Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Real
Контакти:

Re: Войната в Украйна

Мнениеот Real » 07 апр 2022 09:36

emerson1leao написа:https://t.me/voenacher/14106
Сега руската пропаганда ще изкара това хипер мега гига военно престъпление на украинците, че уж избили пленници. А то се вижда че след артилерийски удар или удар с дрон са им попилели бронетехниката на пътя и ВСУ идва по-късно. После един от украинците постъпва хуманно и доубива едва шаващия войник, за да не се мъчи повече.

Бронетехниката си е съвсем цяла, виждал ли си какво остава след удар с дрон? И руснаците са убити на пътя. Хуманно: "Все, блядь!"
А белите ленти на ръкавите им какви са? Да не е руското знаме? И тоя, с вързаните на гърба ръце, да не е шИфьора на бронетехниката? Кървавите локви що са само на пътя около тях, да не би да са излезли здрави от машината?
Какво казва американската пропаганда?

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 07 апр 2022 11:55

Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Thurman Murman
Контакти:

Мнениеот Thurman Murman » 07 апр 2022 12:29

https://t.me/snitch_ru/4713

В Херсон, който според картата-менте се намирал уж под украински контрол, хората си живеят живота и си гледат кефа;)
Последна промяна от Thurman Murman на 07 апр 2022 12:30, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 07 апр 2022 12:30

Някой да каже на тия с пърформансите да лягат надолу с лицата.
Малко по-профи да действат.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
moreto vn
Контакти:

Мнениеот moreto vn » 07 апр 2022 18:38

Зачатие и рождение символа Z (зло).
Изображение

emerson1leao

Мнениеот emerson1leao » 07 апр 2022 19:20

Бронетехниката е пометена с артилерия/дрон. ВСУ идва по-късно както се вижда на клипа. Кой е казал че всички са били вътре в машините по време на ударите ? Има достатъчно заснети клипове където попиляват машини и покрай тях има и пехота отвън. Никой няма да снима разстрели на военнопленици че после и да ги качва в нета, освен ако не е провокация на едната страна срещу другата. Аз не отричам че и двете страни сигурно го правят, но няма да го заснемат в никакъв случай и да се хвалят с това. И накрая оня умиращия по-добре ли щеше да е да го оставят да агонизира с часове едвам шаващ ? Такива неща сме виждали и във войните в Ирак/Афганистан, като там дори свои доубиват свои, например единия с отнесена половин глава, но още мърдащ...ми естествено че няма да го оставиш да се мъчи след като има 0% шанс да оцелее. Толкоз по тоя въпрос.
Барса, Лудогорец и Бойко Борисов ! :mrgreen:

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 07 апр 2022 20:17

То и това не се е случвало и руснаците са хуманни
https://youtu.be/mLy-nfvLEZQ
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 07 апр 2022 20:25

Както казах и в двете армии има всякаква паплач и няма как да не правят подобни неща и двете страни, че дори украинците имат повече право да се ядосани на нашествениците и да се отнасят така по този начин. Не казвам, че е правилно в никакъв случай, но е разбираемо, защото аз ако съм на тяхна място и съм изгубил близки и домът си само, защото някакъв дребосък иска да върне СССР и ми бомби градът надали ще спазвам женевски конвенции. Само може да си представяме какво им е на тези хора в главите в момента и никога не искам да съм в тяхното положение и да ме откъснат от семейството ми, за да защитавам страната си и да се бия с някакви орки.

Руснаците правеха същите неща и в Чечня понеже бяха яростни понеже чеченците, които сега обичат режеха главите на руснаците и ги разнасяха като трофеи. Вагнер пък в Африка и Сирия правеха същите екзекуции, че дори бяха и във Венецуела при безредиците преди няколко години и ги бяха заснели как измъчват протестиращите.

emerson1leao

Мнениеот emerson1leao » 07 апр 2022 21:23

Женевски конвенции се прилагат ако официално са обявили война на Украйна. А те направиха вероломно нахлуване без обявяване на война (било "специална операция"), т.е. тези от нападащата страна спокойно могат да бъдат третирани като терористи от ИДИЛ или Ал Кайда, а не профита войници в официално обявена война. Колко от терористите по света сте чули да ги вземат за военнопленици ? Неслучайно 2014г. т.нар. Война в Донбас беше наречена АТО - Антитерористична операция на ВСУ и двете самообявили се републики ДНР и ЛНР са квалифицирани като терористични организации, които няма как да бъдат признати за независими републики. Все едно в Сирия и Ирак преди няколко години светът да се беше съгласил че Ислямска държава е легитимно създадена в установени граници и да им се признават паспортите, които раздаваха на населението тогава от ИД. :)
Барса, Лудогорец и Бойко Борисов ! :mrgreen:

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 07 апр 2022 21:31

Няма значение това и женевската конвенция важи и при подобни обстоятелства с тази разлика, че при обявяване на война обикновено влизат хора да следят за тези неща и вървят с червеният кръст т.е. вървят след войниците. Сега тук е трудно да стане подобно нещо, защото нямаше подготовка за такива действия така както например беше в Ирак, където американците стояха в Кувейт един месец и предлагаха на Садам най-различни начини да избегне войната. Там след като тръгна колоната с танковете и пехотинците веднага след тях влезнаха и подобни съгледвачи тип прокурори, за да следят за спазването на законите.

Руснаците се съмнявам да са вземали със себе си подобни хора, а с тях тръгнаха журналистите с пропагандата и да показват как уж си вършат работата. Днес гледам едно клипче как двама военни чукат на една врата и подканват двамата вътре да се евакуират, а отвън се бяха наредили комшиите да ги изпращат. Толкова нагласено беше всичко, че си личеше от километри, а защо специално само тези спасяваха, а останалите не си е тайна.

Това като клипчето горе с хората по центъра на Херсон, където деца играят, майки с колички се разкарват и никой не си задава въпроса от кога е този клип и защо не се вижда нито един военен и някакви барикади, ама няма значение важно е да виждаме гълъбчетата как кълват хлебец и децата скачат с тротинетките.

Върни се в “Свободна зона”