Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот diplomat » 10 ное 2014 21:50

doktora25 написа:Аз признавам една единица в която да се измерват и приравняват доходите - и тя не е нито долар, нито евро, нито БВП/глава от населението, нито дори лев, ами е хляб. Колко хляба си можел да купиш със средната заплата през 1989 или предходните години и колко хляба може да купиш през 2014. Всичко останало е вятър работа. Такава статистика ми изведете.

Ами ако годината е лоша и метеорологичните условия са били лоши, в следствие на което производството е спаднало и хлябът е поскъпнал, тогава какво? :?

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 10 ное 2014 21:51

Спора е безсмислен и е в категорична полза на Комунизмът, казвам го като човек, който ненавижда тази система.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 10 ное 2014 21:52

dunavfc написа:Спора е безсмислен и е в категорична полза на Комунизмът, казвам го като човек, който ненавижда тази система.

Ама числата казват друго.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 10 ное 2014 21:59

Tommi написа:
dunavfc написа:Спора е безсмислен и е в категорична полза на Комунизмът, казвам го като човек, който ненавижда тази система.

Според статистиката, която аз съм виждал , това не е така. Би ли ми предоставил някой друг източник на информация ?

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 10 ное 2014 21:59

NOMER14 написа:Малко математика:
Заплата 1989 г. 274.33 лв при долар 5 лева на черно е равно на 55 долара заплатка.
Сега при заплата над 800 лева при курс около 1,5 лева за долар прави 550 долара заплата.
Извод: десетократно увеличение.
И не ми скачайте за цените на бензина, тока и др., защото ще ви съпоставя цени на телевизори, компютри,смартфони, таблети (тъй като последните ги нямаше преди 25 години намалението клони към безкрайност).
Лошото обаче е, че адидаса(български) от 48лв(десетина долара) през '89г. сега е 100 долара.

Лошото е,че с 55 долара заплата стандарта на живот бе по-добър (според мен ) за повечето българи.С тези 55 долара си купуваш истинска храна (сега тези продукти се продават под знака "Стара планина),купуваш си апартамент,почиваш два пъти в годината (на море и балкан) и така нататък.НО НАЙ-ВАЖНОТО ЗА МЕН - Имаше сигурност и се знаеше,че спазваш ли правилата живота ти е сигурен.А сега вече не се учудвам когато чета как цигани са измъчвали баба и дядо с моторна резачка.Оказа се,че сигурността е най-важното за една нация.И докато богатите хора се обграждат с бодигардове и всякакъв вид охрана,то народа гледа как го грабят и даже полицията да хване бандитите,те след 24 часа отново са на свобода.За това и повечето хора са съгласни да ядат банани веднъж годишно,но да могат свободно и без страх да пуснат детето си на училище или да е спокоен за роднините си които живеят по селата. ;)
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 10 ное 2014 22:04

GOLEADOR написа:За това и повечето хора са съгласни да ядат банани веднъж годишно,но да могат свободно и без страх да пуснат детето си на училища или да е спокоен за роднините си които живеят по селата. ;)

Знаеш ли, вчера с баща ми си говорех, как съм хващал колелото и отивал на Панчерево за риба, и никой не ме е мислел...
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 10 ное 2014 22:08

sin4ec написа:
GOLEADOR написа:За това и повечето хора са съгласни да ядат банани веднъж годишно,но да могат свободно и без страх да пуснат детето си на училища или да е спокоен за роднините си които живеят по селата. ;)

Знаеш ли, вчера с баща ми си говорех, как съм хващал колелото и отивал на Панчерево за риба, и никой не ме е мислел...

Искате да ми кажете, че сигурност може да има само при тоталитарен режим, така ли? :shock: Ако това е така, направо да се връщаме в пещерите, щото не сме дорасли да живеем като интелигентни хора, най-добре да си останем първобитни полумаймуни... :x

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 10 ное 2014 22:09

dunavfc написа:
Tommi написа:

Според статистиката, която аз съм виждал , това не е така. Би ли ми предоставил някой друг източник на информация ?

Ами трябва да се ровя, нямам готов източник. Но покупателната способност на населението е по-висока в сравнение със годините на социализма.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 10 ное 2014 22:13

diplomat написа:
sin4ec написа:

Искате да ми кажете, че сигурност може да има само при тоталитарен режим, така ли? :

Някъде в поста ми да прочете подобно нещо?
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 10 ное 2014 22:17

sin4ec написа:
diplomat написа:
sin4ec написа:

Искате да ми кажете, че сигурност може да има само при тоталитарен режим, така ли? :

Някъде в поста ми да прочете подобно нещо?

И двамата твърдите това, по един или друг начин, всъщност ние сме на това дередже точно защото се запази милиционерския строй и връзкарничеството. 8-)

Върни се в “Свободна зона”