Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
moreto vn
Контакти:

Re: Войната в Украйна

Мнениеот moreto vn » 28 яну 2023 22:21

Изображение
Председателят на Обединения комитет на ветераните от ВДВ, ГРУ, Специалните сили, ВМС и Морската пехота на Русия Михаил Михайлович Вистицки написа емоционален пост във Фейсбук, в който показа какво е офицерска чест и съвест.
„... В песента на Сините барети има такива думи: „Винаги сини презрамки - черни на раменете ни!“ Имахме 27 души от Украйна в нашата компания и какво, кажете ми, всички ли са ми врагове сега? Е, какво чудно, ако искаш да живееш без Янукович и бандата му мошеници и крадци???
Не, заради политическата ситуация не ме карайте да смятам приятелите си за врагове.
Домошар-компютърни "воини" много често ми пишат сега, питат ме: защо мълчите, изразявайте мнението си за нацистите и т.н.
Като отговор мога да им задам въпрос:
"Кои сме ние за вас??? Добри воини?????"
Тогава защо винаги се бием НЕ на собствената си земя??? Тогава защо сме в Полша, във Финландия, в Унгария, в Чехия и Словакия, в Германия, в Латвия, в Литва, в Естония, в Афганистан, в Приднестровието, в Чечня, в Грузия, а сега в Украйна?? Помислете малко! Някой от вас бил ли е с нас на акция, когато местните ти викат в лицето - “.. махайте се оттук, окупатори!”???
Защо воюваме с бившите Братя???? ВСИЧКИ тези народи са фашисти??? Защо никой не ни напада, а ние все се бием и бием???? Защо почти всичките ми Братя са с рани и контузии, за каква идея в чужда земя???? Събудете се, Русия вече няма съюзници, освен мизерната Беларус и виртуалния "Хондурас".
Не желая повече да участвам в политическия живот на страна, в която основната част от населението е просто замаяно от фалшиво патриотично безумие, искащо да УБИЕ своите братя, за идеали, които дори не могат да формулират и обяснят на себе си. Това вероятно е идеята за разширяване на империя, която не произвежда нищо ??? Която няма хубави пътища и собствено производство, няма достатъчно болници, поликлиники, жилища, детски градини, ясли и старчески домове??? Където земеделието е съсипано и бизнесът е заробен. Където се краде повече от половината от държавния бюджет на страната, а крадците носят гергьовски ленти.
Ние не произвеждаме нищо, намерете у дома поне нещо (с изключение на Жигули) със значката „произведено в Русия“. Няма с какво да се гордеем. Царят иска да управлява като Сталин, но да живее като Абрамович. Трябва ли да се разширява такава феодална империя така, че пленените от нас народи също да заживеят в мизерия ???
Според мен, ако сте водили правилна външна политика, тогава всички съседни държави ще ви станат СЪЮЗНИЦИ, ПРИЯТЕЛИ и ПАРТНЬОРИ, и тогава няма да има смисъл от граници, тъй като в Обединена Европа това ще бъде „империя“, основана на приятелство, партньорство, хармония и съюз. Ние нямаме нито съюзници, нито приятели и няма да имаме партньори в близко бъдеще поради санкциите, приети от всички европейски държави. Или и те всички са фашисти??? И австралийците (които също подкрепиха санкциите), и мексиканците, и канадците, и американците са фашисти? ВСИЧКИ освен нас? "Фашисткия" свят срещу "човеколюбивата" Русия?... Това е просто смешно! Да, в Русия човешкият живот и личност никога не са били ценени и не са стрували нищо, И В ЧАСТНОСТ НИКОГА НЕ СЕ ЦЕНЯВА ЖИВОТА НА ВОЙНИКА. А може би нещо не е наред с нас?... ”

Capitano_Puyol

Мнениеот Capitano_Puyol » 28 яну 2023 23:55

Russians tried to advance into Vuhledar the last 3 days from the southeast. With heavy losses they were able to take a small area adjacent to the city.

Today a Ukrainian counteroffensive smashed them. What was left of the Russian battlegroup had to withdraw.

Изображение
https://twitter.com/Tendar/status/16190 ... Q8_pQWqpGQ
Угледар - тотал щета. Руската офанзива с пълен провал, накрая завършва с украинска контраофанзива, при която орките са размазани и принудени да се изтеглят. :)
Барса и Лудогорец, але, алеее...

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 29 яну 2023 00:50

Mузикантите са превзели южната част на Благодатное...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Capitano_Puyol

Мнениеот Capitano_Puyol » 29 яну 2023 01:12

https://twitter.com/herooftheday10/stat ... lABSg&s=19
Трупове на вагнерови глисти в окопите при Бахмут

https://twitter.com/markito0171/status/ ... 1n-gg&s=19
Щрих от провала на орките при Угледар - мощна експлозия на руски танк
Барса и Лудогорец, але, алеее...

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 29 яну 2023 05:44

Поредното доказателство колко жалки безмозъчни същества са русофилите. Това е от Лазар Радков, основател на “Капачки за бъдеще”….
Последните няколко дни много хора ми пожелаха да пукна. Свети Петър ме чакал, следващия път минометният обстрел трябвало да бъде по-точен и т.н. Писаха, че съм безродник и предател, защото съм си позволил да закарам лично няколко генератора и малко храна в Украйна.

Защо не съм бил помогнал на наводнените села?

Бях в Трилистник още на следващия ден, след като ги заля водата и с колегите от Аварийно Спасяване отводнихме не знам колко къщи, изпомпвайки над 1 000 000 л вода с мотопомпи. След това изринахме не знам колко тона кал и откопахме не знам колко къщи в Каравелово. Там не видях нито един от хората, които ме питаха, защо не съм бил помогнал. Поне от тези с истински профили де.

