Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Capitano_Puyol

Re: Войната в Украйна

Мнениеот Capitano_Puyol » 23 яну 2023 22:07

Наемник от "Вагнер" с разтърстващи разкрития за частната руска военна компания

Изображение

Наемник от руската военна компания "Вагнер", избягал в Норвегия, разказа пред правозащитници как функционира тази частна армия, съобщи в. "Дейли Телеграф".
При бягството си Андрей Медведев е прескочил две огради с бодлива тел и пресякъл замръзналата река

Наемникът успял да стигне до Норвегия, след като се промъкнал покрай наблюдателни вишки по границата, не бил засегнат от откритата по него стрелба и бягайки от следови кучета.

"Чух кучешки лай зад гърба си, светнаха прожекторите и по мен бяха произведени изстрели", казва бившият командир от "Вагнер". "Просто побягнах към гората."

Когато стигнал на норвежка територия, той се отправил към светлините на къщи, потропал на първата врата и помолил за помощ.

"Толкова съм благодарен, че съм тук, толкова съм благодарен на всички хора, които ми помогнаха", каза той.

Медведев попаднал в групата "Вагнер", която набира доста хора от руските затвори, през юли, когато излязъл от затвора. Договорът му бил само за четири месеца, но когато изтекъл, му казали, че трябва да остане.

Само че с помощта на бойци от неговото подразделение Медведев успял да избяга. Той се укривал в Русия и през декември публикува видеоклип, в който разобличава жестокостите на "Вагнер".

Наемникът знаел, че късметът му няма да продължи вечно, защото във "Вагнер" действа специално подразделение, наречено "Мед", чиято задача е да издирва дезертьори и след това да налага правосъдие в стил "Вагнер".

Схемата за действие на "Мед" очевидно е заимствана от известната с бруталността си СМЕРШ ("Смерть шпионам"/"Смърт на шпионите"), действала през Втората световна война.

В интервю за правозащитната група Gulagu.net от центъра за задържане на мигранти в Осло Медведев казва, че ако е бил заловен щели да го убият "или дори по-лошо".

Наемникът определено е знаел какво го очаква, ако бъде заловен, тъй като е командвал подразделение на "Вагнер", което се е сражавало около Бахмут в района на Донбас.

Един от бойците под негово командване е бил Евгений Нужин, бивш затворник, който е дезертирал. През ноември Нужин е предаден обратно на "Вагнер" при размяна на пленници. След това той е убит от друг наемник от групировката, който разбива главата му с чук.

"Дейли Телеграф" припомня, че руската частна военна компания придоби известност тази година, след като набра хиляди осъдени от затворите и ги изпрати в Украйна, за да подкрепят руската инвазия. Сред желаещите да се присъединят към "Вагнер" е и Михаил Попков, наричан "Маниакът от Ангарск".

Като полицай и охранител в Сибир и Далечния изток на Русия той изнасилва и убива около 83 жени в периода 1998-2010 г.

Той изрази желанието си да влезе в редиците на частната военна компания вчера в ефира на руската телевизия, посочва британският вестник.
Барса и Лудогорец, але, алеее...

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

!

Мнениеот Drunken_Master » 23 яну 2023 23:19

Украински военнослужещи продължават да разказват за тежкото положение при Артьомовск, ползват ги за пушечно месо, нямат снаряжение, психически се чувствали зле.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=WZpnqUBruw0[/youtube]
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 24 яну 2023 00:02

Германьо що се пъне и не дава пиратки? Разяснявали ли сте го тоя въпрос, че не ми се четат коментари.
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 24 яну 2023 02:18

Има автоматичен превод на клипа, но в общи линии става дума, че някои медии в Русия вече започват да говорят против войната и че това е било катастрофална грешка. Дори самият Путин го бил казал според госта в това предаване, а тази медия НТВ е една от големите в пропагандата с вече известните Русия 24 и Първи канал. Играят го от доста време на леко така умерени и не така крайни както в Русия 24, където изливат с кофите яката пропаганда, но тук се прокрадваха подобни неща предимно от гостите, които канеха. Сега нещата се променят лек по лек и настроенията са коренно различни, а одобрението към Путин е рекордно ниско в момента.

Тук направо си говорят открито, че в Украйна няма никакви фашисти и референдумите са фалшиви, че чак се чудя кой им е дал такова разрешение да говорят по-този начин. Да видим каква е целта на пускането на подобна свободна реч, защото дълбоко се съмнявам да е лично хрумване на телевизията или да кажем, че са изпуснали нещата с неподходящи гости понеже е било на живо и няма как да се спре ей така изведнъж ако някой почне да говори неща, които не се харесват на Кремъл.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=onrSCgSPFfU[/youtube]

Capitano_Puyol

Мнениеот Capitano_Puyol » 24 яну 2023 02:20

https://twitter.com/worldonalert/status ... 9hyxA&s=19
Украинска артилерия > САУ Тюлпан -> Летяща русня...

https://twitter.com/worldonalert/status ... WnkVw&s=19
Бомба запалва русня

Изображение
Изображение
Изображение
Първият джип бомба на фронта.
Про-украински чеченци в Бахмут приготвили джипа с дистанционно управление и 700 кг експлозиви.
Барса и Лудогорец, але, алеее...

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 24 яну 2023 13:09

Два-три дни се бях отдал на забавления без интернет ,а вече мина 20-ти!Очаквах днес украйнската армия вече да стига старите си граници ,че обясняваха фундаментални промени щяло да има!Нищо такова няма за сега,май!

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Мнениеот icko65 » 24 яну 2023 17:30

BRF написа:Два-три дни се бях отдал на забавления без интернет ,а вече мина 20-ти!Очаквах днес украйнската армия вече да стига старите си граници ,че обясняваха фундаментални промени щяло да има!Нищо такова няма за сега,май!

Няма и да има..Единствено ще има наближаване към 500 000 на укрозагубите
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 24 яну 2023 17:37

Една от причините украинците да търпят големи загуби било жива сила, било територии е огромната корупция, която се шири там като във всяка постъветска република. И колкото повече има да се краде, толкова по-голяма е корупцията.
Дори и във война за някой е по-важно да си прави парите и толкова.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 24 яну 2023 18:10

Всичките пари от ЕССР вместо за свобода Украйну и смрт за Путлер, отивали за украински олигарси ШОГ БОНБА ШОГ маммоу....
Добър вечер. Ден кой стана... тва е за записване в протокола.
Залагам още толкова като време да се зацепят и някои други факти, но всичко с времето. :D
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
JimBeam
Контакти:

Мнениеот JimBeam » 24 яну 2023 19:17

icko65 написа:
BRF написа:Два-три дни се бях отдал на забавления без интернет ,а вече мина 20-ти!Очаквах днес украйнската армия вече да стига старите си граници ,че обясняваха фундаментални промени щяло да има!Нищо такова няма за сега,май!

Няма и да има..Единствено ще има наближаване към 500 000 на укрозагубите

Ама вярно ли? Аз мислех, че украинците наближават 1 млн. загуби, а милите русначета са някъде около 7-8 хил.
Ех пуст запад как ме е лъгал до сега да му се не види пууу

Върни се в “Свободна зона”