Какво бихте направили като Министър-председател?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Re: Какво бихте направили като Министър-председател?

Мнениеот Player » 26 мар 2016 19:27

Кашчей написа:
Player написа:Идва времето на машините и няма да има заплати, обезщетения и бонуси. Каквото било - било. Още малко малко остава до това- освен ако не ни споходи някоя голяма война или Йелоустоун, преди това и да не го доживеем

Стига бе, верно ли иде времето на машините?
Аз ще съм безкрайно любопитен да видя машината, която ще може да върши моята работа :mrgreen:

Роботи пригодени за конкретна работа, ако не си ме разбрал. Това ще са работниците в близко бъдеще, ако изкуствено не забавят нещата. както с петрола например. А каква е твоята работа, че мислиш че робот няма да може?

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 26 мар 2016 20:18

Player написа:
Кашчей написа:
Player написа:Идва времето на машините и няма да има заплати, обезщетения и бонуси. Каквото било - било. Още малко малко остава до това- освен ако не ни споходи някоя голяма война или Йелоустоун, преди това и да не го доживеем

Стига бе, верно ли иде времето на машините?
Аз ще съм безкрайно любопитен да видя машината, която ще може да върши моята работа :mrgreen:

Роботи пригодени за конкретна работа, ако не си ме разбрал. Това ще са работниците в близко бъдеще, ако изкуствено не забавят нещата. както с петрола например. А каква е твоята работа, че мислиш че робот няма да може?

Ами..в моята работа се изискват по-специални умения и реакция на място, а не по зададени параметри, та ще му е трудно на другаря робот, убеден съм :twisted:
Между другото, няма как изкуствен интелект да победи човешки мозък, ако става въпрос за нестандартни ситуации. Тия чалъми с шаха ги оставям за ентусиасти, като теб.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 26 мар 2016 20:45

Бих забранил на Tsmith да разсъждава, по каквито и да е теми. 8-)
... и после внезапно си направих секуро.

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 26 мар 2016 23:21

То и човешкият интелект, може да се, окаже изкуствен. Ако е така и роботите ще го достигнат, ако им се даде време и ресурс. Ние не сме станали такива за десетилетие, а за много повече.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 27 мар 2016 00:44

Player написа:То и човешкият интелект, може да се, окаже изкуствен. Ако е така и роботите ще го достигнат, ако им се даде време и ресурс. Ние не сме станали такива за десетилетие, а за много повече.

Ще ме извиниш, надявам се,за нетактичния въпрос, но ти какво работиш и в каква сфера? Не ми е чак толкова належащо да го знам, но във връзка с роботите и възможностите им питам?!
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 27 мар 2016 05:44

iliev72 написа:Ти наистина мислиш като див капиталист ! И на всичко отгоре си мислиш , че това е правилно.
Дори и в МВР тези заплати са обвързани с прослуженото време.Само , че откъде да го знаеш това след като не се пише в медиите.
А това със определено възнаграждение да получиш ако си имал дългодишни отношения с една компания е в целият свят където говорим за истинска демокрация , а не за див капитализъм.
Твоята задачка е безпредметна защото един работник за да получи една заплата бонус при увоолнение би трябвало да е работил поне 1г.Не ми ясно с твоя див капитализъм как ще планираш 10г напред.
И дори когато напусна Стив Бламър и не само той му бяха подарено от M$ определен брой акции и това е нормална практика.Като си толкова умен защо трябва да му подаряват акции след като толкова години са му плащали заплата ?!
Много си далеч от политиката на големите компании по света към работниците си. Според защо преди години Google решават да наемат готвач вместо да ползват кетеринг ?! И сега той е един от големите им акционери и продължава да работи за тях.Те не се занимават с готварство , но се грижат работниците се и имат силна социална политика. Заплатите и бонусите в нормалните държави не са основно за да смениш работата , а какво социална програма има във фирмата.Тя е много повече от бонусите които може да получиш. Явно по-горе изброените от мен фирма е пълно с глупаци за разлика от теб. Замисли се над тези неща и се отговори тези хора ли са глупави или аз.
И тъй като си заговорихме за планиране ще ти кажа една старо изказване на Бил Гейтс.В средата на 90-те ако не се лъжа на едно събрание на акционерите той казва , че % ръст на печалба не е този който са очаквали.
Замисли колко подробни всичко е планирано там.Ние си говорим за печалби , а още преди 20г те са планирали много по-дребни неща. Където да съм работил до момента не съм виждал такова планиране в БГ.
Когато се научиш така да планираш тогава ще ми говориш с примери.

