Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Player » 10 мар 2015 12:57

Не са ми никакви САЩ, не му пука за тях. Заграбват чуждото и това ми е ясно. Всеки който има сила и влияние го прави. Цялата ни история това показва. САЩ ме интересуват дотолкова колкото да не ни дадат в лапите на Русия. Защото ако не бяха те още щеше да е соца тук. Поне заради това съм им благодарен. За другото да правят каквото си щат там не ме интересува, освен филмите и сериалите им. Без киното им ще е скука голяма и някаква степен музика. Но виж нищо руско няма да ми липсва.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 10 мар 2015 13:00

Player написа:Не са ми никакви САЩ, не му пука за тях. Заграбват чуждото и това ми е ясно. Всеки който има сила и влияние го прави. Цялата ни история това показва. САЩ ме интересуват дотолкова колкото да не ни дадат в лапите на Русия. Защото ако не бяха те още щеше да е соца тук. Поне заради това съм им благодарен. За другото да правят каквото си щат там не ме интересува, освен филмите и сериалите им. Без киното им ще е скука голяма и някаква степен музика. Но виж нищо руско няма да ми липсва.

Ам, ок. Я дай за начало да махнем руския уран. Плаща ли ти се цена на ток левче на киловат? Чу ли колко ще струва тока от реактора на Уестингаус? и тва по първи сметки.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 10 мар 2015 13:06

Хора,мислете малко и не се поддавайте на манипулацията на медиите!Сатанизира се Русия за да може народа да приеме лесно санкциите които Европа и САЩ наложиха на Русия.Какво се цели с тези санкции - да се омаломощи икономиката на Русия и тя да рухне.Така обеднялото население ще излезе на Червения площад и ще свали Путин.И тук идва въпроса кой ще дойде на негово място!ако съдим от Майдана и Арабската пролет - крайните националисти!Какво правим тогава?Ако сега само се шегуваме с вероятността за война в Европа,то с идването на крайните националисти на власт в Русия тази война е неизбежна.И за какво ги ручахме жабетата тогава?Никой не печели от свалянето на Путин.Нито Европа,Русия или коя да е съседна на нас страна.За това е добре санкциите (и от двете страни) да паднат колкото се може по-бързо!
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 10 мар 2015 13:08

GOLEADOR написа:Хора,мислете малко и не се поддавайте на манипулацията на медиите!Сатанизира се Русия за да може народа да приеме лесно санкциите които Европа и САЩ наложиха на Русия.Какво се цели с тези санкции - да се омаломощи икономиката на Русия и тя да рухне.Така обеднялото население ще излезе на Червения площад и ще свали Путин.И тук идва въпроса кой ще дойде на негово място!ако съдим от Майдана и Арабската пролет - крайните националисти!Какво правим тогава?Ако сега само се шегуваме с вероятността за война в Европа,то с идването на крайните националисти на власт в Русия тази война е неизбежна.И за какво ги ручахме жабетата тогава?Никой не печели от свалянето на Путин.Нито Европа,Русия или коя да е съседна на нас страна.За това е добре санкциите (и от двете страни) да паднат колкото се може по-бързо!

Започни първо с картинки и оцветяванки да им го обясняваш. По-лесно ще ти е.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 10 мар 2015 13:35

GOLEADOR написа:Хора,мислете малко и не се поддавайте на манипулацията на медиите!Сатанизира се Русия за да може народа да приеме лесно санкциите които Европа и САЩ наложиха на Русия.Какво се цели с тези санкции - да се омаломощи икономиката на Русия и тя да рухне.Така обеднялото население ще излезе на Червения площад и ще свали Путин.И тук идва въпроса кой ще дойде на негово място!ако съдим от Майдана и Арабската пролет - крайните националисти!Какво правим тогава?Ако сега само се шегуваме с вероятността за война в Европа,то с идването на крайните националисти на власт в Русия тази война е неизбежна.И за какво ги ручахме жабетата тогава?Никой не печели от свалянето на Путин.Нито Европа,Русия или коя да е съседна на нас страна.За това е добре санкциите (и от двете страни) да паднат колкото се може по-бързо!

