Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот sin4ec » 09 ное 2014 20:27

THE G.A.M.E написа:
CTAHKO написа:Не знам ти от къде си купуваш, но аз консумирам само качествена БГ продукция. ;)

С малко усилия, всеки може да хапва само добри продукти, наше прозизводство.
Вярно, малко по-скъпо е, но си заслужава.

Така е. Аз мляко, масло, кашкавал, сирене, топени сирена, пушен кашкавал и прочее взимам само от фирмените магазинчета на ЛБ Булгарикум и на Жоси. Колбаси и меса-Тайгър мес( Септември, Пазарджик), другата седмица, като застудее ще навържем суджуците, та на Коледа да са таман. Инак за Коледни заговезни - кървавица с кисело зеле. Зеленчуци-от борсата в Дружба или тази в с. Лозен. Сложил съм лютеница, кьопоолу, апетитка, доматено пюре, кисело зеле, кисели краставички, два вида туршии, 6 вида сладка, компоти и сиропи, люти чушлета и прочее, всичко е българско и направено с вода и сол, или с захар, лимонена и вода. Никакви е-та и лайна. Който търси-намира, който има желание-ще си направи. Малко е нужно. С мрънкане нищо не става-ззапряташ ръкавите и почваш. С моята сами и на майтап се научихме. Имаш ли желание-винаги има кой да те напъти, да те светне на чалъми. И така да ядеш нещо наистина вкусно, полезно и да не те е никак срам, като сложиш трапеза на гостите си.
Да не говорим, че икономическия ефект от подобна кампания е около 1000 лв по груби сметки. За една седмица работа не е зле. А пък сравнението между купешка и домашна лютеница е без коментар...
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 09 ное 2014 20:30

sin4ec написа:
THE G.A.M.E написа:
CTAHKO написа:Не знам ти от къде си купуваш, но аз консумирам само качествена БГ продукция. ;)

С малко усилия, всеки може да хапва само добри продукти, наше прозизводство.
Вярно, малко по-скъпо е, но си заслужава.

Така е. Аз мляко, масло, кашкавал, сирене, топени сирена, пушен кашкавал и прочее взимам само от фирмените магазинчета на ЛБ Булгарикум и на Жоси. Колбаси и меса-Тайгър мес( Септември, Пазарджик), другата седмица, като застудее ще навържем суджуците, та на Коледа да са таман. Инак за Коледни заговезни - кървавица с кисело зеле. Зеленчуци-от борсата в Дружба или тази в с. Лозен. Сложил съм лютеница, кьопоолу, апетитка, доматено пюре, кисело зеле, кисели краставички, два вида туршии, 6 вида сладка, компоти и сиропи, люти чушлета и прочее, всичко е българско и направено с вода и сол, или с захар, лимонена и вода. Никакви е-та и лайна. Който търси-намира, който има желание-ще си направи. Малко е нужно. С мрънкане нищо не става-ззапряташ ръкавите и почваш. С моята сами и на майтап се научихме. Имаш ли желание-винаги има кой да те напъти, да те светне на чалъми. И така да ядеш нещо наистина вкусно, полезно и да не те е никак срам, като сложиш трапеза на гостите си.
Да не говорим, че икономическия ефект от подобна кампания е около 1000 лв по груби сметки. За една седмица работа не е зле. А пък сравнението между купешка и домашна лютеница е без коментар...

Ето, нещо практично и полезно, но се изисква работа, желание и търпение, а не само да се мрънка!

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 09 ное 2014 20:52

Нещо посменихте темата ми се струва 8-) Но батко ви Станко е бдителен за тези подмолни прийоми 8-) Игра, що трябва да търсиш бе ;) И забележи, в България трябва да положиш усилия, за да си купиш българска продукция :roll: Гръцките, турските и китайските боклуци да не би да ги намираш с много търсене ;) Отиваш на пазара и си купуваш. Преди как беше? Отиваш на пазара и си купуваш български плодове и зеленчуци. Какво качество са, сам си избираш. Забележи, че дори не ти говоря за хипермаркети и вериги магазини, а за пазар. Това ли ти е развитието на селското ни стопанство? С много търсене и ходене, едвам да намериш български зеленчук ;) Евем ти и развитието такова :)
Последна промяна от CTAHKO на 09 ное 2014 20:56, променено общо 1 път.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 09 ное 2014 20:56

