Коронавирусът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: Коронавирусът в България

Мнениеот Thsmith » 28 май 2022 10:50

Пак не правите съществена разлика. Много хора не отричаме съществуването на ковид или както искате да го наричате. Да съществува, но не е нещо страшно и тези статистики го показват. Не е нещо, което налага да се съсипват икономики и много повече животи да се загубят в резултат на това. Това икономическо цунами не е заради войната, още не. Всичко това е заради мерките срещу този пуст грип. Просто хората трябваше да се научат да живеят с него, а специални мерки да вземат само тези, които се чувстват застрашени. Не да съсипеш всичко за да спасиш някой и друг, който е с единия крак в гроба.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Capitana_Puyol

Мнениеот Capitana_Puyol » 28 май 2022 10:59

Значи признаваш все пак че трябва да се вземат мерки за ограничаване на заразата, а не да се правят всички на слепи и че нямало такова нещо. Дори Северна Корея вече ахнаха след като 2 години отричаха коронавируса, сега изведнъж - Аууу много болни имаме. :)
Барса, Лудогорец и Бойко Борисов, але, алеее... :)

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 29 май 2022 10:40

Capitana_Puyol написа:Значи признаваш все пак че трябва да се вземат мерки за ограничаване на заразата, а не да се правят всички на слепи и че нямало такова нещо. Дори Северна Корея вече ахнаха след като 2 години отричаха коронавируса, сега изведнъж - Аууу много болни имаме. :)

Мерки трябва да се взимат от хората, а не от държавата. Както за всичко останало. Всеки трябва да отговаря сам за себе си, а не да чака държавата да го дундурка, държавата да вдигне заплатата, държавата това или онова.
Ако се чувстваш застрашен, рисков, слаб, болен и тн, трябва да се пазиш сам, а не да чакаш някой друг да го прави. Единствено бих се съгласил с някаква помощ поради дадени извънредни обстоятелства за снабдяване на такива хора по някаква социална програма така, че да не им се налага да излизат ако не искат.

Всичко друго води до обратен ефект и до историята с лъжливото овчарче. До липсата на каквато и да е възможност за самостоятелно мислене и вземане на решение, огромна щета в дългосрочен план за всички.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

!

Мнениеот Drunken_Master » 31 май 2022 00:26

Thsmith написа:Всичко друго води до обратен ефект и до историята с лъжливото овчарче. До липсата на каквато и да е възможност за самостоятелно мислене и вземане на решение, огромна щета в дългосрочен план за всички.

Всичко живо е налапало въдицата. До преди седмица, всяка фирма, можеше да "вкара" определен служител в програма, в която по време на пандемията, да му се плащат някакви пари. До колкото разбрах парите са супер мижави, но това не е от значение. Занимавам се с ресторантьорство и съм назначил един к*пут по тая програма, но няма да се учудя, че програмата важи и за други, примерно някой чичак в ковашко-пресов цех. Както и да е... Ония отива в бюрото по труда и се регистрира. И г-жата, дето му разписвала документите му казала "Хубаво е, че го правиш, щото есента пак ще има пандемия !" Айде, някой всезнайко по тоя вирус (щото тука е пълно с такива), да вземе да ми обясни, тая откъде по дяволите може да знае, кво ще идва през есента, при положение, че сме май месец, а есента идва след поне четири месеца ? Тая да няма кристална топка ? Или пак ще кажете, "ми тооо, всички математици така го изчислиха, това е направо елементарно..." Ай сиктир вече, ве ! То не беше първа, втора, трета вълна и т.н. Това нещо край няма, продължавайте да си вярвате сляпо на тая тъпотия...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 31 май 2022 04:12

Не е хубаво да се изпада в крайности. От една страна са смахнатите затварачи, а другата е търсенето на конспирация навсякъде.
Много важно какво е казала лелката в някаква институция. Нали се усещаш колко нелепо звучи това, че някой точно на лелката ще дава обяснение какво ще става да я информира за да знае?
И да, най-нормалното нещо е да има грип есента. Същото се случва от десетилетия всяка година. Сега как ще реагират институциите и дали ще се правят, че ида ебола е друг въпрос и изобщо не е в компетенциите, възможностите и знанията на някаква лелка зад гише.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 31 май 2022 05:55

Thsmith написа:Сега как ще реагират институциите и дали ще се правят, че ида ебола е друг въпрос и изобщо не е в компетенциите, възможностите и знанията на някаква лелка зад гише.

Тук изобщо не съм съгласен. 2020-та, още когато почваше тая простотия, именно от "лелките" - полицаите, аз лично разбрах, кога ще се отварят заведенията. Моя шеф е много гъст с полицията, (бившо ченге от ДС) та той редовно ги събира на кафенце в офиса си, та оттам разбрахме... Аз ти гарантирам, че много хора са наясно с тая простотия. Е*и ти конспирации-монспирации, това чудо край няма, ве !!! Вече колко време стана... В София по време на пандемията половината заведения (особено подземни) са били отворени, нали ? И кой вечеря там ? Дупетатите... Гаранция ! Кво се учудваш тогава...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 31 май 2022 06:01

Догадки е едно, да знаеш е съвсем друго. Аз мога да ти кажа, че дори министър в кабинета нямаше представа какво точно ще се случи и кога и всяко решение се взимаше от днес за утре според това как духа вятъра. Говоря за служебния кабинет.
Няма да ти показвам снимки и от групата на заведенията, по значимите за това как Ричард снасяше информация за това какво се очаква и какво са говорили уж и накрая колко от нещата изобщо не се случиха според очакванията.
Никой не тръгва да уведомява селския полицай или лелката на гишето какво става, просто е нелепо.

/какво значи подземно заведение?/

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 31 май 2022 06:19

Thsmith написа:/какво значи подземно заведение?/

Заведение, което се намира под земята. Няма джагара-джугара, няма светлини, които да се виждат, само входа се вижда. Направих логиката, че такива заведения, ако не знаеш, че е отворено, няма как да знаеш, дали работи, защото не се вижда нищо на пръв поглед. Виждаш само входа му...
Изображение

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 31 май 2022 06:22

Гръм да ме удари, но даже не се сещам за такова заведение. Звучи ми като мазе : )

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 31 май 2022 06:26

Thsmith написа:Гръм да ме удари, но даже не се сещам за такова заведение. Звучи ми като мазе : )

Ти кое посещаваш, бе ? Брат ми беше управител на "Вино Вино" и онова, дето беше пред Парламента, най-популярното, как му беше името ?
Изображение

Върни се в “Свободна зона”