Защо не съм бил помагал на хора в нужда в България?

От декември с "Клубове за Бъдеще" в няколко града помагаме на хора в затруднено положение с хранителни и други продукти. През тази година градовете и хората ще станат дори повече. Не съм сигурен на кого са помогнали хората, които ми държат сметка. Дано помагат

Защо не съм помагал на хората от Донбас?

Реално, в центровете за подкрепа, където помогнахме на няколко места в Украйна, повечето от хората бяха избягали именно от Донбас. Помогнахме на всички. Говорихме с хората от Донбас, бях озадачени да научат за информацията, за конфликта в техния район, която се върти тук. Както бесарабските българи, с които си говорихме, бяха много изненадани да чуят, че тук много хора вярват, че българи бил "изгорени живи в Одеса". Буквално цъкаха с език на пропагандата. Само не разбрах хората, дето ме питаха как помагам на хората от Донбас, те как са им помогнали.

Хилядите деца, които кувьозите и линейките вече са спасили, както и хилядите деца, които вече обучихме на основи на първата помощ, няма да ги споменавам, за тях никой не ме е питал.

За капачките идните дни ще кача всички банкови извлечения и ще ми е чудно тогава какво ще си изсмучат някои хора от пръстите, като се види ясно, че всички разходи са за медицинско оборудване и за разходи покрай кампанията - календари, капачковци, гориво за линейките и т.н.

Мисля си обаче за тези хора, които ми пожелават да пукна и да съм проклет. Ако оставим настрана фалшивите профили, които ме нападнаха организирано, останалите, реални хора вероятно имат наистина нелек живот, имат много стаен гняв и фрустрация в себе си и просто аз съм се случил да бъда в посоката, в която е бил освободен.

Не изпитвам лоши чувства и нямам лоши мисли към тези хора. Моля се и стискам палци Животът им да се развие в по-добра посока и да почувстват лекота в душите си.

Благодарен съм за всичко, което се случва. Трудностите ми помагат да опозная по-добре слабостите си, да ги закаля и да стана по-добър човек. Благодарен съм, че имам силата да се справя. Благодарен съм, че близките ми са живи и здрави.

На снимката по-долу - за добро или зло, все още не съм пукнал.

И мисля да продължавам да живея така и да се обграждам с такива хора, че да мога да спя спокойно с международния ми паспорт на масата до мен на бензиностанция в Русе.

Поздрави

Той беше в буса с хуманитарна помощ, който беше ударен от руска мина в Украйна и чийто шофьор почина вчера от раните си в болницата в Харков. Това е човекът, който събра тонове капачки и купи десетки кувиози за детските отделения в цялата страна. Тоя човек се занимава изключително и само с благотворителност. От другата страна са едни прости малоумници, които желаят смъртта му, само защото е тръгнал да помага на един народ, който е нападнат от държавата, която величаят. Простите кратуни никога няма да разберат какво е да си човек. Никога няма да разберат какво означава наистина да помагаш на хора в нужда. Простите кратуни могат само да мразят. Те са изтъкани от омраза. Защото са такива -празни.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 29 яну 2023 10:26

США не могут передать Украине танки M1 Abrams со складов, поскольку их нет в достаточном количестве, заявила в четверг заместитель пресс-секретарь Пентагона Сабрина Сингх.

"В арсеналах США этих танков в избытке просто нет ", - сказала Сингх, отвечая на вопрос журналиста, почему нельзя поставить Киеву M1 Abrams прямо с американских складов.

Она подчеркнула, что поставка M1 Abrams, а также обучение украинских войск их применению "займет очень много времени".

Аз пък се хванах преди няколко месеца на бас с майка ми, че няма да има голяма война. Май ще го загубя. САЩ трябва да покажат има ли народ там или само стадо и да си възстановят Тръмп. За съжаление, този тъпак е единствената надежда за света в момента. Ако той беше президент в края на февруари миналата година, най-вероятно нямаше да има никаква война там.

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 29 яну 2023 11:16

Защо си мислиш, че ако беше перкото Тръмп, нямаше да се стигне до конфликт?
Аз съм на точно обратното мнение, че ако беше той, украинците да бяха дали фира досега.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 29 яну 2023 11:19

metodito написа:
США не могут передать Украине танки M1 Abrams со складов, поскольку их нет в достаточном количестве, заявила в четверг заместитель пресс-секретарь Пентагона Сабрина Сингх.

"В арсеналах США этих танков в избытке просто нет ", - сказала Сингх, отвечая на вопрос журналиста, почему нельзя поставить Киеву M1 Abrams прямо с американских складов.

Она подчеркнула, что поставка M1 Abrams, а также обучение украинских войск их применению "займет очень много времени".

Аз пък се хванах преди няколко месеца на бас с майка ми, че няма да има голяма война. Май ще го загубя. САЩ трябва да покажат има ли народ там или само стадо и да си възстановят Тръмп. За съжаление, този тъпак е единствената надежда за света в момента. Ако той беше президент в края на февруари миналата година, най-вероятно нямаше да има никаква война там.

На американците не им пука за Украйна, защото не са чували за нея. До война нямаше да се стигне, ако Обама не беше станал президент или ако беше смазал Асад.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 29 яну 2023 11:20

Изображение
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 29 яну 2023 11:22

Drunken_Master написа:Изображение

Някакви нацисти и престъпници се бият срещу уж нацисти. Само тъпак може да ни пише за борците за правда от вагнер
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Върни се в “Свободна зона”