Филми които си заслужават да гледате

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
фифи перото

Re: Филми за Втората световна война

Мнениеот фифи перото » 01 сеп 2011 22:24

Кашчей написа:
Yobs1912 написа:Хубаво отбеляза татуираните номера,както и личните досиета и регистрации на всеки затворник в лагерите. Кому е нужно да си създава толкова труд, при положение, че така или иначе тия хора ще бъдат убити? Кому е нужно да документира жертвите си? Това е само един от стотиците абсурди и недомислици на тази лъжа. Аушвиц е като детска занималня в сравнение с Гулаг и Белене.

Забравяш, че тези, които са ги номерирали са немци-педантични до отврат понякога.Освен това, номерата са поредни и така се следи кой и защо е още жив.Нали не очакваш, че затворниците са имали имена?!?
Ти си бил в ГУЛАГ?..или в Белене?

Дори не знаеш как се пише ГУЛАГ , за да те питам дали знаеш какво означава!

ПП-Аман от неофашисти, като теб :evil: :evil:

Кашчей,моите уважения,но мой близък роднина ,министър -председател на България,е убит в Белене..може би...Твой бил ли е в Аушвиц?
Make love ,not war!`

Тошо, кажи си!

[offtopic]На много хора тук... не им трябва мозък за да живеят.... правят го несъзнателно...[/offtopic]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 01 сеп 2011 22:25

Гледна точка на истината.. а чия е истината:твоята, моята, на д-р Менгеле или на Моше от гетото на Варшава?

В поста си те нарекох неофашист, а не нацист....може би по-правилното е неонацист, извинявай за грубата грешка :oops:
Очаквам да кажеш, че и "Нощта на дългите ножове" не е съществувала, а Хайнрих Рьом се е самоубил.Сигурно и "Кристалната нощ" не е била, а е само еврейска измислица.Да не говорим за Хер Химлер и СС командите.
Нищо чудно и въобще да е нямало война, а просто учение на Вермахта, проведено на територията на Европа, Северна Африка и Атлантическия океан-нали така е било, канарче мило?какви концлагери, какви глупости-това са били почивни станции, в които хората са се забавлявали с тежък физически труд, за де си укрепят духа и физиката, а случайните инциденти са били веднага разглеждани от канцеларията на Хайнрих Химлер и Йозеф Мюлер, като виновните са били наказвани... но с какво?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 01 сеп 2011 22:28

фифи перото написа:
Кашчей написа:
Yobs1912 написа:Хубаво отбеляза татуираните номера,както и личните досиета и регистрации на всеки затворник в лагерите. Кому е нужно да си създава толкова труд, при положение, че така или иначе тия хора ще бъдат убити? Кому е нужно да документира жертвите си? Това е само един от стотиците абсурди и недомислици на тази лъжа. Аушвиц е като детска занималня в сравнение с Гулаг и Белене.

Забравяш, че тези, които са ги номерирали са немци-педантични до отврат понякога.Освен това, номерата са поредни и така се следи кой и защо е още жив.Нали не очакваш, че затворниците са имали имена?!?
Ти си бил в ГУЛАГ?..или в Белене?

Дори не знаеш как се пише ГУЛАГ , за да те питам дали знаеш какво означава!

ПП-Аман от неофашисти, като теб :evil: :evil:

Кашчей,моите уважения,но мой близък роднина ,министър -председател на България,е убит в Белене..може би...Твой бил ли е в Аушвиц?

фифи, аз не отричам Белене или Скравена, "Слънчев бряг" и останалите извращения на сталинска и постсталинска България.
Подразни ме онова канарче, с писанията си, че Аушвиц е бил детска градина и въобще не имало лагери за масово избиване в хитлерова германия :evil:
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
Yobs1912
Контакти:

Мнениеот Yobs1912 » 01 сеп 2011 22:30

Колко си забавен само.През WW1 немските войници бяха обвинени от Великобритания в ядене на белгийски деца и също, че са ги хвърляли във въздуха и са били набучвани на щиковете им.След края на войната бяха поднесени извинения за това от английския външен министър под предтекст, че са били използвани само с цел военна и политическа пропаганда. ;) Явно е вярно, че една лъжа до болка повтаряна и натрапвана със силата на терора и репресията, в крайна сметка става истина. :roll:

И да, лагери в които са се избивали умишлено хора не е имало.Имало е лагери с нечовешки условия, с многочасов унищожителен труд и виреещи зарази, именно такава е причината за голямата смъртност там, срещу която дори хитлер е пращал наставления да се намали и да се увеличи продуктивността им.