- Аз знам, че е правилно и няма нищо диво.
- Напротив, споменавало се е. Това нищо не променя.
- Това не е точно така. Дали ще дадеш 1 месечно предизвестие или ще го изплатиш е относително еднакво. След предизвестието КПД то удря нула.
- Знам, че не ти е ясно. То си личи.
- Акциите са вид бонус и те се дават за да стимулират работата при вече постигнати добри резултати. Аз винаги съм бил поддръжник на % тен бонус спрямо свършената работа и постигнатите резултати. Алберт Шпеер е показал, че това работи още по време на Хитлер и то при не съвсем доброволни начела. Това изобщо няма общо с обезщетение за уволнение когато вече не си нужен, а се отнася до продуктивността ти когато работиш и си полезен.
Успяваш ли да осмислиш разликата?
*Давам ти 2% от печалбата, удобен стол и климатична инсталация = Скъсваш си задника за да увеличиш печалбата и да вземеш повече пари, гърба не те боли заради удобния стол и не боледуваш заради простуда = КПД се увеличава докато ти работиш за мен.
*Давам ти пари след като напуснеш заради това, че няма да работиш повече за мен, не си ми от полза и не получавам нищо в замяна.
Има ли разлика между двете?

- Явно ти : )
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 27 мар 2016 06:11

Thsmith написа:
iliev72 написа:Ти наистина мислиш като див капиталист ! И на всичко отгоре си мислиш , че това е правилно.
Дори и в МВР тези заплати са обвързани с прослуженото време.Само , че откъде да го знаеш това след като не се пише в медиите.
А това със определено възнаграждение да получиш ако си имал дългодишни отношения с една компания е в целият свят където говорим за истинска демокрация , а не за див капитализъм.
Твоята задачка е безпредметна защото един работник за да получи една заплата бонус при увоолнение би трябвало да е работил поне 1г.Не ми ясно с твоя див капитализъм как ще планираш 10г напред.
И дори когато напусна Стив Бламър и не само той му бяха подарено от M$ определен брой акции и това е нормална практика.Като си толкова умен защо трябва да му подаряват акции след като толкова години са му плащали заплата ?!
Много си далеч от политиката на големите компании по света към работниците си. Според защо преди години Google решават да наемат готвач вместо да ползват кетеринг ?! И сега той е един от големите им акционери и продължава да работи за тях.Те не се занимават с готварство , но се грижат работниците се и имат силна социална политика. Заплатите и бонусите в нормалните държави не са основно за да смениш работата , а какво социална програма има във фирмата.Тя е много повече от бонусите които може да получиш. Явно по-горе изброените от мен фирма е пълно с глупаци за разлика от теб. Замисли се над тези неща и се отговори тези хора ли са глупави или аз.
И тъй като си заговорихме за планиране ще ти кажа една старо изказване на Бил Гейтс.В средата на 90-те ако не се лъжа на едно събрание на акционерите той казва , че % ръст на печалба не е този който са очаквали.
Замисли колко подробни всичко е планирано там.Ние си говорим за печалби , а още преди 20г те са планирали много по-дребни неща. Където да съм работил до момента не съм виждал такова планиране в БГ.
Когато се научиш така да планираш тогава ще ми говориш с примери.