CTAHKO написа:Нещо посменихте темата ми се струва 8-) Но батко ви Станко е бдителен за тези подмолни прийоми 8-) Игра, що трябва да търсиш бе ;) Гръцките, турските и китайските боклуци да не би да ги намираш с много търсене ;) Отиваш на пазара и си купуваш. Преди как беше? Отиваш на пазара и си купуваш български плодове и зеленчуци. Какво качество са, сам си избираш. Забележи, че дори не ти говоря за хипермаркети и вериги магазини, а за пазар. Това ли ти е развитието на селското ни стопанство? С много търсене и ходене, едвам да намериш български зеленчук ;) Евем ти и развитието такова :)

Синчецът как се справя, без да се оплаква? Просто човека не е мързелив и като трябва, си наляга парцалите... 8-)

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 09 ное 2014 20:57

diplomat написа:
CTAHKO написа:Нещо посменихте темата ми се струва 8-) Но батко ви Станко е бдителен за тези подмолни прийоми 8-) Игра, що трябва да търсиш бе ;) Гръцките, турските и китайските боклуци да не би да ги намираш с много търсене ;) Отиваш на пазара и си купуваш. Преди как беше? Отиваш на пазара и си купуваш български плодове и зеленчуци. Какво качество са, сам си избираш. Забележи, че дори не ти говоря за хипермаркети и вериги магазини, а за пазар. Това ли ти е развитието на селското ни стопанство? С много търсене и ходене, едвам да намериш български зеленчук ;) Евем ти и развитието такова :)

Синчецът как се справя, без да се оплаква? Просто човека не е мързелив и като трябва, си наляга парцалите... 8-)

Аз да ти приличам на оплакващ се :roll: А това по какъв начин променя факта, че селското ни стопанство е зле 8-) Или и ти като играта твърдиш, че е много развито и конкурентноспособно 8-)

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 09 ное 2014 21:02

CTAHKO написа:Аз да ти приличам на оплакващ се :roll: А това по какъв начин променя факта, че селското ни стопанство е зле 8-) Или и ти като играта твърдиш, че е много развито и конкурентноспособно 8-)

Аз да съм казал, че ти се оплакваш? И това нищо не променя, вече ти написах какво мисля по този въпрос. ;)

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 09 ное 2014 21:04

Българска продукция има, и то качествена. Но на мен ми е жал за тези хора, като им видя попуканите ръце. Истината е, че ни държава, ни никой им помага с нещо. Местни дерибеи ги тормозят и натискат да си продават продукцията за стотинки. Пример- в точно определена област за червена капия екстра качество септември месец им даваха...45 стотинки за килограм! Същата не падна под 1.50 на софийските пазари, и то 2-3 качество! Веригите буквално ги изнудват по същата схема. Вие, ако сте производители, ще си дадете ли зелето за... 0.08 лв за кило?
Та за софиянци, особено тези от източните области на града-борсата в Дружба-2. Изборът е огромен, хората идват там с бусчета, камиончета и си предлагат продукцията. Не ги подминавайте- работили са земята, изкарали са. Сутринта по тъмно са брали, за да дойдат. Не купувайте на веригите полските домати и зеле, които руснаците върнаха, а днес ни пробутват тука!
Станко, боклуците не ги търсиш, защото веригите ти ги набутват! Но я пробвай да направиш кисело зеле с македонски материал...ЯДЕЦ! Пък на турците чушката-майка плаче. :mrgreen: Не ми хвали тия набъкани с химия шайзета!
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

pomiqr203

Мнениеот pomiqr203 » 09 ное 2014 21:08

Вече съм сигурен, че Станко живее в някой цигански квартал, от който не излиза. Чети внимателно. Отиваш на пазара лятото и си намираш без проблем, каквито искаш български плодове и зеленчуци. Преди как беше - отиваш на пазара и ако успееш да си купиш ограничения брой българска стока успееш, ако не успееш чакаш другата година :-D

Сега кеф ти банани през лятото, кеф ти дини през зимата. Станко, наистина бананите не растат само през зимата, а дините през лятото. Когато в Бъгария е зима, някъде е лято.

