Емблематичните соц лакомства

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
1982

Re: Емблематичните соц лакомства

Мнениеот 1982 » 15 фев 2015 20:26

Сега има изобилие от лакомства, за разлика от клошарския соц, дето се радвах на някакви лайна като Родопчетата ...
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 15 фев 2015 20:27

diplomat написа:
CTAHKO написа:
diplomat написа:
love_hurtz написа:Мисля, че с това се изчерпват великте лакомства на комунизма и всичко свързано с този "велик" режим. Ако си бил от простолюдието нормално да ти е харесвало, само че в такъв делириум не можеш да живееш непрекъснато все някога се излиза и накрая резултата е българската действителност.

Така е, дядо ми е бил минен инженер, а семейството ми не е живяло в описания тук лукс. :? :|

Тогава не ти трябваше лукс.Трябваше само да имаш работа. А работа имаше за всички. Бедни хора нямаше! Да не говорим, че ценностите бяха съвсем други :)

Точно защото стремежът е бил да си просто обикновен бачкатор е провалило този строй, според мен. :) Човек не търси ли прогрес, почва да се връща назад без да усеща.

Този строй изобщо не се провали от само себе си както се опитват да твърдят някои хора. Зора беше да бутнат СССР и соц системата си остана без ядро, и се разпадна.
... и после внезапно си направих секуро.

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 15 фев 2015 20:27

diplomat написа:Точно защото стремежът е бил да си просто обикновен бачкатор е провалило този строй, според мен. :) Човек не търси ли прогрес, почва да се връща назад без да усеща.

В грешка си.Мотото на повечето родители бе "Учи мама за да не работиш (има се предвид тежък труд)".Но трудно се влизаше вув ВУЗ.Трябва много да се учиш за да успееш да влезнеш във ВУЗ.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
fakhir
Контакти:

Мнениеот fakhir » 15 фев 2015 20:28

Мда, добре и като се събудихте - краката ви отвити. И затова всички въздишаха по "Корекомското" и си пазаруваха на черно т.нар. бонове, когато нямаше как да си купиш $ от някой шофьор на Сомат, или от стюардеса на БГА-то.... И всичко щото беше наше, родно, българско, та затуй всичко живо налиташе на "вносното" От шоколадите, през кока-колата, та до Aciko-то и Sanyo-то. А по курортите ни, купувахме крем Nivea от поляците и от ГДР-туристите. ;) Затова и БКП-велможите си държаха всичко открадно във франкове, долари и марки, не във рубли. Затова люта завист ядеше българина, че не е като югославянина - хем в "комунизъм", ама хем вади марки чиста пара в Западна Германия, Швейцарско и Италия... как па не се обърка некой в СССР да се забие бе дееба :mrgreen:

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 15 фев 2015 20:32

diplomat написа: Аз лично съм изненадан от мненията тук и идилията, която обрисувате с коментарите си, но от историите, които съм чул от моето семейство, не съм останал с такова впечатление изобщо. :| Може би защото не сме били в голям град, не знам.

В малките градове пък си беше още по-спокойно. Ти сега би ли оставил детето си да играе на двора с другите деца до 10 вечерта без да го наблюдаваш и да се притесняваш за него :) Или то май няма други деца, с които да си играе :roll: Ми то няма и дворове и детски площадки, на които да играят 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Захарченко

Мнениеот Захарченко » 15 фев 2015 20:33

CTAHKO написа:
Пък какви мачове между махалите ставаха, не е истина :lol: Че и публика (сеирджии) се събираха да гледат :lol: Пък за фунийките, постоянно се дебнеше за някой нов строеж, който да стане бойно поле на поредната битка :lol: Списание "Жената днес" беше основен доставчик на амуници за предстоящата война :lol:

А за самото оръжие се правеха походи по покривите за елементи от антени! А в едни пластмасови патрондашчета се редяха готовите фунийки. Повечето слагаха и очила за плуване, да не падне фунийка в окото! Така беше, мда...