Значи излиза че Путин трябва да остане за да не дойде нещо по лошо на негово място. Тогава ще кажа да не махаме Бойко никога поради същата причина или да си остане САЩ полицай номер 1 на планетата за да не го замени нещо по зло. Но като гледам Аляска каква е като американска и каква е била като руска си мисля че ако цялата Русия стане част от САЩ ще е много по-добре и за хората там и за света. Айде оборете ме ако можете за това.

Потребителски аватар
aleksandrov77

Мнениеот aleksandrov77 » 10 мар 2015 13:58

Player написа:
Значи излиза че Путин трябва да остане за да не дойде нещо по лошо на негово място. Тогава ще кажа да не махаме Бойко никога поради същата причина или да си остане САЩ полицай номер 1 на планетата за да не го замени нещо по зло. Но като гледам Аляска каква е като американска и каква е била като руска си мисля че ако цялата Русия стане част от САЩ ще е много по-добре и за хората там и за света. Айде оборете ме ако можете за това.

Ти живял ли си по времето , когато бяхме с руснаците? Защото аз съм живял по това време и знам какво беше!
Тогава вярвах в САЩ и че ще дойде нещо по-добро от комунизма, но уви дойде нещо много по-лошо от комунизма - системата на НОВ СВЕТОВЕН РЕД налагана от Тел Авив и Вашингтон!
САЩ ни принудиха да си разрушим икономиката , да си унищожим военните заводи , да унищожим АЕЦ Козлодуй и всичко което носи печалба на България! Сега плащаме в пъти по-скъп ток от преди, жизнения стандарт на България се понижи значително отколкото преди 1989г.!
САЩ ограбва по-малките държави , по военен път(което правителство защитава националните интереси на своята държава го обявяват за "диктаторско", за им ограбят държавните активи) или по-мирен (което правителство им е удобно и марионетно) чрез МВФ и СБ!
Когато бяхме с руснаците, само защото бяхме сателит към България течаха реки от нефт , газ и долари, които ни помогнаха да станем средно-развиваща се европейска държава! Построиха ни АЕЦ Козлодуй и ни даваха заеми, които ни ги опрощаваха!
Населението на България тогава 90-95% беше българи!
Сега сме към 60% българи в България и то основно хора над 50 години под влиянието на САЩ!
Еднополюсния модел е лош за света!
Винаги е хубаво да има втори полюс! Винаги е хубаво да има коректив!
Руснаците са ни по-близки като култура , език, религия и ако щете като георафско положение , отколкото американците!
Ето затова съм против световната хегемония на САЩ!
Задай си въпроса защо Едуард Сноудън избяга от "демократичен" САЩ в "недемократична" Русия!
САЩ подслушват дори и съюзниците си и се месят постоянно във вътрешните работи за щяло и не щяло на суверенни държави!
Ако приемем , че преди Империята на злото беше СССР, днес новата Империя на злото е САЩ! Този път тя не идва от Изток, а от Запад, което я прави по-приемлива от предишната!
Не случайно антикомунистът Георги Ифандиев нарече САЩ Съединени Съветски Щати!
Путин е политик , който не им играе по свирката на САЩ и за това се чудят да измислят "цветен" преврат срещу него!Не е удобен на Световните господари! Но номерът им няма да мине , защото руснаците са плътно до Путин!
Ако Русия стане част от САЩ , руснаците ги чака мизерия, както е в България!
Още много аргументи мога да ти извадя защо не харесвам САЩ!
Ако САЩ бяха помогнали на България да имаме стабилна икономика и не ни се месиха така грубо във вътрешните работи щях да ги харесвам и уважавам като държава!
ВПЕРЁД ЗЕНИТ!
ВЛАДИМИР ПУТИН Е ПОЛИТИК НОМЕР 1 НА 18-ТИ, 19-ТИ,20-ТИ И 21-ВИ ВЕК! СЛАВА НА ВЛАДИМИР ПУТИН - КОШМАРЪТ НА САЩ!
БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ - БРАТЯ ЗАВИНАГИ!
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! СЛАВА РОССИИ!
НЕ НА КОЛОНИАЛНОТО РОБСТВО НА САЩ И ЕС!

