалните находища в Черно море

Добре, бе, човек, даже и ти ще го разбереш, че няма как да стане. България е страна от ЕС, тоест тук е територия на ЕС на която важи този 3-ти ЕП. Територията на страната свършва на малко над 20 км в морето в посока Русия. Там ли насредата на морето ще бъде тоя прословут хъб, че да не го засегне 3-ия ЕП? Щото нали реално тръба и газ на "Газпром" нема как да минат на европейска територия според 3-ия ЕП...
То е толкова смешно, че ми се плаче....
За да стане тая работа ЕС трябва да измени своя енергиен пакет. Което пък ще събуди въпроси защо ни правеха спънки точно заради него.
И накрая - забравяш защо всъщност дойде Маккейн в София.

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 12 дек 2014 22:32

Ама Убавец :lol:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=EGZUrUaLU3c[/youtube]
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 12 дек 2014 22:42

dunavfc написа:
Не знам, дали в последният един месец си бил в България, но за този период аз видях поне 3 протеста срещу правителството.
Заемите на Орешарски и заемите на сегашното правителство имат съществени разлики. Можеш ли да ми кажеш, какво точно те притеснява от сегашните искания за кредити ? Единият отиде за погасяване на плащаният от КТБ, там имаш ли някакви претенции ? Друг кредити ще отидат за отпушване на еврофондове, там някакви претенции ? Други кредити ще погасяват стари задължения, там някакви претенции ?

Естествено, че ще имам претенции за заема за погасяване на плащанията от КТБ след като прокурора каза, че има политически натиск върху него относно разследването. И реално крадеца не се търси. Хората си вземат парите, теглим заем и хората си го плащат. Другото което е - за какво изобщо има гаранционен фонд за вземанията, след като се тегли заем? Да не дава Господ нова КТБ, какво и как ще гарантира този фонд? За погасяването на стари задължения претенции нямам.

Върни се в “Свободна зона”