- Аз знам, че е правилно и няма нищо диво.
- Напротив, споменавало се е. Това нищо не променя.
- Това не е точно така. Дали ще дадеш 1 месечно предизвестие или ще го изплатиш е относително еднакво. След предизвестието КПД то удря нула.
- Знам, че не ти е ясно. То си личи.
- Акциите са вид бонус и те се дават за да стимулират работата при вече постигнати добри резултати. Аз винаги съм бил поддръжник на % тен бонус спрямо свършената работа и постигнатите резултати. Алберт Шпеер е показал, че това работи още по време на Хитлер и то при не съвсем доброволни начела. Това изобщо няма общо с обезщетение за уволнение когато вече не си нужен, а се отнася до продуктивността ти когато работиш и си полезен.
Успяваш ли да осмислиш разликата?
*Давам ти 2% от печалбата, удобен стол и климатична инсталация = Скъсваш си задника за да увеличиш печалбата и да вземеш повече пари, гърба не те боли заради удобния стол и не боледуваш заради простуда = КПД се увеличава докато ти работиш за мен.
*Давам ти пари след като напуснеш заради това, че няма да работиш повече за мен, не си ми от полза и не получавам нищо в замяна.
Има ли разлика между двете?

- Явно ти : )

Ти наистина би върнал Европа в началото на 19-и век. Доброто е, че няма как да го направиш!
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 27 мар 2016 14:08

Рядко съм съгласен с Кашчей , но този път съм. В нашето съвремие за да увеличиш работоспособността ти осигуряват много повече от удобен стол и 2%.
Например - време за фитнес , карта за финтес , редовни тимбилдинги. Хората които са в добра физическа форма са доста по работоспособни от шишковци седящи в удобни столове :)
Ще дам още един пример от бизнеса който ме е впечатлявал винаги. Преди много години компанията Xerox са имали офиси из повече щати. В един красив момент оценяват , че голяма перо за разходи са офисите.
Иначе казано удобният стол и климатиците почват да генерат повече разходи отколкото печалба за Xerox. И Xerox решават да разкарат повечето офиси и техните търговци стават мобилни и нещата тръгват нагоре.
Явно климатика и удобният стол не винаги вършат работа защото с тях вървят и други разходи които може да се окажат много повече от реализираната печалба.На търговците им се плаща за реализирани продажби.
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 27 мар 2016 14:34

Тези неща какво общо имат с долния цитат, откъдето ви тръгна спора?
iliev72 написа: Защо да няма във всяка фирма задължителен колективен трудов договор в който една от точките да е при напускане/пенсиониране да получаваш до 20 брутни заплати(1г = 1 заплати) в зависимост колко трудов стаж имаш в тази фирма.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Вал
Контакти:

Мнениеот Вал » 27 мар 2016 16:14

Thsmith написа:
iliev72 написа:
Не изопачавай думите ми.Говорим за дългогодишни служители , а не за временни договори.Този който ти е служил 10г вярно , но се налагат съкращения и ти не го уволняваш защото е некадърен , а защото ти се налага да съкратиш персонала и вече дори да искаш не можеш да поддържаш същият персонал.Не ми давай статии на френски защото аз ти давам филм в който има точно такива примери които са от живота.Никой не говори за некадърници които всеки би уволнил още на 1 седмица.

Как ще различиш законово кадърния от некадърния при назначаване и как ще отделиш правата им? :lol:
Как така работи много добре, но вече не ти е нужен? Ако работи добре => върши ти работа => генерира печалба => не го уволняваш. Винаги ме е дразнел манталитет тип "получаване на заплата", а не "изкарване/изработване".
Работодателят е двигателят на всяка икономика и трябва да бъде стимулиран да се развива, така и работниците ще имат възможност да изкарват заслуженото им възнаграждение. Когато тормозиш работодателят, всичко рефлектира върху долните слоеве и не само, че не им помагаш, а пречиш на всички.

пп Ти и филм за духчето каспър можещ да ми дадеш, но това няма да го направи истинско.

Тука голяма часто от хората са си повярвали, че са нещо повече от другите, та дават акъл как се назначава и как се уволнява. Всеки тъпак трябва да знае, че в една фирма парите се изкарват от работниците. Ако един работник е кадърен, той може да си напусне и да организира много по-печеривш бизнес от някой некадърен началник. В България началници/бизнесмени стават само по един начин. С лизане на задници.

Върни се в “Свободна зона”