Потребителски аватар
Cicero
Контакти:

Мнениеот Cicero » 10 мар 2015 14:26

Player написа:Значи излиза че Путин трябва да остане за да не дойде нещо по лошо на негово място. Тогава ще кажа да не махаме Бойко никога поради същата причина или да си остане САЩ полицай номер 1 на планетата за да не го замени нещо по зло. Но като гледам Аляска каква е като американска и каква е била като руска си мисля че ако цялата Русия стане част от САЩ ще е много по-добре и за хората там и за света. Айде оборете ме ако можете за това.

Обикновенния американец живее ли на кредит? Ако да, това принуждава ли държавата да следва тенденцията и да съществува на кредит? Ако да, то колко дълго може да се надува кредитния балон? Какво ще се случи, след като завлядеят Русия? Ще им се опростят ли 19 000 000 000 000 долара заем? Това ще доведе ли до опростяване на кредитите на обикновенния американец? Или може би, ще започнат да ги изплащат? И ако вече си стигнал до логичния отговор, то докога смяташ,че другите държави, големи корпорации и финансови институции ще поддържат тази обречена политика? Поглеждал ли си нарастването на вънщния дълг на обожаваните от теб американци? Ще повярваш ли, че преди 10 години, дълга им е бил 2,5 пъти по-малък и е съставлявал 60% от БВП, а сега е над 100%? Тези цифри оборват ли представата ти за процъфтяваща икономика или смяташ, като гърците, че това ще продължава вечно?
Просто питам ...
visentii написа:Определени дати могат да се оспорват от определени институции, а официални документи могат да се изискват от официални институции...нито форума, нито автора (дори и модератор) са такива...така че, това е поредната тема за "чешане на езици".

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 10 мар 2015 14:57

aleksandrov77 написа:
Player написа:

Ти живял ли си по времето , когато бяхме с руснаците? Защото аз съм живял по това време и знам какво беше!
Тогава вярвах в САЩ и че ще дойде нещо по-добро от комунизма, но уви дойде нещо много по-лошо от комунизма - системата на НОВ СВЕТОВЕН РЕД налагана от Тел Авив и Вашингтон!
САЩ ни принудиха да си разрушим икономиката , да си унищожим военните заводи , да унищожим АЕЦ Козлодуй и всичко което носи печалба на България! Сега плащаме в пъти по-скъп ток от преди, жизнения стандарт на България се понижи значително отколкото преди 1989г.!
САЩ ограбва по-малките държави , по военен път(което правителство защитава националните интереси на своята държава го обявяват за "диктаторско", за им ограбят държавните активи) или по-мирен (което правителство им е удобно и марионетно) чрез МВФ и СБ!
Когато бяхме с руснаците, само защото бяхме сателит към България течаха реки от нефт , газ и долари, които ни помогнаха да станем средно-развиваща се европейска държава! Построиха ни АЕЦ Козлодуй и ни даваха заеми, които ни ги опрощаваха!
Населението на България тогава 90-95% беше българи!
Сега сме към 60% българи в България и то основно хора над 50 години под влиянието на САЩ!
Еднополюсния модел е лош за света!
Винаги е хубаво да има втори полюс! Винаги е хубаво да има коректив!
Руснаците са ни по-близки като култура , език, религия и ако щете като георафско положение , отколкото американците!
Ето затова съм против световната хегемония на САЩ!
Задай си въпроса защо Едуард Сноудън избяга от "демократичен" САЩ в "недемократична" Русия!
САЩ подслушват дори и съюзниците си и се месят постоянно във вътрешните работи за щяло и не щяло на суверенни държави!
Ако приемем , че преди Империята на злото беше СССР, днес новата Империя на злото е САЩ! Този път тя не идва от Изток, а от Запад, което я прави по-приемлива от предишната!
Не случайно антикомунистът Георги Ифандиев нарече САЩ Съединени Съветски Щати!
Путин е политик , който не им играе по свирката на САЩ и за това се чудят да измислят "цветен" преврат срещу него!Не е удобен на Световните господари! Но номерът им няма да мине , защото руснаците са плътно до Путин!
Ако Русия стане част от САЩ , руснаците ги чака мизерия, както е в България!
Още много аргументи мога да ти извадя защо не харесвам САЩ!
Ако САЩ бяха помогнали на България да имаме стабилна икономика и не ни се месиха така грубо във вътрешните работи щях да ги харесвам и уважавам като държава!