Потребителски аватар
фифи перото

Мнениеот фифи перото » 01 сеп 2011 22:32

Кашчей написа:
фифи, аз не отричам Белене или Скравена, "Слънчев бряг" и останалите извращения на сталинска и постсталинска България.
Подразни ме онова канарче, с писанията си, че Аушвиц е бил детска градина и въобще не имало лагери за масово избиване в хитлерова германия :evil:

Попитах те с какво ТИ,ЛИЧНО си засегнат?За да употребяваш фрази от типа-неофашист или неонацист?
По същата логика аз мога да ви нарека необолшевици и неокомунисти...

Стига с тази РУСОФИЛИЯ!БЪДЕТЕ БЪЛГАРОФИЛИ!
Make love ,not war!`

Тошо, кажи си!

[offtopic]На много хора тук... не им трябва мозък за да живеят.... правят го несъзнателно...[/offtopic]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 01 сеп 2011 22:38

Yobs1912 написа:Колко си забавен само.През WW1 немските войници бяха обвинени от Великобритания в ядене на белгийски деца и също, че са ги хвърляли във въздуха и са били набучвани на щиковете им.След края на войната бяха поднесени извинения за това от английския външен министър под предтекст, че са били използвани само с цел военна и политическа пропаганда. ;) Явно е вярно, че една лъжа до болка повтаряна и натрапвана със силата на терора и репресията, в крайна сметка става истина. :roll:

И да, лагери в които са се избивали умишлено хора не е имало.Имало е лагери с нечовешки условия, с многочасов унищожителен труд и виреещи зарази, именно такава е причината за голямата смъртност там, срещу която дори хитлер е пращал наставления да се намали и да се увеличи продуктивността им.

Сигурно си прав!Всичко е само и единствено еврейска пропаганда.Германците са били невероятно мили и толерантни.

Jedem das Seine....Arbeit macht Dich Frei ....Просто уникално!
Въобще, всичко, което видим като документални кадри за войната е манипулирано, особено ако е в ущърб на Хитлер и Германия.
Докато всичко, което е показано за съюзниците е не само манипулирано, но и хиперболизирано.Ясно!
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 01 сеп 2011 22:41

фифи перото написа:
Кашчей написа:

Попитах те с какво ТИ,ЛИЧНО си засегнат?За да употребяваш фрази от типа-неофашист или неонацист?

Къде видя русофилство в поста ми?
А когато някой възхвалява хитлерова Германия и омаловажава стореното от нея какъв да го нарека?
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
фифи перото

Мнениеот фифи перото » 01 сеп 2011 22:44

Кашчей написа:
фифи перото написа:
Кашчей написа:

Къде видя русофилство в поста ми?
А когато някой възхвалява хитлерова Германия и омаловажава стореното от нея какъв да го нарека?

Виж си ника,виж си подписа...
А що се отнася до евреите...
Световната история е пълна с факти,че те са виновни за конфликтите..
Да започнем от Иисус?Фарисеите?
И да завършим с Уолстриит?
Make love ,not war!`

Тошо, кажи си!

Потребителски аватар
Yobs1912
Контакти:

Мнениеот Yobs1912 » 01 сеп 2011 22:45

Кашчей написа:
Yobs1912 написа:Колко си забавен само.През WW1 немските войници бяха обвинени от Великобритания в ядене на белгийски деца и също, че са ги хвърляли във въздуха и са били набучвани на щиковете им.След края на войната бяха поднесени извинения за това от английския външен министър под предтекст, че са били използвани само с цел военна и политическа пропаганда. ;) Явно е вярно, че една лъжа до болка повтаряна и натрапвана със силата на терора и репресията, в крайна сметка става истина. :roll:

Сигурно си прав!Всичко е само и единствено еврейска пропаганда.Германците са били невероятно мили и толерантни.

Jedem das Seine....Arbeit macht Dich Frei ....Просто уникално!
Въобще, всичко, което видим като документални кадри за войната е манипулирано, особено ако е в ущърб на Хитлер и Германия.
Докато всичко, което е показано за съюзниците е не само манипулирано, но и хиперболизирано.Ясно!

Ами да. Това са типични похвата на тоталитарните режими и от двете страни на монетата. Разликата е в това, че който контролира настоящето, той контролира миналото и оттам каквото си поиска. Не победеният пише историята. ;) Айде със здраве.

Потребителски аватар
фифи перото

Мнениеот фифи перото » 01 сеп 2011 22:56

За разлика от колегата в жълто,аз съм УБЕДЕН,че ПОБЕДЕНИЯТ ПИШЕ ИСТОРИЯТА!
Не съм германофил,напротив.Не обичам руснаци,германци и американци....
НО!Къде е Германия къде Съветският съюз :lol:
Make love ,not war!`

Тошо, кажи си!

Върни се в “Свободна зона”