Денят на Великата Победа!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Денят на Великата Победа!
Очаквах,че ще постъпиш точно така,само ми загуби времето.Ясно беше,че не те интересуват фактите и след като ги получи започна с простотиите за припознавача,цупенето и другите простотии.За това не ме занимавай повече с твоите глупости.Троли си на воля ,просто никой няма да ти обръща внимание.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]
GOLEADOR написа:Очаквах,че ще постъпиш точно така,само ми загуби времето.Ясно беше,че не те интересуват фактите и след като ги получи започна с глупостите за припознавача,цупенето и другите простотии.За това не ме занимавай повече с твоите глупости.Троли си на воля ,просто никой няма да ти обръща внимание.
Нито един факт не представи , синко ! Даже още имаш да учиш в демагогията от видни партийни величия , но старанието ти е похвално.
Умело избягваш фактите , защото там си несъстоятелен , както доказах и в задочния ни спор.
Другия път си намери по лесен опонент , където да не ти личи толкова липсата на аргументация в тезите, както и очевадната липса на логичната им презентация.
Желая ти успех ! Честно !!!
АКО ВСЯКА ЖЕРТВА НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В РУСИЯ ПОЧЕТЕМ С МИНУТА МЪЛЧАНИЕ, СВЕТЪТ ЩЕ ПОТЪНЕ В ТИШИНА ЗА 118 ГОДИНИ !
Кое от това което казах не е факт , момченце?За оказваната логистична подкрепа от наша страна на източния фронт заради която сме бомбардирани от руснаците (без да сме във война с тях)?За даването на територията ни на германците за нападение над сърбите,заради което сме бомбандирани (без да сме във война с тях)?Кое не е факт?
Гледай си там клиповете и не се опитвай да пишеш по исторически теми,имаш големи пропуски в знанията.Сега като ти почне ваканцията наблегни на учебниците по история.Дерзай.
Гледай си там клиповете и не се опитвай да пишеш по исторически теми,имаш големи пропуски в знанията.Сега като ти почне ваканцията наблегни на учебниците по история.Дерзай.
- Captain Stottlemeyer
GOLEADOR написа:...Casus belli , малкия.Фактите които ти дадох са повод за война.Точно заради това през 1941 ни бомбандират СССР и Сърбия.И с двете страни не сме във война,а ни нападат.Надявам се да бях ясен.
А-ха, добре. Знаем латински термини, но не знаем българския език и по-точно как се пише думичката "бомбардирам" !

П.П. И една историческа справка относно концлагерите. Първият концлагер в Съветска Русия е бил създаден през 1919 г. После се ражда чудовището ГУЛаг. А в сравнение със съветските концлагери, където са били затваряни дори съветски войници, имали нещастието да попаднат в германски плен (справка: "Един ден на Иван Денисович" на Солженицин), германските са били като петзвездни курорти...

Последна промяна от Captain Stottlemeyer на 10 май 2017 10:00, променено общо 1 път.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
-
- Контакти:
Спорът,коя от двете идеологии е "по- хуманна" е меко казано смешен.Единствената разлика между тях е наличието
и съответно липсата на частна собственост.Желю Желев в книгата си много точно ги е описал/тя за това беше
и забранена/
и съответно липсата на частна собственост.Желю Желев в книгата си много точно ги е описал/тя за това беше
и забранена/
България воюва на страната на Вермахта, като е създадена Българска СС противотанкова бригада с численост около 700 човека.
Captain Stottlemeyer написа:GOLEADOR написа:...Casus belli , малкия.Фактите които ти дадох са повод за война.Точно заради това през 1941 ни бомбандират СССР и Сърбия.И с двете страни не сме във война,а ни нападат.Надявам се да бях ясен.
А-ха, добре. Знаем латински термини, но не знаем българския език и по-точно как се пише думичката "бомбардирам" !Но нека да не бъдем дребнави - дойдохме си на думата – повод за война. И какъв е бил casus belli за СССР, за да нападне Полша на 17.09.1939 г. , по-малко от 3 седмици след германското нападение на 1 септември, което слага официално началото на Втората световна война ?
Може би спорът, коя водка е по-добра – Столичная или Zubrowka? Какъв е бил пустият му casus belli за агресията на СССР срещу Финландия на 30 ноември същата година, заради която Съветския съюз е изключен от Обществото на народите - може би спорът, кой е по-добър на хокей?
Ами окупацията на Литва, Латвия и Естония? И тези ли страшилища са заплашили мирната съветска държава и са ѝ дали повод за война? ...
![]()
Ами откъсването на територии от Румъния?! СССР е виновен в не по-малка степен от Германия за започването на Втората световна война (пактът Рибентроп-Молотов). Огромна вина имат и Англия и „победителката“ Франция с тяхната курвенска политика спрямо Чехословакия (справка: Мюнхенското споразумение). Затова честването на 9 май като някакъв „ден на победата“ във война, в която единият агресор е надвил другия (най-вече благодарение на подкрепата на САЩ), а България е била окупирана, със статут на победена държава, плащаща репарации, с наложен отвън режим на комунистическа диктатура, е занимание за неизличимо увредени, болни мозъци (справка: авторчето на темата - Александров)!
Но като знам интелектуалното ниво на форума и на руските подлоги в него, както и на цялото народонаселение (какъвто термин сполучливо употреби веднъж Странджата), нищо вече не ме учудва. Бог да пази България!
П.П. И една историческа справка относно концлагерите. Първият концлагер в Съветска Русия е бил създаден през 1919 г. После се ражда чудовището ГУЛаг. А в сравнение със съветските концлагери, където са били затваряни дори съветски войници, имали нещастието да попаднат в германски плен (справка: "Един ден на Иван Денисович" на Солженицин), германските са били като петзвездни курорти...
Чукча писател,не читател.Ясно съм казал защо България празнува 09.05,обаче няма кой да чете.Знам,че irradeum оспами темата и вече трудно се следи кой какво е казал ,но това не те оправдава за написаното.
filo_123 написа:България воюва на страната на Вермахта, като е създадена Българска СС противотанкова бригада с численост около 700 човека.
И да има такава бригада те са доброволци,с нищо не обвързват България.Друго си е да са военизирани от царя и изпратени да защитават чужди интереси.
-
- Контакти:
GOLEADOR написа:filo_123 написа:България воюва на страната на Вермахта, като е създадена Българска СС противотанкова бригада с численост около 700 човека.
И да има такава бригада те са доброволци,с нищо не обвързват България.Друго си е да са военизирани от царя и изпратени да защитават чужди интереси.
Баща ми/бог да го прости/ е бил войник в Бронираната бригада,която се е състояла от танков полк,артилерийски полк
и мисля мото-стрелкови полк.Къде е воювала тази бригада?
- Captain Stottlemeyer
И в допълнение - още нещо за т.н. “casus belli”: Понастоящем сред бойците на Ислямска държава се числят няколко хиляди граждани на Руската федерация. Според различни източници числото варира от 3 до 7 хиляди. Значи ли това, че Русия (по конституция понятията „Русия“ и „Руска федерация“ са тъждествени) подкрепя Ислямска държава?!
През Втората световна война около 120-130 хиляди руснаци от РОА начело с генерал Власов са воювали рамо до рамо с войските на Вермахта срещу СССР. Значи ли това, че заради този “casus belli” Съветският съюз е трябвало да обяви война на себе си?!...

През Втората световна война около 120-130 хиляди руснаци от РОА начело с генерал Власов са воювали рамо до рамо с войските на Вермахта срещу СССР. Значи ли това, че заради този “casus belli” Съветският съюз е трябвало да обяви война на себе си?!...

"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