Кой е виновен за вчерашният хаос в София?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
anihilator
Контакти:

Re: Кой е виновен за вчерашният хаос в София?

Мнениеот anihilator » 08 фев 2015 01:01

bobbi написа:В час пик снегорина не може да се придвижи по-бързо заради трафика. Паркирай по правилата,не да ми спираш по средата на платното и ходиш да си вземеш кафе или цигари,или на ъгъла и като трябва да мине по-голяма кола/пожарна,снегорин и т.н./ да не може да завие. Не карай по бус лентите и трамвайните линии. Сложи зимни гуми на колата а не галоши сигурно едно50-60% карат с износени гуми. Колата е лукс който не всеки може да управлява и да си позволи. Спазвай ограничението за населено място/50км.ч./ 80км.ч. на Цариградско и Околовръстното и 70км.ч. на България. Очаквам някой да припознае себе си в горните редове и да започне да плюе. Давай ти си,селянин прост! Препълнихте София със селяния и боклук по улиците! ИЗЛЕЗ И СИ ПОЧИСТИ СНЕГА ПРЕД ВХОДА!

+1

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 08 фев 2015 01:37

Yoda_ написа:Ей, най-горещо ви пожелавам европейския Пловдив да го изберат за столица на Бг !

И що така? В смисъл, какво ще се подобри/влоши?
... и после внезапно си направих секуро.

Потребителски аватар
b0b1
Контакти:

Мнениеот b0b1 » 08 фев 2015 02:36

Ще се изнесат всички тия, които се появиха последните 15 години.Не съм толкова възрастен, но си спомням града когато не беше толкова претъпкан през 90те и началото на новия век.После не знам какво стана, ама тука се пренасели буквално, толкова зелени площи по квартала ми ги застроиха и толкова промениха града в рамките на 15 години, че ако си бил в чужбина и се върнеш сега, ще си помислиш, че си в друг град.

Потребителски аватар
bobbi
Контакти:

Мнениеот bobbi » 08 фев 2015 12:15

b0b1 написа:Ще се изнесат всички тия, които се появиха последните 15 години.Не съм толкова възрастен, но си спомням града когато не беше толкова претъпкан през 90те и началото на новия век.После не знам какво стана, ама тука се пренасели буквално, толкова зелени площи по квартала ми ги застроиха и толкова промениха града в рамките на 15 години, че ако си бил в чужбина и се върнеш сега, ще си помислиш, че си в друг град.

+1

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 08 фев 2015 12:44

Всичко в петък си беше в реда на нормалното дори си беше много добре. Няма как да обърне от силен дъжд в силен снеговалеж и само за около час да натрупа над една педя сняг при това в най-натоварения ден и час и да се изисква повече от това което се направи. Снегорини имаше още преди 19 часа. Някъде около 17 го обърна на сняг и в това задръстване да се мрънка, че имало непочистени места е много нагло. Ако този тази ситуация беше станала в Англия щеше да се види що е то хаос. Тука всичко си беше добре. Ако беше валяло вечер когато няма движение и на сутринта да се оплаква някой може, но точно в петък в час пик няма как, а пък и нямаше нищо нередно. Дори и да няма сняг, ако всички карат с по-20-30км, няма да е по-бързо движението и на градския транспорт и на автомобили, освен това има и метро, ако някои иска по бързо движение. И понеже през този ден и час карах след 18 часа по Цариградско, Малинов, Шипчески проход и телевизионната кула и нямаше много по-големи грижи от обичайното за деня и часа. Разликата е че с около 50км в час на Цариградско задминах почти всичко живо без проблем и няколкото закъсали коли които предизвикваха малко по-голямо задръстване. Така че в същия ден и час с толкова закъсали коли и почти всички каращи толкова бавно и в топъл слънчев ден щеше да е същото положение.

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 08 фев 2015 13:00

Аз като софиянец пък казвам мнението си че не трябва който откъдето и да е дошъл да се връща. Добре е дошъл всеки който желае да живее в София. Заради всички които дойдоха през последните десетилетия сега в София има хубаво и все по разширяващо се метро, много яки молове, заведения, клубове ресторанти, пълни зали за театри и кина, модерна инфраструктура, много фирми чуждестранни и тн. За да има развитие трябва да има и нови хора. Така Рим е станал това което е заради постоянно новите и нови хора идващи от цялата Римска империя. Ако е нямало тази миграция към Рим тогава с онази смъртност при малките деца този град никога нямаше стане това което е. Така че София е такава благодарение на всеки един дошъл тук. Заради това и стандарта е по-висок и всичко все по-модерно. След като Истанбул може да е много над 10 милиона защо пък не в София да има поне 3-4милиона. Ще е добре и за страната, че ще имат по-висок стандарт повече нейни жители и за града ми, че ще се развива. Нека заповядат още много хора тук за да има България град който може да съперничи на най-големите и известни градове по света и по отношение на жители, фирми, инфраструктура, качество на живот и култура. Малък народ сме но поне един град на европейско и световно ниво можем да направим. Ясно е че цялата държава няма как та поне столицата да ни е наред.

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 08 фев 2015 13:08

b0b1 написа:Ще се изнесат всички тия, които се появиха последните 15 години.Не съм толкова възрастен, но си спомням града когато не беше толкова претъпкан през 90те и началото на новия век.После не знам какво стана, ама тука се пренасели буквално, толкова зелени площи по квартала ми ги застроиха и толкова промениха града в рамките на 15 години, че ако си бил в чужбина и се върнеш сега, ще си помислиш, че си в друг град.

Мда, ей така с магическа пръчка, близо 1 милон души ще се изнесат в посока Пловдив. Ей така, само защото е станал столица. Тва наистина ли го мислиш? :o И софиянци ще си бъдете добре, ама без пришълци. :lol:

Потребителски аватар
b0b1
Контакти:

Мнениеот b0b1 » 08 фев 2015 15:01

Не съм казал, че всички ще се махнат веднага, но според теб защо са дошли тук? Заради стандарта на живот, макар че и в Пловдив, Варна и Бургас е горе/долу същия.Заради това неспирно обезлюдяване на села и по-малки градове циганите си прават каквото искат с възрастните хора.

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 08 фев 2015 15:16

Ми добре би било да се види причината за обезлюдяването и съответно пренаселването на определени места. Общо взето тя е свързана с поминъка. Не може над 60% от бизнеса да е съсредоточен на едно място и то да не се пренасели...

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 08 фев 2015 15:50

язе написа:Ми добре би било да се види причината за обезлюдяването и съответно пренаселването на определени места. Общо взето тя е свързана с поминъка. Не може над 60% от бизнеса да е съсредоточен на едно място и то да не се пренасели...

Навсякъде по света в днешно време хората отиват към градовете. Това е естествен процес. В градовете има по качествен и културен живот с достъп по съвременните достижения на технологии и наука и култура. При нас изкуствено се забави по времето на комунизма като имаше софийско жителство. Ако го нямаше София щеше сега да е много по-голяма. А пък и с това разпределение което е било също доста хора без да имат желание са пращани по разни кътчета по които не искат, но такива бяха правилата. Завършват и те разпределят да си лекар, учител, милиционер и още какво ли където сметне партията, че има нужда от теб, а не където ти искаш. Така че сега нещата си отиват по местата със свободния избор на хората.

Върни се в “Свободна зона”