Аз също съм живял през времето на Народна Република България и съм наясно с живота тогава и живота сега. И в двата периода има добри и лоши неща. През времето до 1989 година живота беше по-спокоен, това е факт, но също така факт са и глупостите, като забрана на определена музика, забрана на носене на дълги коси, брада, определени дрехи, ходене в църква, кръщаване на деца, като дори имаше кръщаване в детската градина от определени партийни функционери, които им даваха удостоверения и някакви глупости като затворени пликове с поръчения да се отворят на определена възраст и вътре комунистически поръчения. Също така имаше дефицит на стоки, всеки е чувал изречението- "изчезна като червеният пипер", не зная защо но тази стока в един период и то не малък, беше най-дефицитна. Същото беше с боба, лещата и много други хранителни стоки и напитки, като от напитките кока колата почти не се намираше. Чакаше се с години за да ти дойде ред да си купиш кола, да си прекараш телефон, също така трудно беше да си намериш и купиш цветен телевизор, за което си трябваха големи връзки. За да получиш повишение трябваше задължително да си член на Партията, гледаше се какви са били предците си и ако има в родата някой, който е бил притежател на фабрика, лежал по лагерите или е обявен за враг на народа, това клеймо се прехвърляше и на наследниците. За това също има виц, че имало двама братя, единият бил партизанин, а другият бил някакъв чиновник през царско време, този който бил партизанин не могъл да расте в кариерата, а брат му успявал. И когато питали вторият защо се получава така, той отговорил, че той расте в кариерата, защото в неговото досие пишело, че брат му е партизанин и верен човек на Партията, а в досието на другия, че брат му е бил чиновник преди 9-ти и заради това той е неблагонадежден. Но най-лошото тогава беше, че не се поощряваше личностната инициативност, а напротив потискаше се. Може да си много умен и да си в състояние да направиш иновации, но се сблъскваш с номенклатурата и спънки отвсякъде. Имаше само две телевизии, които работеха, едната около 8, другата около 5 часа на ден. Помня режима на тока, който беше 2 часа има, два часа няма и то при положение, че имаме АЕЦ Козлодуй. Да не говорим за излизане в чужбина, дори в соц. страните беше трудно, а в Западна Европа беше абсурд.
Сегашното време също има много негативни неща, но също така има и много позитивни, поне няма дефицитни стоки и всеки може да отиде където си иска.

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 10 мар 2015 15:04

1982 написа:
THE G.A.M.E написа:
1982 написа:Не си прав, имат и спечелени битки, и войни.

E, сещам се за Кримската война, ама там печелят с яката подкрепа на ингилизите.

После през ПСВ удържат Галиполският полуостров, именно срещу ингилизите... И общо-взето, това са им "големите" успехи след средновековието.

Като цяло съм чувал оценки на "Янките", че не струват.
А те са имали стотици учения с тях ...

Ами, например, пропускаш гръцко-турската война след края на ПСВ - 1919-1922.

