Не съм обсъждал темата тук, а и по принцип за лоши работи не галя да говоря, но личното ми мнение, че светът е побъркан, а случващите се неприятни събития ден след ден са абсолютно свързани по някакъв крайно опасен за човечеството и извратен начин, затова хората по чужбина е време да се прибират вкъщи, тъкмо да станем по-голема сила и да си оправим един ден като ни писне държавата! Там, където сте няма живот - висок стандарт, но и бандитите са от най-високите стандарти!

Това ми е мнението, след като разбрах, че има пострадала българка със счупена ръка и много уплаха, но е жива.
Оттук следва стандартния ми въпрос- кому го търсите там да ходите като си имаме държава? Да, с кусури и недъзи, но дано се оправи нещо малко от малко някога, че навън ще треперят мартинките на хорицата. Казва всеки стандартно извинение- там сме по принуда, не съм особено съгласен - там сте да избягате от родните ни проблеми, ама ето, мащабите на проблемите по света са много по-големи и не виждам и да се решат, напротив кризата се задълбочава и е време е да се качвате на самолето и да си идвате у дома при запустелите ниви нали, да си купите и една здрава кирка и да копате и копате, защото в чужбина трябва само дупките да си изкопате, което е неприятното! Запада е западнал, след години Изтокът ще вземе и превес, но за да стане по-бързо трябва всеки да си живее на постоянния адрес по лична карта и оттам да се бори с неправдите! Аз съм сигурен, макар и хората да я хвалят тая пуста чужбина, никой от тях не иска децата му да остават там, а който го иска, той за мен не е здравомислещ човек, а още по-малко е някакъв интелигент, виждайки и осъзнавайки след време, че заседяването там е загуба на време и едва ли най-важното за децата му е да си губят времето там като него, защото живот извън татковината според мен си е чиста мъка и има повече негативи, отколкото позитиви.
Моето кредо е такова: Ами щом съм некадърен тука (а това важи за много от нас), ами аз и там ще съм си същият некадърник. Затова не съм изпитвал нужда от чужбина, освен ако не е на екскурзийка! Още като ученик посетих най-красивите местенца на планетата ни, снимките ми още не са извадени и ги ядат лентите мишките по краищата, за мое щастие и видях красивата Ница- онази с цветята и поправките, кихах като разпрано колибри, седях и снимах гола французойка на шезлонг по цици (недотам хубави, но от първите никой човек не бива да се оплаква), чакълът, с който е осеяна тази красива плажна ивица , не тази след терора и страданието на хората. Видях и красивите Монако и Венеция, а това ми беше една от мечтите като чаве и побързах да я изпълня възможно най-рано, за да не ми се налага нито да пътувам, нито да мечтая. Пипнах и гърдата във Верона на красива Жулиета, уж щеше да ми носи късмет, а то какво носи - хубави спомени, че като чаве съм барал некви цици, а сега не барам. Без пари каките нема ти дадат да барнеш! Като малко чаве много обичах да пътувам, ама сега ме мързи да идем да си пуснем и фишо и то не за друго, ами щото в България живота е труден, но като се научиш да икономисваш правилно, се оцелява някакси. Лошото е, че огромни са моите таланти, ама да го немаше мързела, с други думи в мой непривичен стил ми фен на Оливие Жиру!

Господ ни е дарил с гордо потекло и красива хубава държава, хората решават да отидат на майната си, че да им е по-льосан животът, така не става, деца! Парите изкарани в чужбина се харчат както и тук и ако си немаш нужния акъл, ти ще си похарчил половината още там, като се върнеш ще похарчиш останалата част за някаква абсолютна глупост, без която си и може, и после накъде? Пак на същия хал се отива, затова по-добре у къщи при любимите ти хора, другото са ненужни глупости!

Моите браточки ходеха 5-6 пъти по чужбина и го виждам, че негативите са били винаги повече, а парите невинаги си взимаха от чорбаджиите. Като навсякъде, ама не ги и търсят, нема кой да им ги даде.