70 години от Великата отечествена война

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Re: 70 години от Великата отечествена война

Мнениеот Der Schmarotzer » 09 май 2015 20:51

Siegfried написа:
Der Schmarotzer написа:
Siegfried написа:Във всичките 4 речника, които имам, Шмаротцер е с един единствен превод - този, който ти го дадох :mrgreen: Наистина - стегни се малко.

Не съм длъжен да давам обяснения на кръгли неграмотници като теб, които шмароцват върху нормалните хора и им тровят живота с празнуването си на глупави празници като т.нар. Ден на победата, който не носи нищо добро на България. Разбираш ли, че само това ми е предостатъчно да те отсвиря и да бия шута на всичките ти СОФИЗМИ :?: :?: :?:

А, значи правилно съм преценил, макар то да не беше много трудно, че мисленето нистина не ти се отдава - Mir ist wurscht, was du denkst. Hau ab!

ОТДАВА ??? Да ми се ОТДАВА сексуално ли ??? Или имаш предвид УДАВА :mrgreen: Просто си безнадежден случай.

Точка по въпроса.

[offtopic]Verpiss dich ;)[/offtopic]

Явно българският език, както немският не ти е майчин:
http://kaksepishe.com/otdava-udava/
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 09 май 2015 20:57

Der Schmarotzer написа:
Siegfried написа:
Der Schmarotzer написа:
Siegfried написа:Във всичките 4 речника, които имам, Шмаротцер е с един единствен превод - този, който ти го дадох :mrgreen: Наистина - стегни се малко.

Не съм длъжен да давам обяснения на кръгли неграмотници като теб, които шмароцват върху нормалните хора и им тровят живота с празнуването си на глупави празници като т.нар. Ден на победата, който не носи нищо добро на България. Разбираш ли, че само това ми е предостатъчно да те отсвиря и да бия шута на всичките ти СОФИЗМИ :?: :?: :?:

А, значи правилно съм преценил, макар то да не беше много трудно, че мисленето нистина не ти се отдава - Mir ist wurscht, was du denkst. Hau ab!

ОТДАВА ??? Да ми се ОТДАВА сексуално ли ??? Или имаш предвид УДАВА :mrgreen: Просто си безнадежден случай.

Точка по въпроса.

http://rechnik.info/%D1%83%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0

Не прехвърляй греховете си върху мен :mrgreen:
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 09 май 2015 23:05

Siegfried написа:
Der Schmarotzer написа:
Siegfried написа:
Der Schmarotzer написа:

Точка по въпроса.

http://rechnik.info/%D1%83%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0

Не прехвърляй греховете си върху мен :mrgreen:

Перфолентичке, за пореден път доказваш недостатъците на съвременното българско образование, което за теб не е образование, а образУвание. Преди да използваш нещо като извор, погледни специализираната литература към него. При твоя извор тя е едно голямо нищо, при моя, информацията е на основата на речници, издадени от оторизираната институция по български език и най-големите познавачи на българския език:
Официален правописен речник на българския език. С., БАН, Просвета, 2012, с. 443, 631.
Речник на българския език. Т. 11. С., БАН, 2002, с. 959.
Речник на съвременния български книжовен език. Ред. Л. Андрейчин и др. Т. 3. С., БАН, 1959, с. 467.
Т.е. резултатът е най-познат на тоя свят: моя милост срещу перфолентичката с една дупка 7:1. Сега ходи да се оплакваш на ментора си, че не ти е направил повече дупки.

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 09 май 2015 23:09

Много актуални речници бе - от 1959-а. Толкова актуални колкото и разбиранията ти за историята и политиката :mrgreen:
Соц-стайъл! 8-)
Ти глупости на немски пишеш, па си тръгнал да ми се обясняваш за българския език. Като са те хванали веднъж по бели гащи, няма смисъл да тръгваш да се оправдаваш и да използваш моите аргументи срещу самия мен. Като са те приземили веднъж, по-добре сведи глава и се оттегли. Тръгнал да оправдава невежеството си с другите. Ейй, големи капацитети сте, генерацията от соц-а. Направооо - немея пред вас :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Аз съм над тези неща :mrgreen:
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 09 май 2015 23:18

http://rechnik.info/blog/

Най-актуалното издание на българския тълковен речник :!: Е, не е като фоверър класиката от 1959-а, ама споко - също става.

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 09 май 2015 23:27

Siegfried написа:Много актуални речници бе - от 1959-а. Толкова актуални колкото и разбиранията ти за историята и политиката :mrgreen:
Соц-стайъл! 8-)
Ти глупости на немски пишеш, па си тръгнал да ми се обясняваш за българския език. Като са те хванали веднъж по бели гащи, няма смисъл да тръгваш да се оправдаваш и да използваш моите аргументи срещу самия мен. Като са те приземили веднъж, по-добре сведи глава и се оттегли. Тръгнал да оправдава невежеството си с другите. Ейй, големи капацитети сте, генерацията от соц-а. Направооо - немея пред вас :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Аз съм над тези неща :mrgreen:

Щом за теб 2012 г. не е актуален...

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 10 май 2015 01:31

"Язе" да каже тежката си дума по въпроса. 8-)

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 10 май 2015 09:43

Alexx написа:
FLANKER написа:Що не се запиташ в следствие от какво е всичко това? Или руснаците са ковсвени жертви, а жените им са демократично изнасилвани....кажи Зиги.

Отричаш ли факта,че руските войници са се държали като животни на българска територия? Защото много хора помнят,че когато руснаците идват почват да закачат жените, да пият, да не си плащат за храна, дрехи,пиене и т.н., което е пълна противоположност на немските войници, които си плащат за всичко и са спретнати и дисциплинирани.
Даже съм чувал,че са давали шоколад на децата,а когато идват руснаците са криели момичетата в стените,че да не ги изнасилват.