Свърши ли ноемврийския пленум на ЦК на БКП с премиер Тодор Славков или още продължава и обсъждат новите върхове на селскотостопанство, което ще покорим или стигнаха до там, че са останали без пари да го поддържат и е време да обявят началото на демокрацията, защото недоносчето се оказа хилаво и пропаднало?

Друго си е да съберат учениците и студентите да бачкат на полето безплатно в името на Тодор Живков, защото пари за заплати няма.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 09 ное 2014 21:12

sin4ec написа:Българска продукция има, и то качествена. Но на мен ми е жал за тези хора, като им видя попуканите ръце. Истината е, че ни държава, ни никой им помага с нещо. Местни дерибеи ги тормозят и натискат да си продават продукцията за стотинки. Пример- в точно определена област за червена капия екстра качество септември месец им даваха...45 стотинки за килограм! Същата не падна под 1.50 на софийските пазари, и то 2-3 качество! Веригите буквално ги изнудват по същата схема. Вие, ако сте производители, ще си дадете ли зелето за... 0.08 лв за кило?
Та за софиянци, особено тези от източните области на града-борсата в Дружба-2. Изборът е огромен, хората идват там с бусчета, камиончета и си предлагат продукцията. Не ги подминавайте- работили са земята, изкарали са. Сутринта по тъмно са брали, за да дойдат. Не купувайте на веригите полските домати и зеле, които руснаците върнаха, а днес ни пробутват тука!
Станко, боклуците не ги търсиш, защото веригите ти ги набутват! Но я пробвай да направиш кисело зеле с македонски материал...ЯДЕЦ! Пък на турците чушката-майка плаче. :mrgreen: Не ми хвали тия набъкани с химия шайзета!

Точно това имам предвид, но според двамата ми опоненти, селското ни стопанство е в небивал разцвет и ражда ли ражда милионери. А тези, които се занимават със земеделие и не са милионери, значи са мързеливи и некадърни 8-)

Македонското зеле и за готвене не става :) За салата евентуално, ама и там нещата са малко под въпрос. Не се мачка :)

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 09 ное 2014 21:13

pomiqr203 написа:Вече съм сигурен, че Станко живее в някой цигански квартал, от който не излиза. Чети внимателно. Отиваш на пазара лятото и си намираш без проблем, каквито искаш български плодове и зеленчуци. Преди как беше - отиваш на пазара и ако успееш да си купиш ограничения брой българска стока успееш, ако не успееш чакаш другата година :-D

Сега кеф ти банани през лятото, кеф ти дини през зимата. Станко, наистина бананите не растат само през зимата, а дините през лятото. Когато в Бъгария е зима, някъде е лято.

Свърши ли ноемврийския пленум на ЦК на БКП с премиер Тодор Славков или още продължава и обсъждат новите върхове на селскотостопанство, което ще покорим или стигнаха до там, че са останали без пари да го поддържат и е време да обявят началото на демокрацията, защото недоносчето се оказа хилаво и пропаднало?

Друго си е да съберат учениците и студентите да бачкат на полето безплатно в името на Тодор Живков, защото пари за заплати няма.

Живея в циганския квартал на Русе :lol: :lol: :lol: Да не си мислиш, че оранжериите са изобретение на демократичния преход след 89-та :lol: Отиди към Пазарджик да видиш какви оранжерийни комплекси има, направени с поливни канали и всякаква инфраструктура нужна за дейността и какво се случва с тях в момента 8-) А да не би само там да има оранжерии ;)

П.П. И да, от ученици ни учеха да работим, а сега на дечурлигата ръцете им са в гъза навряни :lol:
Последна промяна от CTAHKO на 09 ное 2014 21:21, променено общо 1 път.

Върни се в “Свободна зона”