Всъщност в този период Ататюрк воюва и с арменците, там също печели. В страната има бойци на Британия, Франция и мисля Италия но те не правят нищо съществено по въпроса. А би трябвало, защото де факто Ататюрк по това време за тях е нелегитимен като държавен глава и второ на практика нарушава всички споразумения, чрез които Гърция и Армения се облагодетелстват за сметка на Турция. За мен лично този период, който си посочил е пример как е можело да се избегне втората национална катастрофа в България. За турците има условия, подобни на тези за България, там има и окупационни войски, вместо да се разпаднат те започват период на растеж..
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Cicero
Контакти:

Мнениеот Cicero » 10 мар 2015 15:26

v.r.s. написа:Аз също съм живял през времето на Народна Република България и съм наясно с живота тогава и живота сега. И в двата периода има добри и лоши неща. През времето до 1989 година живота беше по-спокоен, това е факт, но също така факт са и глупостите, като забрана на определена музика, забрана на носене на дълги коси, брада, определени дрехи, ходене в църква, кръщаване на деца, като дори имаше кръщаване в детската градина от определени партийни функционери, които им даваха удостоверения и някакви глупости като затворени пликове с поръчения да се отворят на определена възраст и вътре комунистически поръчения. Също така имаше дефицит на стоки, всеки е чувал изречението- "изчезна като червеният пипер", не зная защо но тази стока в един период и то не малък, беше най-дефицитна. Същото беше с боба, лещата и много други хранителни стоки и напитки, като от напитките кока колата почти не се намираше. Чакаше се с години за да ти дойде ред да си купиш кола, да си прекараш телефон, също така трудно беше да си намериш и купиш цветен телевизор, за което си трябваха големи връзки. За да получиш повишение трябваше задължително да си член на Партията, гледаше се какви са били предците си и ако има в родата някой, който е бил притежател на фабрика, лежал по лагерите или е обявен за враг на народа, това клеймо се прехвърляше и на наследниците. За това също има виц, че имало двама братя, единият бил партизанин, а другият бил някакъв чиновник през царско време, този който бил партизанин не могъл да расте в кариерата, а брат му успявал. И когато питали вторият защо се получава така, той отговорил, че той расте в кариерата, защото в неговото досие пишело, че брат му е партизанин и верен човек на Партията, а в досието на другия, че брат му е бил чиновник преди 9-ти и заради това той е неблагонадежден. Но най-лошото тогава беше, че не се поощряваше личностната инициативност, а напротив потискаше се. Може да си много умен и да си в състояние да направиш иновации, но се сблъскваш с номенклатурата и спънки отвсякъде. Имаше само две телевизии, които работеха, едната около 8, другата около 5 часа на ден. Помня режима на тока, който беше 2 часа има, два часа няма и то при положение, че имаме АЕЦ Козлодуй. Да не говорим за излизане в чужбина, дори в соц. страните беше трудно, а в Западна Европа беше абсурд.
Сегашното време също има много негативни неща, но също така има и много позитивни, поне няма дефицитни стоки и всеки може да отиде където си иска.

Прав си за всичко! Като цяло мога да обобщя изброените от теб факти в две основни направления: партиини принципи и планова икономика. Нито едното, нито другото проработиха и не бяха коригирани навреме! Това са неща неоспорими и никой не иска да се връща към тях! Обаче и сегашното положение е също толкова лошо, колкото и тогава. Да, стоки има, даже има презадоволяване, но пари няма. Всичко което може да си купиш е на кредит. Жилище, кола, телевизор, телефон - всичко се взима с кредит, който ще връщаме "някога си". Същевременно помниш, че макар и да нямаше достатъчно жилища, огромен недостиг на коли и се чакаше по 24 часа на опашка за телевизор, хората имаха пари. 90% от българите, живеят в жилищата построени и закупени по време на комунизма. Това еднозначно показва основния недостатък на сегашната икономика - харченето на пари, които не са твой, което неминуемо ще доведе до срив. Това трябва да се разбере максимално бързо от всички и да се предприеме политика, отдалечаваща бедна България от потъващия Колумб! Бълария е толкова малка и бедна, че няма нужда да се бута сред големите. Пълен неутралитет и максимално добри отношения с големите. (САЩ, ЕС, БРИКС)
visentii написа:Определени дати могат да се оспорват от определени институции, а официални документи могат да се изискват от официални институции...нито форума, нито автора (дори и модератор) са такива...така че, това е поредната тема за "чешане на езици".

Върни се в “Свободна зона”