800 000 на антикарикатурен митинг в Чечня

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Corwin
Контакти:

Re: 800 000 на антикарикатурен митинг в Чечня

Мнениеот Corwin » 20 яну 2015 13:44

язе написа:
Corwin написа:Някои хора сериозно трябва да идат да си прочетат дефинициите за свобода на словото, кога това право се нарушава и при какви условия може да бъде ограничено.

Фактът, че ИМА условия при които свободата на словото МОЖЕ да бъде ограничена, означава че свобода на словото НЯМА. Частичната свобода, се различава по много малко неща от липсата на свобода. Въобще за свободата може да се говори с дни, но със свободни хора. С несвободните,които са доволни от несвободата си, няма смисъл да се спори. Роб можеш да бъдеш по много начини и никакви дефиниции няма да променят този факт. 8-)

Ебаси анархистите. Това значи, че нямаш никаква свобода за нищо там,където има някакво подобие на държава.

dromihait
Контакти:

Мнениеот dromihait » 20 яну 2015 13:54

Свободата на словото е гаранция за съществуването на демокрацията. В това отношение не бива да се правят никакви отстъпки - както пред онези с чалмите, така и пред тези с ушанките. Нашият свят не бива да се превръща в техния. В никакъв случай.
P.S. Неколцина друзья тук години наред ни обясняват как Русия е център на православието и стожер на традиционните ценности. След информацията за митинга в Чечня очаквах пропутиновите форумни агитатори да потънат вдън земя поне за няколко дни. Не се получи - явно трябва да си заслужат обезценените рубли. :oops:

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 20 яну 2015 15:08

Corwin написа:
Ебаси анархистите. Това значи, че нямаш никаква свобода за нищо там,където има някакво подобие на държава.

Mне. Свободата е вътрешен мир и светоусещане, а не съвкупност от правила или липса на такива.Свободният човек е свободен дори и в затвора.

dromihait написа:Свободата на словото е гаранция за съществуването на демокрацията.

Както и свободата на вероизповеданията. :) Въпроса не е в лозунгите...
... и после внезапно си направих секуро.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 20 яну 2015 15:28

язе написа:Що да съм терорист- аз просто си викам нещо си. Нали мога да си викам всичко... или не? :roll:

Изобщо нещо разбра ли от това, което съм написал? Отиваш в центъра на Лондон (изобщо бил ли си някога извън България, че да говориш такива глупости?) и крещиш "алах акбар", това е една християнска държава, откъдето и да го погледнеш, която е претърпяла страшно много атентати по различни причини, включително и от мюсюлмани. След като има орган на реда и върховенство на закона, най-нормалното, повтарям, най–НОРМАЛНОТО нещо е да те задържат и проверят обстойно. Свободата и свободата на словото нямат нищо общо със слободията и безнаказаността.

Потребителски аватар
stefani

Мнениеот stefani » 20 яну 2015 15:49

Тоталитарна режисура !!!
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 20 яну 2015 16:28

diplomat написа:
язе написа:Що да съм терорист- аз просто си викам нещо си. Нали мога да си викам всичко... или не? :roll:

Изобщо нещо разбра ли от това, което съм написал? Отиваш в центъра на Лондон (изобщо бил ли си някога извън България, че да говориш такива глупости?) и крещиш "алах акбар", това е една християнска държава, откъдето и да го погледнеш, която е претърпяла страшно много атентати по различни причини, включително и от мюсюлмани. След като има орган на реда и върховенство на закона, най-нормалното, повтарям, най–НОРМАЛНОТО нещо е да те задържат и проверят обстойно. Свободата и свободата на словото нямат нищо общо със слободията и безнаказаността.

Да видим дали съм те разбрал правилно. Ти казваш че "На Мохамед да му таковам майката" е свобода на словото, а "Мохамед да ви такова майките" е тероризъм. :roll:
На мен ми звучат еднакво тъпо и двете. 8-)

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 20 яну 2015 16:34

язе написа:
diplomat написа:

Да видим дали съм те разбрал правилно. Ти казваш че "На Мохамед да му таковам майката" е свобода на словото, а "Мохамед да ви такова майките" е тероризъм. :roll:
На мен ми звучат еднакво тъпо и двете. 8-)

Не си ме разбрал правилно, да си издадат вестниче и да си пишат "Мохамед ще ви ебе в неверните гъзове", никой не може да ги спре да го правят това. А ти знаеш ли какво ще стане, ако в Чечня извикаш "Слава на Исус" или пък "смърт за исляма"? :? Тероризъм е когато насилствено убиваш хора, с цел да всяваш страх сред обществото, досега не съм чул един човек да е умрял от карикатура или да се е почувствал застрашен заради такава... :roll:

dromihait
Контакти:

Мнениеот dromihait » 20 яну 2015 16:37

язе написа:

dromihait написа:Свободата на словото е гаранция за съществуването на демокрацията.

Както и свободата на вероизповеданията. :) Въпроса не е в лозунгите...

Тук няма лозунги. А и не виждам да съм се обявявал против свободата на вероизповеданията. Така че не съм наясно поради каква причина ме цитира. Ти наясно ли си?

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 20 яну 2015 17:01

Да, наясно съм- заради лозунга. Звучи като "петилетката за три години". :lol:

Върни се в “Свободна зона”