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 15 фев 2015 20:33

fakhir написа:Мда, добре и като се събудихте - краката ви отвити. И затова всички въздишаха по "Корекомското" и си пазаруваха на черно т.нар. бонове, когато нямаше как да си купиш $ от някой шофьор на Сомат, или от стюардеса на БГА-то.... И всичко щото беше наше, родно, българско, та затуй всичко живо налиташе на "вносното" От шоколадите, през кока-колата, та до Aciko-то и Sanyo-то. А по курортите ни, купувахме крем Nivea от поляците и от ГДР-туристите. ;) Затова и БКП-велможите си държаха всичко открадно във франкове, долари и марки, не във рубли. Затова люта завист ядеше българина, че не е като югославянина - хем в "комунизъм", ама хем вади марки чиста пара в Западна Германия, Швейцарско и Италия... как па не се обърка некой в СССР да се забие бе дееба :mrgreen:

Не корекомските стоки бе най-лошото през комунизма,а,че да отидеш до Свиленград ти искаха открит лист!Както и липсата на задграничен паспорт.Не е проблем и сега да е комунизъм,стига да може още утре да отидеш да Париж или Солун ако решиш.За мен тази липса на свобода бе най-големия грях на комунизма!
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 15 фев 2015 20:35

diplomat написа:Точно защото стремежът е бил да си просто обикновен бачкатор е провалило този строй, според мен. :) Човек не търси ли прогрес, почва да се връща назад без да усеща.

Ми не съм много съгласен. Причините са външни и нямат нищо общо с никакъв прогрес или вътрешно управление на държавата.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 15 фев 2015 20:35

GOLEADOR написа:

В грешка си.Мотото на повечето родители бе "Учи мама за да не работиш (има се предвид тежък труд)".Но трудно се влизаше вув ВУЗ.Трябва много да се учиш за да успееш да влезнеш във ВУЗ.

Дядо ми е бил шеф на предприятие в Брацигово за мрамор, бил е толкова добър към служителите, че ги направил наравно с него, взимали добри пари, всичко точно, и накрая решили та го изгонили. :mrgreen: Сега завода си стои ей така, празен, най-много за складова база да го използват. Повечето хора тогава, както и сега са били доста глупави и ограничени, което е резултат от слабото ни образование. ;)

Потребителски аватар
Захарченко

Мнениеот Захарченко » 15 фев 2015 20:37

GOLEADOR написа:
fakhir написа:Мда, добре и като се събудихте - краката ви отвити. И затова всички въздишаха по "Корекомското" и си пазаруваха на черно т.нар. бонове, когато нямаше как да си купиш $ от някой шофьор на Сомат, или от стюардеса на БГА-то.... И всичко щото беше наше, родно, българско, та затуй всичко живо налиташе на "вносното" От шоколадите, през кока-колата, та до Aciko-то и Sanyo-то. А по курортите ни, купувахме крем Nivea от поляците и от ГДР-туристите. ;) Затова и БКП-велможите си държаха всичко открадно във франкове, долари и марки, не във рубли. Затова люта завист ядеше българина, че не е като югославянина - хем в "комунизъм", ама хем вади марки чиста пара в Западна Германия, Швейцарско и Италия... как па не се обърка некой в СССР да се забие бе дееба :mrgreen:

Не корекомските стоки бе най-лошото през комунизма,а,че да отидеш до Свиленград ти искаха открит лист!Както и липсата на задграничен паспорт.Не е проблем и сега да е комунизъм,стига да може още утре да отидеш да Париж или Солун ако решиш.За мен тази липса на свобода бе най-големия грях на комунизма!

Всичко това е така, но в края на краищата едно дете не го интересува политика и такива подробности! Бяхме деца, не бяхме лишени от нищо, играехме на воля и драскахме колената, и никое лакомство не може да бие палачинката със сирене на баба!
Гореща, и намазана с масло... кой е разбирал, че някъде други деца са имали Тоблерон и кейкове?
И без тоблероните сме минали някак си...

Върни се в “Свободна зона”