Алекс,нищо не отричам .Били сме противник на Съветите.След преживения ужас от немците е съвсем нормално да се отнасят така със всеки техен съюзник.
И не на мене тия за "благородните'' немци.Дали са си плащали и са давали шоколад в Полша и СССР?Или може би не са изнасилвали?
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 10 май 2015 09:47

DANS написа:"70 години от Великата отечествена война" по това заглавие си личи историческата "грамотност" на авторчето!
истиината е, ческоро ще се навършат 74 години от началото на така наречената "Великата отечествена война", това пропагандното сталинистко название на част от ВСВ, то цели да неглижира следните нелицеприятни за Русия факти:

23 август 1939 г. между Германия и Съветския съюз е подписан пакта Рибентроп-Молотов, към него е приложен таен допълнителен протокол за определяне границите на областите от взаимен интерес в Източна Европа, като е договорено окупирането и разделянето на Полша от Германия и СССР!
Втората световна война започва на 1 септември 1939 г., когато германската армия навлиза в Полша.
На 3 септември 1939 г. Великобритания, Франция, Австралия и Нова Зеландия обявяват война на Германия. На 10 септември Канада обявява война на Германия,
на 17 септември 1939 г. Червената армия навлиза в Полша.
На 18 септември 1939 г. Германия и СССР излизат със съвместна декларация, подписана от фон Рибентроп, Сталин и Молотов, която гласи
„Правителството на Райха и на СССР чрез подписания днес договор, като уреждат границите между двете държави, вследствие разпадането на Полската държава и създавайки по този начин сигурна основа за продължителен мир в Източна Европа, единодушно изказват своето гледище, че е в интерес на всички народи да приключат положението на война, което съществува между Германия, от една страна, и Франция и Англия, от друга. Двете правителства, прочее, ще направят общи усилия да се постигне тази цел колкото е възможно по-скоро. В случай, че това не се достигне, ще се докаже, че Англия и Франция са отговорни за войната."

На 22 септември 1939 година в анексирания и окупиран от руснаците полски град Бжешч е проведен немско-руски парад на победата командван от генерал Хайнц Гудериан и комбриг (бритаден генерал) Семьон Кривошеин.

На 28 септември 1939 г. е подписан Германо-съветски договор за дружба и граници, който определя сфери на влияние и осигурява възможност на съветското правителство да анексира прибалтийските държави (Литва, Латвия и Естония).

Българските слуги на сегашния кремълски диктатор Путин никак не искат да се припомнят тези факти, които уличават съветска Русия като един от подпалвачите на ВСВ.

Това са планирани завоевания и сфери на влияние в Централна Европа и постигнатите териториални промени за периода 1939-1940 в съответствие с тайния пакт Рибентроп-Молотов:
Изображение

Дансче,реаниматорче скапано,поне на този ден преклони глава и се спри.Миришеш.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 10 май 2015 09:50

FLANKER написа:
DANS написа:"70 години от Великата отечествена война" по това заглавие си личи историческата "грамотност" на авторчето!
истиината е, ческоро ще се навършат 74 години от началото на така наречената "Великата отечествена война", това пропагандното сталинистко название на част от ВСВ, то цели да неглижира следните нелицеприятни за Русия факти:

23 август 1939 г. между Германия и Съветския съюз е подписан пакта Рибентроп-Молотов, към него е приложен таен допълнителен протокол за определяне границите на областите от взаимен интерес в Източна Европа, като е договорено окупирането и разделянето на Полша от Германия и СССР!
Втората световна война започва на 1 септември 1939 г., когато германската армия навлиза в Полша.
На 3 септември 1939 г. Великобритания, Франция, Австралия и Нова Зеландия обявяват война на Германия. На 10 септември Канада обявява война на Германия,
на 17 септември 1939 г. Червената армия навлиза в Полша.
На 18 септември 1939 г. Германия и СССР излизат със съвместна декларация, подписана от фон Рибентроп, Сталин и Молотов, която гласи
„Правителството на Райха и на СССР чрез подписания днес договор, като уреждат границите между двете държави, вследствие разпадането на Полската държава и създавайки по този начин сигурна основа за продължителен мир в Източна Европа, единодушно изказват своето гледище, че е в интерес на всички народи да приключат положението на война, което съществува между Германия, от една страна, и Франция и Англия, от друга. Двете правителства, прочее, ще направят общи усилия да се постигне тази цел колкото е възможно по-скоро. В случай, че това не се достигне, ще се докаже, че Англия и Франция са отговорни за войната."

На 22 септември 1939 година в анексирания и окупиран от руснаците полски град Бжешч е проведен немско-руски парад на победата командван от генерал Хайнц Гудериан и комбриг (бритаден генерал) Семьон Кривошеин.

На 28 септември 1939 г. е подписан Германо-съветски договор за дружба и граници, който определя сфери на влияние и осигурява възможност на съветското правителство да анексира прибалтийските държави (Литва, Латвия и Естония).

Българските слуги на сегашния кремълски диктатор Путин никак не искат да се припомнят тези факти, които уличават съветска Русия като един от подпалвачите на ВСВ.

Това са планирани завоевания и сфери на влияние в Централна Европа и постигнатите териториални промени за периода 1939-1940 в съответствие с тайния пакт Рибентроп-Молотов:
Изображение

Дансче,реаниматорче скапано,поне на този ден преклони глава и се спри.Миришеш.

Миризливостта му е обичайното агрегатно състояние. :lol:
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Върни се в “Свободна зона”