За Бога, братя, не купувайте ... жилища !!!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
shevchenko
Местоположение: Старите "форумци" ви благодарят за "коректното" ви отношение
Контакти:

Re: За Бога, братя, не купувайте ... жилища !!!

Мнениеот shevchenko » 10 яну 2012 14:04

Жилището не е инвестиция, но и без него няма как. Човек трябва да има къде да живее, така че тези твърдения са доста глупави, относно това да не се купуват жилища. Нека се кажат нещата по-просто-който може да купува без да мисли много, който не може да не се набутва с кредити. Това е.
Изображение

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 11 яну 2012 01:00

megan fox написа:Не говори глупости наизуст, като не знаеш за какво става въпрос! Не ти говоря за центъра на Варна, а за Морската градина, където по принцип строителството е забранено! ;) Но си има пиниз как да бъде заобикаляна тая забрана и там един квадратен метър струва майка си и баща си на квадрат!

П.П. Ако ми намериш апаратамент в центъра на Варна за 500 евро квадрата... купувам го веднага и на теб ще ти дам 10 бона в евро!!!!! Аман от многознайковци!

Не говоря наизуст, абсолютно нормално е цените в самата морска градина да са космически заради тая забрана и заради страхотното разположение. Строежите след Делфинариума станаха практика и да има си начин да се заобиколи всяка една забрана в тоя град. Аз ти говорех за тези около Спортна зала и по протежението на главния път покрай морската които по принцип се водят най-скъпи. Не съм споменавал строеж В Морската ;)

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 12 яну 2012 00:14

wolf написа:
megan fox написа:Не говори глупости наизуст, като не знаеш за какво става въпрос! Не ти говоря за центъра на Варна, а за Морската градина, където по принцип строителството е забранено! ;) Но си има пиниз как да бъде заобикаляна тая забрана и там един квадратен метър струва майка си и баща си на квадрат!

П.П. Ако ми намериш апаратамент в центъра на Варна за 500 евро квадрата... купувам го веднага и на теб ще ти дам 10 бона в евро!!!!! Аман от многознайковци!

Не говоря наизуст, абсолютно нормално е цените в самата морска градина да са космически заради тая забрана и заради страхотното разположение. Строежите след Делфинариума станаха практика и да има си начин да се заобиколи всяка една забрана в тоя град. Аз ти говорех за тези около Спортна зала и по протежението на главния път покрай морската които по принцип се водят най-скъпи. Не съм споменавал строеж В Морската ;)

И мислиш,че около спортната можеш да си купиш жилище ново строителство за някви 500 евро квадрата? :shock: :o Че то това си е без пари за тази част от града. Малко по-нагоре в квартал Левски новото строителство върви по 650-700 евро квадрата в момента, няма как около спортнаат да е по-евтино. ;) В квартал Чайка цените наистина са малко по-ниски, но там основният сграден фонд са панелки и няма чак толкова много нови блокове.
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
ehh
Контакти:

Мнениеот ehh » 15 яну 2012 11:58

Sisi 1914 написа:Посветих 1 кючек, на футболистите на Левски!

Sisi 1914 написа:Кашчей, не ми лази по-нервичките!

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 16 яну 2012 20:44

Така и аз да си изкажа мнението.Вярно е че в големия бум в периода 2004-2008-ма цените бяха високи.Но нека да си спомним,че тези милиони се изляха в нашата икономика.Имах познати,които по онова време работеха по строежите в Банско като строители и си докарваха по 2000 лева на месец.Материалите и заплатите в този бранш скочиха и това повиши цените на жилищата.Другия фактор бяха чужденците.Но като цяло строителството оказа положителен ефект върху икономиката ни.За пример ще дам Банско,защото аз съм от този район.Когато там започна масовото строителство първо се подобри материалното положение на местното население.Тези хотели обаче,които се строяха имаха нужда първо от тухли,после от прозорци, врати, мебели.Е всички тези неща се правеха от малките фирми в района.Банско теглеше икономиката на целия район.Разкриха се много работни места и хората получаваха добри пари.Същото беше и в другите градове в региона където имаше бум на строителството.Сега всичко замря и тези малки фирми за дограма,мебели и т.н. фалираха.Освен строителите работниците в малките предприятия също останаха без работа и пари.А моят съвет към тези,които ще купуват жилища е също да изчакат още малко да паднат цените.И не се хвърляйте веднага към нещо голямо.Купете първо нещо по-малко,което ще ви реши проблема.Ако в последствие имате нужда от по-голям апартамент продайте този,който имате сега и доплатете с нещо или го отдайте под наем за да плащате ипотечна вноска за другия,който ще купите,но заем вземайте при крайна необходимост.Ако нямате пък никакви спестявания да си купите апартамент продайте някакъв наследствен имот примерно.Относно примера с момичето,което ще плаща 400 лева вноска а заплатата й е 450.Това няма как да стане.Според българското законодателство всеки гражданин на България не може да бъде лишаван от неща,от които зависи неговото съществуване.Ето защо според мен банката ще преструктурира дълга и ще увеличи срока за погасяване,но на по-малки вноски.Все пак те имат интерес длъжникът им да е жив и да може да си плаща вноските отколкото да умре от глад.Същото е и с останалите апартаменти.Ако банката ги вземе после как ще ги продаде в тази криза?За това сега банките и финансовите институции отбягват конфискация на недвижими имоти.Просто тяхната продажба е много трудна.За това всички банки са склонни да преразсрочат дълговете на хората във времето и да намалят ипотечните им вноски отколкото да вземат нещо,което после я продадат я не.Отнемането на недвижимо имущество е краен вариант.

Върни се в “Свободна зона”